Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Róźnica między butami Corcoran

Recommended Posts

Poza tym, że model 1525 jest uszyty z dwóch rodzajów skóry buty różnią się jeszcze podeszwami (vibram model nr.134 w modelu 1525 w przeciwieństwie do niemalże płaskiej podeszwy 1500), systemem sznurowania (dziurki w modelu 1500 i skoble w modelu 1525) i miękkim kołnierzem w modelu 1525.

I powiem jeszcze, że różnice które wymieniłem są zawarte w opisach tych butów na stronie producenta. Jakbyś nie był takim leniem i użył google to byś je znalazł w góra 5 minut.

• 1 month later...

Witajcie drodzy forumowicze :icon_biggrin: Mam do Was 2 pytania.

Jestem posiadaczem Corcoranów model 975 i 1525. Jak wiece pierwsze są wykonane w całości ze skóry licowej, natomiast drugie ze skóry olejowej, ze wzmocnieniami ze skóry licowej na czubie i pięcie. W związku z tym nasuwa się moje pytanie. Czy mieliście problem z 1525, który polega na tym, że część cholewy tuż nad piętą ugina się w dyskomfortowy sposób i nieprzyjemnie uciska na ścięgno Achillesa? Sytuacja oczywiście dotyczy się biegu, gdyż podczas spaceru nie jest to, aż tak uciążliwe. Myślicie, że usztywnienie miejsca zgniotu skórą pomogłoby?

Kolejne pytanie to różnice między modelami 975 i 1500. Poza wkładką, podeszwą i wszystkim tym o czym można przeczytać na stronie producenta. Dlaczego model 975 jest sprzedawany pod marką HH Brand? Z czego wynika znacząca różnica cenowa między tymi modelami? Czy ktoś z Was się orientuje w tej tematyce?