Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

gearbox V3 niereguje

Recommended Posts

witam posiadam cm028 z wymienionym gearboxem od boyia ze sprężyną m120 . Ostatnio chciałem postrzelać a tu lipa spreżyna zatrzymała się na połowie gearboxa i nie chce ruszyć mam starą batkę 8.4v która była w pełni naładowana

1. co mogę z tym zrobić?

2.kupno nowej baterii pomoże?

3.lepiej wziąć 8,4 czy 9,6? nie zależy mi aż tak bardzo na szybkostrzelności

Z opisu można wywnioskować, że bateria nie daje rady, skoro zatrzymało się w połowie cyklu. Zanim kupisz baterię, najlepiej pożyczyć od kolego mocniejszą, np 9,6v i na niej sprawdzić, czy utarga tę sprężynę. Zmieniałeś całość: gearbox razem ze silniczkiem, czy silnik został ze starej cm.028?

Gearbox kupiłem kompletny z silnikiem.

Byłem dzisiaj u kumpla podłączyłem jego batke 8,4v która była tak do połowy naładowana i wszystko działa normalnie. Czyli to wina mojej starej batki.

I teraz muszę kupić nową proszę was o pomoc w wyborze:

1. brać 8,4 czy 9,6?

2. o jakiej pojemności ? Mogę przeznaczyć na nowy akumulator 100zł

• 2 weeks later...

Cześć mam pytanie odnośnie silnika od gearboxa v3 Boyi.Otóż kupiłem baterie g&p 8,4v i na ostatnim spotkaniu znajomy powiedział mi że przy spreżynie m120 muszę uzwać batki 9,6v bo na 8,4v mogę spalić silnik jak to możliwe? Myslalem że właśnie na większym napięciu może do teko szybciej dojść.

proszę o odpowiedz.

jeśli batka prawie ci się juz rozładuje to możesz spalić w przypadku jak tłok zatrzyma się w połowie lub pod koniec cyklu a ty jak debil będziesz dalej trzymać spust i czekać na wystrzał. 2 sytuacja jest w przypadki, jeśli podłączysz pakied o napięciu znacznie przekraczającym 12v i będziesz walił na full auto