Quchy Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Siemka :wink:. Sory, że cały czas robię nowe tematy, ale mam bardzo dużo pytań. No to tak, dowiedziałem się, że replika firmy Classic Army M15A4 Carabine z serii Sportline nie jest za dobra w wersji stock, a więc postanowiłem zapytać się co powinienem dokładnie w niej wymienić aby replika jakoś tam "hulała". Myślałem nad tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_291_292&products_id=3760&name=Tuning_+/-_420fps_replik_Classic_Army_-_Gold lecz wątpię, że wszystkie części w tedy wytrzymają. Bardzo Was proszę, powiedzcie co mam wymienić, czy całego gearboxa, czy kupić ten tuning i wymienić jakies poszczególne części. Zamierzam użyć w tej replice baterii 9,6V 1500mAh. Z góry dzięki za odpowiedzi :happy:. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Najlepiej w ogóle tego nie kupować. Na pewno replika nie wytrzyma takiego tunningu. Musisz pamiętać, że SL to nie pełnoprawne CA, to szajs, którego o lata świetlne chińczyki przeganiają. Za tę cenę myślałeś o G36c JG? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Kup cos lepszego. Szkoda kasy ladowac w zlom, ktory co najwyzej bedzie ci udawal zdezelowanego trabanta... Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 No wiecie, na razie mnie na nic nie stać :\ Może wymienię tylko gumkę Hop-Up i kupie nową baterię. Wezmę od razu ładowarkę mikroprocesorową Imax B6 a za jakieś 1-2 lata kupię nowy karabin (albo pod choinkę :happy:). W tej chwili chodzi mi tylko o takie strzelanki 3 na 3 większość z karabinkami cymy po 340-360 FPS, na razie to taka zabawa z ludźmi po 14-16 lat :icon_biggrin:. To jak myślicie, wystarczyłoby dać ją np. na przegląd, kupić nową baterię i gumkę HU ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Nadal. Nie opłaca się Kolego, to naprawdę mierna replika. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 Powiedz mi tylko w jaki sposób, przez cała wiosnę, lato (w tym wakacje) oraz jesień mam się strzelać :p ? Musze wytrzymać przynajmniej do przyszłych urodzin/świąt aby kupić coś nowego. Dlatego mówię, że wymieniłbym batkę oraz zrobił przegląd, a Imax-a B6 miałbym już na przyszłość (z tego co wiem jest to bardzo polecana ładowarka w stosownej cenie). Nie podupadajcie mnie już totalnie :p Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Czyli mam rozumieć, że już nabyłeś to cudo? To nie inwestuj w nie ani złotówki, nie opłaca się. Albo sprzedaj, to co masz na tunning to dołóż i kup coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 Nie opłaca mi się, nikt tego już nie kupi. Szczerze to na tuning nie mam nic w tej chwili nic :( a kupowanie jakiegoś AK cymy mi się nie uśmiecha bo słyszałem, że w chińskich replikach trzeba wymienić dużo części aby jakoś tam sensownie działały. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 W Twojej więcej tych części trzeba wymienić, sugeruję, abyś poczytał o SL CA. Te repliki są gorsze niż cokolwiek co jest na rynku. Wewnętrznie to na prawdę tragedia. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 Bez obrazy za takie pytanie, ale zna Pan może kogoś kto by go kupił :p ? Na allegro raczej będzie z tym ciężko chociaż mogę spróbować. Szczerze mówiąc, Macie rację. Ubiłem kiepski interes bo widzę, że taki CM.028 c byłby lepszy niż moja replika :( Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Wolf- zrozum jedno - airsoft to taka zabawa ktora jest wyrodna matka i nie znosi tandety, bo tandeta jest jak wyrodna corka- lubi sie rypac i proc bezustannie. Kupisz bubel, popsuje ci sie po kilku strzelankach, pojdziesz po rozum do glowy i kupisz cos porzadnego, wiec de fakto straciles tylko kase na tego bubla. De fakto dobry produkt kosztowalby cie tyle samo co dobry , ale kupiles bubla wiec poniosles koszta, wiec automatycznie przeplacasz. Po co przeplacac ? Widzisz w tym jakikolwiek glebszy sens ?? Bo ja nie. Przez cale zycie naogladalem sie bublowatosci, czy to tu w UK czy w PL. Uwierz mi - nie oplada sie. M15CA serii sportline jest juz dawno temu przescigniete nawet przez chinczyki. Nic tam nie ma szczegolngo. Kup to co Anr ci doradza, bo doradza ci po prostu szczerze Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 Macie racje, teraz widzę, że taki chińczyk JG ten G608 z modem M4 byłby o wiele lepszy. Dzięki wam za to, że mi doradziliście. Jutro wystawiam aukcję na allegro i tutaj w Komisie za 400 zł spróbuję sprzedać tą M15 i kupię pewnie tego "gieka". Jeszcze raz dzięki za przetarcie mi oczu ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Proszę bardzo. Cieszę się, że mogłem pomóc. :) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Macie racje, teraz widzę, że taki chińczyk JG ten G608 z modem M4 byłby o wiele lepszy. Dzięki wam za to, że mi doradziliście. Jutro wystawiam aukcję na allegro i tutaj w Komisie za 400 zł spróbuję sprzedać tą M15 i kupię pewnie tego "gieka". Jeszcze raz dzięki za przetarcie mi oczu ;) Pozdrawiam. Jesli kupiles w sklepie do dowiedz sie czy masz mozliwos zwrotu. Teoretycznie zgodnie z prawem masz prawo oddac replike i rzadac zwrotu pieniedzy. Praktycznie jest to roznie ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 To chyba na emigracji. W Polsce masz 10 dniowy termin, w którym możesz odstąpić od umowy zawiązanej na odległość. Czyli po ludzku mówiąc jak se kupisz empipińć przez neta to masz 10 dni na jej oddanie. Ale musi być w stanie niezmienionym. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 W Polsce masz 10 dniowy termin, w którym możesz odstąpić od umowy zawiązanej na odległość. Czyli po ludzku mówiąc jak se kupisz empipińć przez neta to masz 10 dni na jej oddanie. Ale musi być w stanie niezmienionym. W UK masz 28 dni od dnia zawarcia umowy :cool: Jak jest w Polsce to dobrze wiem , tak samo jak ty- slawetne: " po odejsciu od kasy reklamacji nie uznaje sie " Prawo jest niespojne i mozna je interpretowac na dowolny sposob. Ale musi być w stanie niezmienionym. To tutaj mamy 2 przypadkam interpretacji prawa : 1) towar nawet nie zostal odpakowany, a forli nie zostala rozdarta, lezy w pudle i jest slicznie zawiniety. 2) towar zostal rozpakowany w celu sprawdzenia jego zawrtosci, choc zawartosc paczki nie zostala uzyta, wiec: a) jego stan zostal zmieniony, bo paczka zostala otwarta. b) jego stan jest niezmieniony mimo otwartej paczki. Mozesz to teraz interpretowac na dowolny sposob. Najczesciej jest brana pod uwage odpowiedz 1 , oraz 2a. To chyba na emigracji. To ty chyba nie wiesz na jakim swiecie zyjesz... Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" nie działa polskim prawie. Sklep może sobie wypisywać co chce, a prawo zostaje prawem. Przedmiotem zakupu nie jest pudełko, tylko to co jest wewnątrz pudełka. Pudełko otworzyć można, folię zdjąć również. Po usunięciu folii nie będzie można zwrócić jedynie rzeczy takich jak filmy tudzież płyty z muzyką. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Ubiegłeś mnie. ;) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Jutro wystawiam aukcję na allegro i tutaj w Komisie za 400 zł spróbuję sprzedać tą M15 i kupię pewnie tego "gieka". Jeszcze raz dzięki za przetarcie mi oczu ;) Pozdrawiam. Zdziwiłbyś się, jakie repliki są na licytacji na allegro. Widziałem ostatnio,że się bili o cm022 cena doszła do 120 zł :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 hokager o używany? Pamiętam te stare czasy z cm.022 teraz mam juz m16 p&j. Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" nie działa polskim prawie. Sklep może sobie wypisywać co chce, a prawo zostaje prawem. Przedmiotem zakupu nie jest pudełko, tylko to co jest wewnątrz pudełka. Pudełko otworzyć można, folię zdjąć również. Po usunięciu folii nie będzie można zwrócić jedynie rzeczy takich jak filmy tudzież płyty z muzyką. I tutaj piszecie bzdury. Prawo zwrotu a gwarancji na towar to dwie różne rzeczy. Sklep ma prawo przyjąć towar. To czy go przyjmnie czy nie to zalezy zazwyczaj od widzimisie sprzedającego. Zazwyczaj stosuje sie zasade: "czy będzie można to pozniej sprzedac?". Co do kupowania przez neta to masz 10 dni na odstąpienie od umowy kupna sprzedaży. Wystarczy ze replika będzie ok- nie bedzie nosiła sladów użytkowania. Zawsze można sie dogadac ze sprzedającym aby za dopłatą wymienił ją na jakas inna. To zazwyczaj działa. Kolego gdzie kupiłes replikę. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 I tutaj piszecie bzdury. Prawo zwrotu a gwarancji na towar to dwie różne rzeczy. Sklep ma prawo przyjąć towar. To czy go przyjmnie czy nie to zalezy zazwyczaj od widzimisie sprzedającego. Zazwyczaj stosuje sie zasade: "czy będzie można to pozniej sprzedac?". Co do kupowania przez neta to masz 10 dni na odstąpienie od umowy kupna sprzedaży. Wystarczy ze replika będzie ok- nie bedzie nosiła sladów użytkowania. Zawsze można sie dogadac ze sprzedającym aby za dopłatą wymienił ją na jakas inna. To zazwyczaj działa. Kolego gdzie kupiłes replikę. Zapraszam do Kodeksu i ustaw w takim razie i przyswojeniu prawa panującego w naszym kraju. Prawo to zwrotu i gwarancja to dwie różne rzeczy. Nikt nigdzie nie napisał, że jest inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Zdziwiłbyś się, jakie repliki są na licytacji na allegro. Widziałem ostatnio,że się bili o cm022 cena doszła do 120 zł :bialaflaga: Przebieg mojej M15 wynosi ok. 400 kulek, gwarancja jeszcze na 2-3 miesiące, nowy kosztuje z 500 zł. Myślisz, że na prawdę nie mam szans sprzedać go za ok. 400 zł ? Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Nowa jest chyba za 450 zł dostępna, więc roczną replikę (500 kulek w rok? Tyle to idzie na samym ustawianiu hopka chyba :D) takiej "niejakości" za 400 zł sprzedać to byłby boski fart i straszne naciągnięcie kogoś :D nie mniej życzę Ci powodzenia :) Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Baterię może kupić , czemu nie ? Do innej repliki też będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts