Fantek93 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 (edited) Witam Mam dość dziwny przypadek w Ak74 BOYia, a mianowicie: Siedzi w nim M120 guarder, dysza doszczelniona DF, komora metalowa od CYMY, gumka i precka od SYSTEMY. Na chrono pokazuje 330-350fps (czasami zdarzyło mu się wypluć kulkę z prędkością 427fps, co mnie bardzo ucieszyło, ale to było może z 5 strzałów na 100) Test strzykawki zdany rewelacyjnie, szczelność wzorowa. Czytałem że w tych kałachach przy wsadzeniu maga podnosi się komora HU i przez to są nieszczelności. U mnie komora siedzi jak zamurowana a mimo tego mam małą prędkość wylotową w stosunku do założonych części. Mnie już skończył się pomysły, bo na rozebranych bebechach wszystko jest jak być powinno, sprężyna też ubita nie jest... Pozdrawiam i czekam na pomoc :bialaflaga: Edited January 1, 2011 by Fantek93 Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Może źle zamontowałeś gumkę i się podwinęła lub dysza jest za krótka. Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Jak pisałem, test strzykawki zdany rewelacyjnie, więc dysza jest dobrych rozmiarów (nawet minimalnie za długa, ale to daje tylko nadwyżkę szczelności) Gumka też założona prawidłowo (nic nie wystaje, nic nie jest podwinięte no i hopek przy pomiarze wyłączony) Wcześniej na tym zestawie miałem 420fps co mnie cieszyło, ale musiałem zmienić okablowanie i silnik przez co rozebrałem GB no i teraz jest jak jest... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Zmień dysze . Prawdopodobnie to jej wina DF ma za dużą średnice wewnętrzną otworu w stosunku do stockowej średnicy zewnętrznej prowadnicy na głowicy cylindra i mimo ze masz uszczelkę w dyszy nie spełnia ona swojego zadania.Ewentualnie zakup głowice cylindra z DF. A przy wymianie kabli w V3 nie ma potrzeby rozbierać GB .Użyłeś teflonfixa ? Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 Wyminiłem okablowanie łącznie z zespołem kostki stykowej. Teflonfix naturalnie jest, chociaż nie wiem czy on w moim przypadku aż taki potrzebny. Mówisz aby zmienić dysze... hmm wcześniej miałem 420fps na tej samej dyszy i było OK, test strzykawki zdany rewelacyjnie, więc śmiem twierdzić że dysza jest dobra... Mała poprawka, bo wdarł mi się mały błąd. Tamte w/w pomiary były robione na 0,25. Zrobiłem teraz na 0,2 i średnio wychodziło 388fps, niby mogło by być, ale świadomość że było więcej a teraz z przyczyn niewiadomych jest mniej nie bardzo mi się podoba... Sory za ewentualne błędy, mam mały problem z klawiaturą... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Może to być kwestia komory. Może ona posiada nieszczelności. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Czy na pewno przed samą modyfikacja miałeś 420fps.Bo jeżeli na tej dyszy było dobrze to coś tu jest nie tak za duży ten spadek .Mój guarder po 40 tys stracił 20fps.Sprawdź ułożenie gumki HU. Spasuj komorę jeszcze raz i sprawdź. Natomiast założyłem jakaś no name m130 używana (przebieg nie znany) I po montażu dała 460 fps a po wystrzeleniu 1 tys i zaleganiu w GB 2 tygodniu daje już 445/448. I u Ciebie też może tak być jeszcze jak zostawiłeś replikę nie odstrzeloną na semi. Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 2, 2011 Author Report Share Posted January 2, 2011 To że jest tutaj coś nie tak to wiem, i to mnie bardzo denerwuje :P Springa zawsze zwalniam, także to odpada, gumke wyjmowałem i montowałem na nowo chyba ze 3 razy (za każdym razem TeflonFix), nie było jakiejkolwiek różnicy w FPSach... Oddałem do kolegi, może on coś zdziała... poczekamy zobaczymy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts