arcy_ksiaze Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 Oto pare fotek. Link to post Share on other sites
sobczaq Posted July 3, 2005 Report Share Posted July 3, 2005 To i ja dorzucę swoje 3 grosze: W porównaniu innych gaziaków jest naprawdę świetny: mozna wywalić cały magazynek naraz i 100% że nie będzie syfonu. Zasięg też bardzo dobry. Co do szczerbinki zgodzę się z przedmówcami. Link to post Share on other sites
makary Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Dodam, że również należy bardzo uważać na muszkę (!!!) bo- tak, jak w prawdziwym glocku- lubi odpaść i się zgubić. A poprzedniemu właścicielowi mojego glocka (G18c) pękł zamek, z przodu, między otworem osi sprężyny powrotnej i lufą. Pęknięcie poszło nieco dalej, ale się na szczęście zatrzymało. Fakt, że w tym miejscu od spodu jest metal, a ja nie wiem, jak ten agent to zrobił, ale udało mu się, więc radzę na to też uważać. ps- czy komuś po wymianie zamka na metalowy nie został niepotrzebny zamek plastikowy (do G18c)? Bo chętnie kupię... :) Link to post Share on other sites
Wochu Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Zamek mógł pójśc przez używanie green gas'u - było już o tym kiedyś na forum. A Glocka widzę co tydzień i naprwadę sprawia ładne wrażenie - nawet brak trademarków (przynajmniej mnie) w ogóle nie razi. Polecam jak chyba wszyscy :wink: Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 Zrobiłem test puszki (330 ml Pepsi) z odległości metra. Ścianka: piękne pęknięcie na pare centymetrów, a na przeciwległej stronie ścianki na zewnątrz sporę i mocno wypukłe znamię po kulce. Przy strzałach w denko były tylko wyraźne ślady po uderzeniu. http://derqba.w.interia.pl/P1010001.JPG http://derqba.w.interia.pl/P1010002.JPG http://derqba.w.interia.pl/P1010003.JPG http://derqba.w.interia.pl/P1010005.JPG Sorki za jakość i za Interię ale te zdjęcie to raczej na "szybcika". Link to post Share on other sites
b734 Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 Mam 19 produkcji KSC i tez jestem zadowolony :D Co do puszek polecam wypróbować na pełnej. Kolega sie zdziwił jak zobaczył że mu piwo wyciekło :P Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 7, 2005 Report Share Posted July 7, 2005 O ile do puszek moja "siedemnastka" strzela dobrze, ale robi syfony. Od początku jej używania, co drugi magazynek, czy wystrzeliwany szybko, czy wolno, czy w ciepłym mieszkaniu, czy podczas strzelanki, syfonuje. Smarowałem go, próbowałem strzelać bez smaru, nic nie pomaga... :x Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted July 7, 2005 Author Report Share Posted July 7, 2005 Może używasz jakiegoś lipnego gazu ?? Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 7, 2005 Report Share Posted July 7, 2005 Ultrair z Machineguna. Tylko nie wiem czy to robi jakąkolwiek różnicę, ale na zdjęciu w MG pojemnik jest w czerwonej kolorystyce, a mój w zielonej. Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted July 7, 2005 Author Report Share Posted July 7, 2005 No to już nie wiem. Używam ten sam gaz i u mnie siedemnastka śmiga jak szalona. Link to post Share on other sites
Stopa Posted July 7, 2005 Report Share Posted July 7, 2005 To chyba gorszy egzemplarz... Link to post Share on other sites
Deytonus Posted July 26, 2005 Report Share Posted July 26, 2005 Miałem go dzisiaj na strzelance ^^. Powiem tak : używałem gazu ultrair z MG i kulek 0,25 excela - nosił bardzo porównywalnie do Sig Sauera Super 9 (dziwne, ale prawdziwe). Po pewnym czasie (3 h) zaczął mi cieknąć gaz z magazynka. Wypuściłem cały i popsikałem mag olejem silikonowym. Po godzince wszystko było OK. Żadnych syfonów, nic, ale czasami ( na początku) ptorafiły blokować się kulki . Raz mojemu koledze na początek lufy wpadło dużo ziemi - zatkało ją, ale po jednym strzale wszystko się oczyściło. Zasięg - głowy nie dam, ale co najmniej 30 m, nawet może 35. Bez regulacji hop-upa. Glock był porządnie nasmarowany przed strzelanką, po także. Blow Back - kopie bardzo przyjemnie, czuć siłę broni, szybkostrzelność jest bardzo duża - cały mag (22 kulki) można opróżnic w kilka sekund. W każdym razie kumple na mój widok mówili : uwaga, Glock idzie :wink: Ogółem : jak za tę cenę (329 zł na MG) broń jest po prostu świetna i warta polecenia. Za tą kasę nie dostaniecie lepszego gaziaka z blow backiem. Polecam! Link to post Share on other sites
Stopa Posted August 5, 2005 Report Share Posted August 5, 2005 No panowie, jest lepiej! :D Glock przestaje syfonować, od kiedy uszczelniłem zawór wlotowy gumką, i zacząłem go ładować do zupełnego pełna. :D Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted August 5, 2005 Author Report Share Posted August 5, 2005 Gratuluje :) Link to post Share on other sites
tompp1 Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Witam chciałem dorzucić swoje trzy grosze do tematu Posiadam 17c i pistolet jest ok... ale: Popsuła mi się cześć oznaczona na schemacie cyferką 24. Link to post Share on other sites
Cygan Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Ciezka sprawa. Trzeba dorobić. Najlepeij z metalu zeby bylo wytrzymałe. Tokarka+Frezarka+Odpowiedni człowiek i cena = gotowy element :) Link to post Share on other sites
tompp1 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Panowie z MachieGuna wymienią tę część za 40zł (20 –części, 20- robocizna). Ponoć taka awaria może się zdarzyć jak się używa do napędu repliki Propanu. PS. W machinegunie powiedzieli mi , że jest do nabycia (za 2-3 tygodnie) wzmocniona część z metalu. Mam pytanko czy ktoś miał podobną awarie i może zamontował sobie tę część wzmocnioną. Link to post Share on other sites
Mac1os Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Ja mam glocka 18c ale konstrukcja samego cylindra jest taka sama w glocku 17, u mnie tak jak u Ciebie ta część uległa zniszczeniu, odesłałem giwere do mg.pl i powiedzieli że było to spowodowane używaniem gazu silniejszego w tym wypadku propanu. Za robote zawołali 20 zl wymiana części uszkodzonej i do tego 25 zł robocizna. Zaproponowali też wzmocnioną część (75 zł) przystosowaną do używania mocniejszych gazów. Też prosiłbym o rade czy kupić zwykłą część czy kupić wzmocnioną. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Logicznie sądząc lepiej kupić część wzmocnioną- będziesz miał mniej kłopotów... :) Link to post Share on other sites
Deytonus Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Co do gazożerności - 90 strzałów bez kulek na jednym ładowaniu, potem kilka ze słabym blow backiem. Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted September 9, 2005 Author Report Share Posted September 9, 2005 Istnieje jakaś różnica w strzałach z kulkami i bez nich?? Jak ty ładujesz maga, że gazu wystarcza Ci na 90 strzałów ?? Link to post Share on other sites
Deytonus Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Ładuję normalnie, aż mi zacznie chmurzyć. A wtedy strzelam ;) Hm, nie próbowałem z kulkami robić precyzyjnego testu, bo teraz mam zaledwie 50 kulek 0,25 po ostatniej strzelance, ale może kiedyś, kiedyś zrobię. Link to post Share on other sites
Stopa Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 Czy u Was też po jakimś czasie blokada zamka zaczęła się wrzynać w niego? Po prostu metalowy element po prawej części na zewnątrz body, który zatrzymuje zamek po ostatnim strzale wcisnął się na jakieś 3 mm w plastik. Na razie to wsunięcie nie postępuje, ale żeby po włączeniu blokady powrócić zamek do przodu, muszę go odciągnąć i albo wyjąć maga, albo przytrzymać blokadę w dole. :? Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted September 30, 2005 Author Report Share Posted September 30, 2005 U mnie nie ma czegoś takiego. Link to post Share on other sites
Deytonus Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Niet. Może za mocno wciskasz? Link to post Share on other sites
Recommended Posts