Quchy Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 No właśnie, jak działają rozładowywarki, i czy to jest koniecznie potrzebne ? Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 jak działają rozładowywarki, rozładowują baterie czy to jest koniecznie potrzebne ? nie Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 (edited) rozładowują baterie Taaa, wiem ;) na idiotę wyszedłem. W każdym razie dzięki. Edited January 6, 2011 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Zależy, do czego tego potrzebujesz. Jeśli chcesz trzymać baterię b.długo nieużytkowaną, bądź masz taką z "efektem pamięciowym" (czy jakoś tak :D), to jak najbardziej. Chociaż, równie dobrze, mógłbyś sobie kupić ładowarkę/rozładowywarkę mikroprocesorową ;) Obsłuży ci od 8.4 do 11.1 / NiMh, NiCd i LiPo, a poza tym, w dwie strony :D Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 To jest nieptorzebne przy lipo, które nie mają efektu pamięci... Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Napisałem wyraźnie, że w dwie strony. Tak czy inaczej, przepraszam za wprowadzenie w błąd ;) Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 które nie mają efektu pamięci... efektu pamięci nie mają kondensatory -.- . We wszystkich akumulatorach występuje w większym lub mniejszym stopniu wspomniany efekt ;P. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 oraz to, że jeżeli bateria posiada tzw. efekt pamięci, to już jej nie pomoże żadne rozładowywanie do 0 i ładowanie. Quote Link to post Share on other sites
sacha96 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 a sa moze jakies rozladowywarki do bateri LiPo? bo szukalem juz na paru stronkach i nie umiem znalesc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts