Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

"AEG" Sig 552 z Allegro..

Recommended Posts

Tez to kupilem do jaj ;) I pewnego slonecznego dnia postanowilem udac sie dom dalej do sklepu w moim otoczeniu zwanego "zelaznym" ;) po rurke aluminiowom 6mm (albo cos kolo). Przemily starszy pan stwierdzil iz takowych nie ma jednak gdy juz mialem wychodzic znalazl ;). Zaplacilem 7 zl za 2 m i udalem sie do miejsca zamieszkania. Po powrocie rozkrecilem i wlozylem te rurke za lufe. Brat stal 5 metrow dalej to mowie a polaskotam go tymi kulkami... strzal... i rozlekl sie przerazajacy jek cos w stylu AAAAAAAAA :P Okazalo sie iz po dodaniu tej rurki skutecznie moze strzelac nawet na 20m :D Nic dziwnego skoro rurka miala cos kolo 7mm...

No to z tego wynika, ze za okolo 170 zl mamy calkiem fajna giwerke do CQB, jak myslicie czy bedzie sie dalo to samo zrobic z mp5SD6 by allegro??

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Z tego co sie orientuje to najlepszy z AEG(tych z allegro) jest XM177.

Oto odpowiedz goscia, kory to kupił(zapytalem sie o osiągi):

Karabinek jest super.

Wymienna lufa - tłumik.

tłumik ognia jest zły, ale no cóż.

zasięg jest lepszy od Well'a D94(10 - 15).

Ten ma tak ok. 25 - 30 m.

Wagowo jest też odpowiedni.

Warty kupna.

Tak wiec dobrze się nad tym zastanowić. Normalnemu AEGowi nie dorówna , ale tak na wiejskie strzelanie i do CQB, to wydaje sie OK.

Witam

http://www.taniemilitaria.pl/?p=productMor...576d2064faa123a

http://www.electronicairsoft.com/watch.asp?hw_id=57

To ta sama replika = mozna wlozyc czesci jak od normalnego gear'a

kumpel kupil G36, zasieg moze z 15-20 m max. strzela wystarczajaco szybko, jednak predkosc kulki jest strasznie mala, wykonanie nawet dobre ( oczywiscie jak za taka cene )

zdjecia:

http://bocian1987.w.interia.pl/G36.html

Moim zdaniem z tych nowych "AEG" to kupowac chyba tylko XM177, regulowany HopUp(dziwnie ale zawsze), parę osób go chwaliło.

Co do tego SD6 i g36c, zo poczekajmy jak bedzie sie przedstawiac wytrzymałość. Bo jak sie za szybko nie posypie to moze byc dobre do CQB.

A za wykonczenie duży plusik;)

Jeżeli da się wstawić „normalnego” GB to spox. Tylko czy to ma sens? Ile trzeba będzie w niego włożyć kasy. Bo mi się wydaje, że co najmniej parę setek:( a to może tracić sens. Bo sama zmiana GB to nic osiągów nie poprawi, wydaje mi się że trzeba będzie co najmniej dokupić sprężynę i baterię o większym napięciu.

No, ale poczekamy zobaczymy.

Miejmy nadzieję, że za stosunkowa małą kaske można mieć niezłego AEGa;)

Pozdrowienie dla tych, co chcą poświęcić swoją kasę dla nauki:P

LOL! Ledwo moderator pogonil was z jednego watku, to widze ze dyskusja ozywa od nowa...

Zycze sukcesow w upgrejdowaniu tego badziewia.

Po wymianie:

- KOMPLETNEGO gerboxa (plastikowe zebatki i plastikowa obudowa geara)

- silnika (jesli ktos mysli ze ten malenki silniczek bedzie w stanie udzwignac normalna stockowa sprezyne, to sie IMHO myli)

- komory hop-upa

- akumulatora (7,2 V moze nie starczac)

to moze nawet bedzie to jakos strzelac... :?

Natomiast wyglad jak wyglad, nie ma sie czym podniecac. I na pewno nie jest to jakies gatunkowe tworzywo jak ABS tylko najpewniej tania odmiana polistyrenu (ma jedna zalete, dobrze sie skleja zwyklym rozcienczalnikiem nitro, heh).

No, ale czakamy z niecierpliwoscia na relacje i prezentacje guna przez Bilgoraja... Kasa w koncu niewielka, choc z drugiej strony mozna by za nia kupic ze dwa magazynki do prawdziwego aega, heh.

Znalazlem gdzies w necie kompletne gearboxy bez silnika za 100$ to i tak po skompletowaniu bede pare baniek do przodu pozatym czesci w polsce sa takie drogie za granica mozna kupic gotowe gearboxy z z bebechami po 300zł silnik EG700 jakies 130zl i baterie mozna kupic w polsce co do tworzywa to zobaczymy to ze mp5 kosztuja u nas okolo 1000zł to nie znaczy ze tyle kosztuje ich produkcja skoro w H-K mozna kupic to samo po 600zł a sklepy te musza cos zarabiac do tego w TM jest rzeczywiscie gearbox z prawdziwego zdarzenia ale kupujac TM musze wyłożyc 1000zl od ręki a kupujac to i powoli wymieniajac co sie da nie jestem zmudszony do wydania takiej sumy od ręki nie jestem biedny ale zdaje mature i nie pracuje nie stac mnie na AEG a rodzice mi nie dadza na pistolet na kulki 1000zl

Znalazlem gdzies w necie kompletne gearboxy bez silnika za 100$ to i tak po skompletowaniu bede pare baniek do przodu pozatym czesci w polsce sa takie drogie za granica mozna kupic gotowe gearboxy z z bebechami po 300zł silnik EG700 jakies 130zl i baterie mozna kupic w polsce co do tworzywa to zobaczymy to ze mp5 kosztuja u nas okolo 1000zł to nie znaczy ze tyle kosztuje ich produkcja skoro w H-K mozna kupic to samo po 600zł a sklepy te musza cos zarabiac do tego w TM jest rzeczywiscie gearbox z prawdziwego zdarzenia ale kupujac TM musze wyłożyc 1000zl od ręki a kupujac to i powoli wymieniajac co sie da nie jestem zmudszony do wydania takiej sumy od ręki nie jestem biedny ale zdaje mature i nie pracuje nie stac mnie na AEG a rodzice mi nie dadza na pistolet na kulki 1000zl

No czytam twój cały twój wywód i aż mi się ciepło robi. Liczysz, liczysz i w końcu skąd ty weźmiesz kasę na ten gearbox Marui, silnik EG700 plus opłaty przewozowe. Potem otrzymasz już upragnione części za 430 zł (+dodatkowe koszta) i włożysz (jeśli będą pasowały) do tandetnego body. Pomijam fakt, że nie kupiłeś komory h-u więc teraz kombinujesz ze śrubą i gumką (komora h-u tanizna bo na nasze jakieś 60zł). Potem ktoś klepnie cię w ramie i pokaże "Hej stary zobacz a ktoś na WMASG'u sprzedaje używaną MP5 Marui za 700 zł". Obawiam się, że jesteś kolejną osobą, która nie do końca rozumie zasady ściagania towaru przez granicę samodzielnie. Chyba, że masz rodzinę/znajomych w HK to insza-inszość.

ej stary patrz uzywany mp5 za 700zl ze zrytymi zębatkami tłuczony po jakiś budynka przez rok kolba troche sie rusza itd ne chce uzywanych wy nie rozumiecie mnie mi chodzi o to ze jak kuopuje profesjonalnego AEGa to musze wyłożyc hais od reki a skladając go nie musze tego zrobic co do body dostane to ocenie moze i jest to ABS ja wiem ze dla was sie liczy TM CA ICS itd ale sa inne firmy które chca zaistniec i moze sie starają

Wiesz, jaka jest różnica między body Marui TM a Cymy? Taka, że kolba w TM lata po roku eksploatacji, a w Cymie zaraz po wyjęciu z pudełka.

Innymi słowy - jest jeden facet, który włożył bebechy Porsche do Syrenki. Oznacza to, że jest to możliwe - ale nie jest praktykowane powszechnie.

Rób, co uważasz za słuszne, i podziel się za jakiś czas swoimi wnioskami.

jak tak chcesz sciubić ze tu 20zł oszczędzisz, tam 30 zł i ściągdzniesz wszystko w częściach, wpakuje do plastikowego body(nie ABS'owego), przywalisz w pierwszą gałąź w lesie i ci sie złamie na pół(ale oryginalny nowy GB zostanie ow yeah jupi!) to twoja sprawa

wiesz, w pewnych kontekstach trzeba myśleć, jak to sie mówi, z gestem - nikt nie powiedział ze asg, a szczególnie AEG'i to zabawa tania i prostym faktem jest ze jak masz kase to kupujesz, a jak nie to lipa, tak samo z samochodami, jak kogoś nie stać na beemke może se kupić forda i wstawić mu body kit ręcznie szpachlowany w warsztacie u Wacka Przechuja, ale to nigdy nie bedzie to samo. I jak sie planuje kupić sprzęt za 1000zł, a próbuje sie go składać zeby wyszło taniej(imho co najwyżej 200zł taniej - bo musisz doliczyć koszta transportu tego wszystkiego, oclenia, koszta przelania kasy na ich zagraniczne konto-od 60 do 120zł) to to jest bezsens, jak cie stac na 800zł, to lepiej dołożyć 200zł, miec renomowany produkt z gwarancją a nie oszczędności wszędzie ho ho-, jeszcze tylko czekać na airsoftowców z samoróbkami co zbierają kulki jak im sie rozsypią bo wszędzie trzeba oszczędzać...

to nie jest krezusostwo ani burżujstwo, jak cie stać na 800zł składaka to te 200zł wiecej za oryginalny TM kazdy powinien umieć dozbierać i wyłozyć bez wahania, bo to nie jest cena za marke, to jest cena za jakość i niezawodność z której ta marka jest znana. I jak cenisz sobie własne pieniądze to powinieneś sie nauczyć do dziś ze ten kogo stać żeby płacić więcej zawsze kupuje to co kosztuje mniej...

To prawda wyładnianie 800 zyla w podróbkę traci sens. Już o wiele lepiej kupić używanego, bo w końcu jak kupisz nowego to po jakimś czasie będzie używany;)

Oczywiście można kupić tego taniego elektryka i cos z nim pokombinować, ale pakowanie w niego oryginalnych części moim zdaniem traci sens.

Sam zbieram na elektryka i sadzę, że lepiej poczekać dłużej(nawet parę miechów) niż potem żałować wydanej i dzieżko uzbieranej kasy.

Zresztą ktoś na forum powiedział, że mało kogo stać na oszczędzanie.

czytajcie te posty ja nie mam od reki 1000zł mi o to chodzi ze moge sobie co miesiac dac 200zl i upgradeowac go do standardu 200zł na miesiac moge wydac i nie mowcie zebym zbieral bo zawsze jakies wydatki są a tak mam to kupuje czesci nie to czekam do nastepnego miecha pozatym ta mp5 nie jest CYMY tylko jakiejs innej firmy TM tez odrazu nie produkowal z abs musieli na czyms zarobic zeby ulepszac technologie produkcji

jak cie stać zeby co miesiac 200zeta wykładać to w pół roku masz dobrego aega, tyle samo czekasz bo zanim gb kupisz, zamontujesz, sprowadzicz tzn doprowadzisz ta replike firmy "X"(broń boże nie cyma ;) ) do stanu uzywalności właśnie po pół roku...

jak powiedziałem, twój wybór ze przez pół roku złożysz sobie gówno z plastikowym body i gearboxem składakiem albo przez pół roku sumiennie odłożysz kase i kupisz porzadnego aega.

a gadanie ze zbieranie nie wychodzi, ze zawsze są jakieś wydatki itp itd to tego nie skomentuje, prawda sama sie dopowiada.

your choice

moje argumenty to tylko tyle ze gwarancja - body dobrej jakosci - oryginalne, złozone profesjonalnie cześci, tyle samo czasu "czekania" na porządnego AEG'a...

nie wiem czemu ten temat mi przypominaj wszelkiej maści wypociny o substytutach green gazu jak gaz do zapalniczek czy odświeżacz powietrza "leśny człon"...

OK, Bilgoraj nikt tu nie pisze sceptycznie tobie na zlosc czy ci "zazdrosci" pomyslu, wrecz przeciwnie - chcemy oszczedzic ci rozczarowania i utopienia kasy! Anyway, byc moze mamy zbyt mala widze i doswiadczenie, a ty osiagniesz w koncu swoj cel i bedziesz zadowolony, tak wiec nie zniechecaj sie. Czekamy chetnie na twoje wrazenia, testy i zdjecia tego modelu!

IMHO, o ile droga przerobki na prawdziwego elektryka niezbyt sie oplaca, a efekt finalny jest dosc watpliwy, to jesli ktos ma juz MP5 z uszkodzonym body czy innymi elementami zewnetrznymi, to moze sprobowac adoptowac te detale wlasnie z tej chinskiej podrobki. Podobnie jak ktos chce przerobic wersje A na SD (just for fun), albo wymienic sobie chwilowo kolbe stala na wsuwana, to zakup takiego chinola byc moze bedzie swietna alternatywa dla znaleziania tanich "zamiennikow"... Swoja droga ciekawe, czy magazynki sa wymienne?

Zawsze na początek można kupić sobie dobrą sprężynkę, najlepiej TM.

I potem jak się uzbierasz kase to kupić normalnego AEGa,

Taniego elektryka najwyżej weź sobie, jaka broń „boczną” do CQB.

Bo jeżeli sądzisz, że w makowego AEGa będziesz musiał wkładać dodatkową kasę, to co dopiero w „samoróbkę”.

Moim zdaniem to jest najsensowniejsze wyjście z tej sytuacji.

Witam.

w pelni sie zgadzam z przedmowcami, ktorzy odradzaja dokupowanie renomowanych czesci do tej repliki, jednak moze to byc zawsze ciekawe doswadczenie na przyszlosc, lepsze poznanie wewnetrznej budowy i zasady dzialania mechanizmow :wink: ale nie dla osoby ktorej nie stac na normalnego AEG'a, gdyz takie skladanie swojego pierwszego AEG'a moze doprowadzic conajmniej do frustracji jesli sie cos kupi a tu okaze sie ze dana czesc nie pasuje. Co innego jesli ktos ma $ pod dostatkiem to moze sobie cos takiego poprobowac chociaz dla samej zabawy grzebania w bebechach i satysfakcji zrobienia czegos dobrego ( powiedzmy ) z praktycznie niczego.

sam moze sobie kiedys kupie ta mp5, jako bron do CQB bo XM jest troche przydlugawy i jednak nie mam w nim ognia ciaglego :wink:

Ej ja nie pwoeidzialem ze body jest z ABS a wy nie macie pewnosci ze nie jest wiec wstrzymajmy sie do momentu az go bede mial prawdopodbnie jutro mam tez USSOCOMA TM i porónam czy materiął sie ózni moze akurat jest to abs kto wie nie wiem więc nie pisze tym bardziej ze Repliki tej firmy pojawiły sie pierwszy raz w polsce to nie jest cyma ani well wiec zobaczymy toz e jest tanie nie znaczy gorsze M15 CA spręzynowe kosztuje 50$ w redwolfie a w polsce blisko 400zł troche mi sie nie kalkuluje ale mozecie powiedziec ze skoro spring dlugi za ~150zl po przeliczeniu jakies 230zł z przesylka i clem z zanizonym listem przewozowym jest do niczego to spoko

Oczywiście było by dobrze miło się rozczarować na plus tego guna;)

A co do cen w Polsce i zagranicą, to nie ma, co się dziwić, po prostu u nas sprzedaje się tego znacznie mniej i sprzedawcy muszą nałożyć sobie większe marże żeby interes się im opylał.

Chociaż uważam, że guny z allegro wzbudzą zainteresowanie u potencjalnych maniaków i może u nas sport ten będzie bardziej popularny i tańszy;)

SPAT-Biłgoraj ty dalej nie rozumiesz. Żyj z przeświadczeniem, iż repliki za 100zł z Allegro to po prostu dobre elektryki tylko ich nikt nie docenił.

Mam prośbe do pozostałych użytkowników aby nie rozciągali dalej dyskusji o tym, bo niektórzy po prostu pozostaną do końca na swoim planie świadomości. Ci co rozumieją, zrozumieli już dawno. Ci, którzy nie pojeli tego, widać nie chcą.

ja nei mowie ze są dobre ja poprostu mówie ze one nie sa takie zle to nie sa zabawki tylko repliki drugiej kategorii mam ta mp 5 i jest swietna to co ze ma zasieg skuteczny 20-25m ale wygląda swietnie i wazy duzo ja jestem zadowolony i nie ząłuje pieniędzy a teraz kupie sobie mag STAR do mp5 Tm i zobacze czy pasuje jak bedzie pasowal to bede zadowlony z zakupu jeszcze bardziej