Varrior Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 witam mam nie duży problem z moją repliką mianowicie z komorą HOP-UP,a replika mianowicie nowa przebieg nie przekracza 200 kulek od początku strzelał po 2 kulki przy tym spadał zasięg tej repliki, a dziś 1 raz mi się zdarzyło że po 1 strzeleniu gdy wziąłem lufe do dołu to posypało się z 6 kulek ;/ nie wiem dla czego, to od razu dziełem śrubokręt i chciałem go wyjąć tylko po odkręceniu śrubek nie chciał wyjść więc go skręciłem z powrotem go skręciłem, i dalej nie wiem jak go wyjąć,a jak by była do wymiany komora to ile by wyniósł koszt nowej najlepiej metelowej bo na taiwan gun znalazłem metalową ale ona jest do cymy i boya i nie jestem pewien czy by pasowała pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Konrad, uporzadkuj to troche bo nawet ja nie moge zrozumiec co zrobiles z ta replika :) Ehhh... A mówiłem: BIERZ CYME! :D Edited January 5, 2011 by Vault13 Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 ... stasiek ja tu czekam na pomoc... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Gumka pewnie. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Wystrzeliłeś tylko 200bb więc gumka się nie dotarła,albo dystanser źle siedzi albo wymiana komory w ostateczności.Mogłeś wziąć cymę;p Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Kulki reagowały na podkręcanie HU? Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Co wy ma cię z tymi cymami, tak reagowały po podkreceniu posiedziałem trochę nad tym i coś zrobiłem ze kulki nie wypadają ale z reszta po 2 strzela pisze z telefonu wiec mogą być błędy Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Miałem to samo w swoim Boyi jak i w APS. Najpierw , musisz rozebrać karabin i wyjąć kmorę HU jak to zrobić to poszukaj w artykule o tych karabinach jest na wmasg Potem możesz zrobić tak bieżesz komorę i od strony gdzie wpadają kulki z magazynka wkładasz wiertło (jakieś małe owinięte taśmą aby było równo i ciasno BEZ WIERTARKI) robisz delikatne zagłębienie w komorze, tak na milimetr może dwa, chodzi tylko o to aby kulka zatrzymała się w tym miejscu, następna ją dopchnie i nie wpadnie dalej. Dysza wepchnie kulkę do lufy a następna będzie zablokowana. To o czym pisałem już było na forum, taką modyfikację robiłem już dwa razy i wszystko ładnie działa. O innych modyfikacjach APS (AK-74) poczytaj sobie na forum Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Fantek93 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Nie do końca sie orientuje ale możliwe że stockowa gumka w tym APS'ie nie ma kołnierza i dlatego brało Ci po 2 kulki... Quote Link to post Share on other sites
Matis09 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Jak wsadzisz metalowy magazynek od cymy to nie będzie ci strzelał 2kulkami i nie będą wypadać z lyfy. Jednak nadal mam problem z gumką hop up bo wydaje mi się, że nie podkręca kulek. Quote Link to post Share on other sites
kacper46asg Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Miałem tak samo i wymieniłem komorę na nową (cm) i teraz dopiero zaczeło podkręcać ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts