AdameKOSW Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Witam, jest problem z tą baterią. Rozładowałem ją i naładowałem 2 razy ładowarką mikroprocesorową. Przy obydwóch cyklach weszło w nią tylko 1500 mAh. Oddałem koledze baterię naładowaną, u siebie sprawdził - pusta, ładował ją ładowarką dołączoną do repliki - nic. Czyżby wadliwa sztuka się trafiła? Z tego co się orientuję na dodatkowe baterie jest gwarancja, mam racje? Edited January 5, 2011 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Przy bateriach możesz mieć kłopot w reklamacji, bo mogą zawsze powiedzieć, że ładowałeś "do góry nogami" :D. Jedyne, co możesz zrobić to reklamacja i spróbować. Jak porządny sklep to nie powinno być problemów, bo renoma jest ważniejsza od 5 PLN. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 nicd osiągają znamionową pojemność po 5 lub 10 cyklach, nie pamiętam dokładnie. Seger poprawi mnie w razie wu ;). z frajerfoxami jest loteria. Przy kilku sztukach które przewinęły się przez moje łapy wystarczyło przepakietowanie aku by zaczął śmigać tak jak trzeba ale gwarancji nie ma, że to pomoże ;P. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Tylko nie pokoi mnie to iż dzień po naładowaniu, pakiet nie miał już siły uciągnąć m110 :/ Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Miałem tak samo też z firefoxem tyle, że 9,6V 2300mAh, przy temperaturze 10-15 stopni nawet na M100 mu było ciężko ;) Szybko się go pozbyłem i kupiłem 9,6V 1400mAh KAN i mam niezły ROF na M120. Nie polecam batek FF, ja na pewno nigdy już ich nie kupię ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 jaką ładowarką "mikroprocesorowych" jest mnóstwo. Najpierw pakiet rzeba rozłądowac, potem nałądowac, nie przekraczać 1C podczas formowania ogniw. Poza tym te 1500mAh weszło ale jakim pradem ? Dodatko wartośc 200mAh jest wartościa orientacyjna, w pakiet moze wchodzic 10% mniej lub więcej. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Zabieg przeprowadzony imaxem B6, rozładowywana batka prądem 0,5A oraz ładowana tym samym. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 feler to ładowarka :) niedokładny pomiar napięcia i źle wykrywa delta-peak. :) poza tym jak kupujesz tani pakiet gównianej firmy to cudów nie oczekuj :) Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 No na ładowarkę za 1000zł pieniędzy nie mam, do takiego pakietu wystarczająca :) Innym jakoś służy, tak samo ten pakiecik. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 nie kaze Ci kupic łaodwarki za 1000zł czy nawet 1500zł ( sam mam taką ;] ) ale ok 400zł na cos "mądrzejszego, dobrej firmy" trzeba wydac. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Ale nie cały świat się w tych ładowarkach obraca :P, człowiek do nie dawna ładował baterie tzw "chińskimi prostownikami" i batki rade dawały, przeszedł na coś lepszego i krytyka ;/ Żeby offtopu nie było :p Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie odnośnie tej baterii ? Edited January 5, 2011 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 to powiedz mi czemu ludzie kupujacy dobre pakiety i łaodwarki nie maja problemu z zasilaniem replik czy modeli, gdzie w modelach cześciej płynie sporo wiekszy prąd :) ? Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie odnośnie tej baterii ? Oddaj ja na gwarancję jeśli ją ma, jak nie to sprzedaj i kup nową (tylko nie FF!). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts