tom_res Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Witam! To mój pierwszy post na forum, więc chce się przywitać. A teraz do rzeczy. Otóż mam replikę karabinu M187A i chce do niej znaleźć dwójnóg. Mam z tym problem. Użyłem funkcji szukaj i znalazłem jeden temat, ale on mi nie odpowiada. Proszę nie krytykować i pomóc :icon_neutral: Z góry dzięki! Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Na 99% znalazłeś ten temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108464-dwojnog/page__pid__1452699#entry1452699 W czym problem? Wszystko tam jest: Mój sposób mocowania dwójnogu na risa, oraz sugestia arenda, żeby szukać u Krakmanów dwójnogu z mocowaniem na bolec. Bodajże takie coś powinno pasować (niestety nie jestem w stanie tego potwierdzić, może ktoś bardziej doświadczony się wypowie) : http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_dwojnogi/teleskopowy_dwojnog_src-91.html PS. Mógłbyś napisać i wrzucić reckę w temacie: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107118-reszta-replik-firmy-ga/page__st__20 ? Praktycznie nic nie wiemy o tych replikach, np czy są kopiami jakiś markowych snajperek (z zewnątrz wygląda jak APS-2 SR-2, ale co w środku?), nie znamy ich osiągów, wytrzymałości, itp. Link to post Share on other sites
tom_res Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Replika karabinu snajperskiego M187A wykonana została z tworzywa oraz metalu. Z tworzywa wykonano korpus, kolbę, prowadnicę kolby oraz osłonę spustu. Z metalu wykonano lufę, zespół tłoka wraz z dźwignią przeładowania oraz elementy wewnętrzne. W tym modelu zastosowano standardową kolbę teleskopową stosowaną w karabinach M4 jak również i chwyt pistoletowy wraz z mostkiem osłony spustu. Zastosowanie tego typu rozwiązań pozwala na wymianę tych elementów podobnie jak w przypadku karabinku M4A1. Należy wspomnieć również o niskiej masie tego karabinu która została uzyskana dzięki zastosowaniu tworzywa sztucznego, waży ona niespełna 1930 g przez co strzelec może nią operować długi czas przy zachowaniu sporego komfortu. Specjalna konstrukcja korpusu oraz zamka pozwala na przełożenie dźwigni przeładowania na lewą stronę, co powoduje iż jest to jedyna dostępna na rynku sprężynowa replika karabinu snajperskiego posiadającą możliwość przerobienia na wersję dla osób leworęcznych.Replika ma około 460 fps siły. Link to post Share on other sites
parkie Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Opis ze strony, to każdy może skopiować. Poza tym nie wiem po co to kupiłeś, toż to zwykła zabawka :icon_neutral: Link to post Share on other sites
tom_res Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 no nie wiem moc ma dużą, dużo metalu i realistyczny wygląd. Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Tiaa to ja kupie coś z 600fps do budynku ale bedzie super cięcie i ile krwi i będzie bardzo bardzo realistycznie. Link to post Share on other sites
tom_res Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 ale mam jeszcze w zanadrzu elektryka Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 ale mam jeszcze w zanadrzu elektryka Jakiego jeśli można spytać? Link to post Share on other sites
tom_res Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 A cymkę 022 :happy: Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Mówisz o tym czymś z plasticzanym GB? Ble: Link to post Share on other sites
tom_res Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Tak, ale to tylko taka zapasówka. Gdybym był na skraju wyczerpania psychicznego :icon_biggrin: Jak już chcecie odgrzebywać tematy, to róbcie to mając coś konkretnego, użytecznego do powiedzenia ;). Temat zamykam, jeśli ktoś ma coś przeciwko to proszę o PW. /LgN Link to post Share on other sites
Recommended Posts