Evilmass Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Jestem początkującym graczem i nie dawno sprawiłem sobie Dragunova firmy A&K , pragnę zamontować do niego lunetę którą posiadłem już wcześniej . Brakuje mi szyny , proszę poradźcie mi co było by najlepszym wyborem , a i czy szyny od Ak 47 spasowały by do mojej repliki ? Proszę o rade i szybką odpowiedź . Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Szyny od ak nie pasują. google i : szyna dragunov pozdro Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Bzdura. Szyny do AK pasują. A to, że są na SWD niewygodne i niepraktyczne to inna kwestia. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) No to proszę maczo007 odpal google (może nawet i szukajkę na wmasg) i w pierwszym lepszym forum o tej replice wyczytaj, że szyna od AK pasuje, ale jest dosć wysoko edit. Dexterkrak był szybszy :P Edited January 11, 2011 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Acha , czyli można kupić wygodną szynę za 150 zł http://www.nokto.info/sklepik/?16,montaz-do-swd-weaver-%28wysoki%29 albo o 100zł tańszą do Ak 47 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/szyna_montazowa_do_ak_acm-529.html . Tylko mi takie pytanie do głowy napływa czy z szyną do Kałacha będzie celny tak jak z droższą szyną i czy do tego montażu nie trzeba kupić czegoś jeszcze by był możliwy do założenia np : http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-386-Boczna-szyna-montazowa-do-AK74.html . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 jeśli będzie poprawnie zamontowana to szyna nie wpłynie Ci na celność. Nie trzeba, SWD ma szynę boczną. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Szynę do AK DA SIĘ ZAŁOŻYĆ na SWD, ale to nie znaczy że pasuje. PS: Nauczcie się wreszcie że pisze się SWD i Dragunow :sciana: Edited January 11, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Mój znajomy ma swd A&K z szyna od ak ale do mojego juz sprzedanego swd ca za chiny wleźć nie chciała... pozatym jest juz szyna od asg dedykowana jest na asgshopie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 skoro da sie założyć to znaczy, że pasuje. A, że nie jest do tego przystosowana to inna sprawa. Magi od ak 47 pasują do 74 (w replikach)... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Zależy kto jak interpretuje. A z tymi magami trochę nietrafiony przykład. Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 Dobra tylko lepiej wybrać montaż niski czy wysoki bo moja luneta ma średnice okularu 50mm ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 okularu? To co to za luneta?! Na niskim i tak bedzie za wysoko na szynie do AK. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 sorki, ostatnio kumpel mial i zmienil na dedykowany do swd bo na cos narzekal. zle to napisalem. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Przy montażu SWD (oryginał belomo) montaż niski nie pasuje do lunety Belomo 6X42. Średni już pasi, w innym przypadku okular lunety leży na szczerbince i za cholerę nie idzie tego zamontować na ris'ie... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Okular na szczerbince? To masz tą lunete o wieeele zbyt z przodu zamontowaną. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 (edited) Albo ta luneta taka długa :icon_wink: Mój Blog ma prawie pół metra (46cm dokładnie) :icon_mrgreen: Edited January 14, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 to ja może zobrazuję bo nadal nie łapiecie chyba... Tak wyglądał by SWD z okularem na wysokości szczerbiny: Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Evilmass Posted January 14, 2011 Author Report Share Posted January 14, 2011 Na najbliższą strzelanke kolega weźmie szynę od Ak to sobie sprawdzę dokładnie . Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 to ja może zobrazuję bo nadal nie łapiecie chyba... Tak wyglądał by SWD z okularem na wysokości szczerbiny: Uploaded with ImageShack.us Kwa mać (to chyba nie będzie uznane jako wulgaryzm??), dokładne czytanie się kłania :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 I znajomość terminologii. Wiesz co to jest okular a co to jest obiektyw? Bo się dziwnie składa, że to są dwie zupełnie różne rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Dexter, człowiek kulturalny wyjaśniłby pomyłkę dyskutantowi, ba wręcz koledze w można by powiedzieć wyznaniu. Zamiast .. no właśnie dopowiedz sobie... Myślę, że ta fotka wyjaśni wszystko: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Człowiek kulturalny nie rzuca kurwami. Bez względu na to czy ma czy (jak w tym przypadku) nie ma racji. A kulturę stosuję wobec ludzi kulturalnych. Wyjaśniłem chyba jak wygląda celownik optyczny z okularem na wysokości szczerbiny. Jeśli ktoś nie wie co to jest okular to przepraszam, nie moja wina. To nie jest dział "zieloni" i mogę wymagać pewnej znajomości podstawowych terminów. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Może zacznij wymagać "trochę kultury" od siebie samego. Pozdrawiam kolego (chyba mogę?) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Póki nie łamię regulaminu a żaden mod na formę moich wypowiedzi uwagi mi nie zwraca- dla mnie jest wszystko w porządku. Natomiast irytuje mnie nieznajomość terminologii, brak czytania ze zrozumieniem i kilka innych drobiazgów na które oko mogę przymykać ale w dziale dla zielonych. Nie w dziale gdzie ludzie chcą się czegoś dowiedzieć a zostają wprowadzeni w błąd. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 (edited) No to może ostatni rycerzu Jedi, zacytuję Ci tutaj pierwsze zdanie w tym temacie : Jestem początkującym graczem a później: Brakuje mi szyny , proszę poradźcie mi co było by najlepszym wyborem Czy ktoś tutaj prosił o pseudo wykład na temat okularu ? Po co się tak puszysz ? Budujesz tym swoje ego? Skończ już wywody nie na temat i daj człowiekowi poczytać coś o szynach nie soczewkach... Edited January 17, 2011 by mg shutze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts