val Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Mam pytanie, Nie wiem czy temat byl juz zalozony (nie znalazlem go) ale potrzebuje jakas w miare niestandardowa kamizelke taktyczna na niestandardowo dlugie magazynki od P90. Ktos moze cos polecic albo podac jakis link? Dzieki serdeczne. Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 szycie friko ;) tam Ci uszyja wedle wlasnych upodoban/potrzeb Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 albo kup sobie taka kamizelke jaka ci sie podoba, a ladownice na magazynki do p90 spraw sobie udowa magazynki do p90 sa dlugie i ciezko je bedzie wyciagac z ladownic na kamizelce. Ponadto jesli beda w ladownicach to usztywnia dodatkowo kamizelke i ciezko bedzie ci sie w niej schylac itp. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Mój brat ma ładownice na udzie. Łatwo i przyjemnie się wyciąga a co najważniejsze szybko. Eksperymentowaliśmy z chest-rig'iem i niestety są "za" długie by dało się to zrobić podobnie. Quote Link to post Share on other sites
val Posted January 27, 2005 Author Report Share Posted January 27, 2005 przyjalem... w sumie tak na prawde potrzebuje miejsce na 1-2 magazynki takze wychodzi jeden na udo :lol: Kombinuje tez czy nie byloby zlym pomyslem przymocowac je jakos do tylnej czesci pasa ale to z kolei by plecy usztywnialo niepotrzebnie Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 a chest rig z poziomym ułożeniem kieszeni, z klapami na rzepach zamykającymi kieszeń z obu stron, tak, żebyś miał możliwośc wyjęcia prawą lub lewą ręką? Just thinking... Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 przyjalem... w sumie tak na prawde potrzebuje miejsce na 1-2 magazynki takze wychodzi jeden na udo :lol: Kombinuje tez czy nie byloby zlym pomyslem przymocowac je jakos do tylnej czesci pasa ale to z kolei by plecy usztywnialo niepotrzebnie Dokładnie dwa miejsca są w typowej ładownicy na udo do P90. Okruch zapewne tak też się da ale z tego co się orientuje taką opcję trzeba uszyć bo z kupnem to raczej cienko. Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Ja sobie zamówiłem kamizelkę szytą na wzór Eagle AT - dwa panele na każdym dwa ułożone schodkowo pod kątem 45 stopni magi do P90. Na każdym panelu dwa magazynki. Do tego kabura pod lewą pachą na M9. Dla dwóch magazynków to albo ładownica na udo - średnio wygodna - lub kupić kamizelkę z wymiennymi panelami i uszyć panel z ładownicami. Jak dostanę moją kamizelkę to postaram się zrobić fotki. Ja mam 5 magazynków Low-Cap do P90. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 NFM Caseb Polska szyje kamizelki do P90 m.in. dla Gwardii Narodowej Cypru. Proponuję poszukać zdjęć (albo zapytać flankera z Cypru lub Cardinala z Belgijskiego BORu na MP.net )- może tutaj gromek też ma jakieś. Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 http://www.mamut.com/controls/shop/shops/5...p?wwwalias=nfma oto i link do wymienionej wcześniej stronki niestety im głębiej tym mniej cywilizowany język jest używany... :twisted: ale może ktoś zna norweski isobie poradzi 8) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts