Milski Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Witam zastanawiam się nad dwiema replikami dokładnie to te: M4A1 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=528 STEYR AUG http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=388 Która według was lepiej się nada jako pierwsza porządna replika, tereny w których będę się strzelać to lasy i budynki więc replika powinna być uniwersalna, w przyszłości planuje tuning. Czekam na odpowiedzi... Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Emke "każdy ma" a poza tym jak to ma być twoja pierwsza replika to weź AUGa bo ma gearboxa v3,natomiast M4 v2 mając skłonność do pękania.Szczerze mówiąc mam M4 i jeszcze nie pękł ale znam przypadki w których tak się działo.Zrób jak uważasz.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Najpierw weż od kogoś jakiegoś bullpupa i sprawdz czy taka budowa karabinu Ci leży bo ja np. nie toleruję maga z chwytem pistoletowym. Sam mam M4 i M16 strzelam z M16 przy 450 Fps np. ostatnio przy -12 stopni i nic nie pękło. To jest możliwe i zdaża się częściej niż w v.3 ale przy sprężynie typu m130 prawie nie możliwe przy M140 M150 już może się zdarzyć że jakiś szkielet pojdzie podczas strzelania full auto, ale tak na prawde opinia o pękających v.2 powstała po wejściu na rynek mechboxów SYSTEMY (gb ustawiony pod M170 z taką spręzyną właśnie w zestawie), które pękały i pękają nadal. Jeśli masz martwić się pękaniem GB i nie brac przez to M4 to musisz o tym wiedzieć - jeśli nie planujesz robienia karabinu na M170 to nie musisz się zbytnio bać przy M150 semi też wydłuża jego żywotność. Poza tym dla mnie AUG to ekierka paskuda i tyle. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Dobrym rozwiązaniem mógłby być jakiś AK od Cymy...rzadko są z nimi kłopoty.Co do M4_jest dobrą repliką i godną polecenia,bo sam posiadam M4 A1 RIS i jestem zadowolony.Wybór należy do Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Też mam M4 i M16 też i mogę jeszcze raz i tak do usranej śmierci polecać je. Lepszej ergonomii wg mnie nie znajdziesz, rozmiary M4 też sa idealne + składana kolba. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 Massimis chciałbym tylko wiedzieć jakiej firmy masz M4 bo dla mnie chodzi dokładnie o M4 BOYI 3681 Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Classic Army ale chodzi mi o samą budowę bo ta jest nie zmienna pomijam to jak strzela bo moje ma 50k BB przebiegu lekką ręką i nie działa najlepiej, po prostu z pomiędzy auga i m4 bież m4. Chyba ze lubisz bulpupy to możesz brać wtedy auga. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 Dla mnie wyglądem bardziej podoba się M4(fakt wiele osób je ma ale można ją na różne sposoby tuningować) ale nie słyszałem żadnej złej opinii o Steyr Aug( bullpupy średnio mi się podobają) a o tej M4 słyszałem o drobnych usterkach, więc chciałem porównać te dwie repliki. Czekam na dalsze opinie... Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Dodam ze aug jest b. głośny, bo masz gb dokładnie pod uchem kiedy strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Dodam ze aug jest b. głośny, bo masz gb dokładnie pod uchem kiedy strzelasz. Uparłeś się na tą emkę :icon_biggrin: AUG jest dobrą odmianą,bo na strzelance ile spotkasz M4,a ile AUG? Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Uparłem się bo eMki są kochane <3, mówię tylko jak jest a jak podoba mu się Aug to niech bieże tylko z tych linków które podał to ta eMka jest dużo lepszą opcją. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ale jak AUG to A3 najlepiej a co do emek to <3 ;p Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Hehe :biggrin: Aug A3 zbytnio mi się nie podobają jak dla mnie wyglądają jak bronie z jakiegoś star treka czy cuś, a jeszcze bo znalazłem SCAR-L na allegro za 500. Czy są nówki SCAR-L'a do 600zł? Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Hehe :biggrin: Aug A3 zbytnio mi się nie podobają jak dla mnie wyglądają jak bronie z jakiegoś star treka czy cuś, a jeszcze bo znalazłem SCAR-L na allegro za 500. Czy są nówki SCAR-L'a do 600zł? Raczej nie http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=4035&name=BOYI_-_DBOYS_-_SCAR_Black_MK16_MOD_0 Szczerze mówiąc też myślałem nad jego kupnem...Tylko ten GB v2 :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Aug jest głośny tylko dla użytkownika, chociaż ja bym go tak nie nazywał nazbyt (przynajmniej nie brzmi niczym zabawkowa wiertarka jak kilka słyszanych przeze mnie emek Boyia) i wg. mnie bardzo dobrze. Do każdej repliki da się przyzwyczaić, tym bardziej gdy jesteś jej posiadaczem. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted January 3, 2011 Author Report Share Posted January 3, 2011 A więc jeżeli nie będę wymieniać sprężyny to m4 powinna trochę posłużyć? Jeżeli tak to chyba zdecyduje się na M4 Boyi'a Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts