patryk97 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Witam,zakładałem inny temat o tym karabinie ale nie miałem jasno określonych wymagań do tej emki więc zakładam nowy. Chcę aby replika miała 400fps'ów Czy to rozwiązanie jest dobre?: komora hop up zębatki łożyska prowadnica cylinder głowica cylindra tłok głowica tłoka dysza sprężyna sp 120(przy wymianie części na metalowe wg.mnie powinna wytrzymać) preclufa 363 Przy takim zestawieniu cały gearbox będzie full metalowy i chyba nic nie powinno się zepsuć. Gearbox uszczelnię jakimś tefloniksem czy coś. Prosiłbym o linki do produktów,które według Was są najlepsze,najlepiej z jednego sklepu. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam,Patryk. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Znając opinie o tym produkcie CA to najlepszą drogą może się okazać zmiana repliki... Jak mówi mądrość ludowa: z gówna bata nie ukręcisz. Zwłąszcza, że wymienione przez Ciebie części o ile będą dobrej jakości to będą kosztowały majątek w sumie ;] Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Tak ale bardziej opłaca mi się kupić ten karabin i stuningować go za te 500zł niż kupić karabin za 1300zł w którym i tak musze kupić preckę. Możesz powiedzieć czy to dobre wyjście czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Z autopsji nie znam ale czytając recenzje, opinie itp to niestety- bardziej Ci się opłaci tego nie kupować niż kupić i władować kupę chajsu/czasu/krwi i serca. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Dzisiaj to chyba lepiej chinola za 800zł kupić mu dobrą batke z ładowarką oraz lufę z gumką i mamy potwora z ponad 400FPS z dobrą celnością. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Drogi mój imienniku. Czy policzyłeś ile te części będą Cie kosztować? Przecież majątek. Sprzedaj SL i kup chinola. Będzie i tak lepszy niż SL. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Jak nie jestem zwolennikiem chińskich replik to się chyba zgodzę :D TM>długo, długo nic>reszta firmówek>chińczyki>CA sportline>bazarowo-allegrowe badziewia (taka kolejność po mojemu :D) Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 ok.500zł i tak taniej niż markowe produkty W każdym razie Dacie linki do tych części? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Powiem ci tak : wydasz 500zl na gowno, zrobisz tuning za 500, po czym za 3mc kupisz kolejna replike za 700 , bo ta za 500 szlag trafil. Dozbieraj do wiosny 1,5K i kup cos porzadnego. Wymieniony przez ciebie tuning to nic innego jak pokaz braku wiedzy oraz niezmajomosc tematu. Zreszta, twoje pieniadze, mnie nic do tego. W każdym razie Dacie linki do tych części? http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/145-jestem-zielony/ Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Powiem ci tak : wydasz 500zl na gowno, zrobisz tuning za 500, po czym za 3mc kupisz kolejna replike za 700 , bo ta za 500 szlag trafil. Dozbieraj do wiosny 1,5K i kup cos porzadnego. Wymieniony przez ciebie tuning to nic innego jak pokaz braku wiedzy oraz niezmajomosc tematu. Zreszta, twoje pieniadze, mnie nic do tego. http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/145-jestem-zielony/ ale czemu brak znajomości tematu? co w tym karabinie jest złe? I proszę nie pisać wszystko! Chcę aby ten karabin dobrze chodził,Doradzicie mi coś? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) Wszystko jej w nim złe,wielu ludziom szkielety popękały,body i wiele innych rzeczy. Ogółem bebechy są złe,już za tą cenę repliki lepiej kupić zwykła poczciwą cymę 028. Poczytaj sobie zresztą na forum, jest jeszcze takie coś jak szukajka. Jak chcesz aby dobrze chodził to go najlepiej komuś sprzedaj !! Tutaj masz recke tej repliki Edited January 20, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 ale czemu brak znajomości tematu? Kupujesz dobre bebechy po to aby wsadzic do gownianego body? Nie lepie kupic skladaka z porzadnym body i bebechami ? Niezawsze trzeba zmieniac wszystko aby ci replika piekinie chodzila. Czasami jest to tylko zmiana sprezyny, dyszy czy uszczelki lub jest to tylko kwestia doszczelnienia. Zanim zaczniesz wszystko wymieniac jak szaleniec i wydawac kase jak narkoman na glodzie, lepiej sie zastanwo, czy te czesci przypadkiem sa dobre i czy wogole jest jakakolwiek potrzeba wymieniania czesci. Pamietaj o jednym - wymienia sie to co jest niezbedne i konieczne. Na twoim miejscu po prostu wymienilbym replike. Kolejna próba – SP110, komora HU stockowa SL, precka Systema 6.04mm 363mm, gumka HU Systemy silikonowa, czarna. I bingo! – 374fps +/- 1fps, celność bardzo dobra, jak w podkręconym TM z lufą precyzyjną!. W SIG 552 ICS'a na SP 90 wycisnalem 360fps ( bez preclufy ). W normalnych warunkach, w dobrej replice, przy SP110 idzie wycisnac zdrowo ponad 400fps. Repilki serii SL sa tak szczelne jak Tytanic i moglbym nawet rzec, ze nawet sa znacznie gorsze od chinczykow. Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Kupujesz dobre bebechy po to aby wsadzic do gownianego body? Nie lepie kupic skladaka z porzadnym body i bebechami ? Niezawsze trzeba zmieniac wszystko aby ci replika piekinie chodzila. Czasami jest to tylko zmiana sprezyny, dyszy czy uszczelki lub jest to tylko kwestia doszczelnienia. Zanim zaczniesz wszystko wymieniac jak szaleniec i wydawac kase jak narkoman na glodzie, lepiej sie zastanwo, czy te czesci przypadkiem sa dobre i czy wogole jest jakakolwiek potrzeba wymieniania czesci. Pamietaj o jednym - wymienia sie to co jest niezbedne i konieczne. Na twoim miejscu po prostu wymienilbym replike. W SIG 552 ICS'a na SP 90 wycisnalem 360fps ( bez preclufy ). W normalnych warunkach, w dobrej replice, przy SP110 idzie wycisnac zdrowo ponad 400fps. Repilki serii SL sa tak szczelne jak Tytanic i moglbym nawet rzec, ze nawet sa znacznie gorsze od chinczykow. czyli rozumiem że mam wymienić sprężynę,gumkę i preckę? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Patryk to po prostu nie ma sensu w tej replice robić tuningu, ona się dosłownie rozpadnie. Wez sprzedaj tą replikę dołóż kasę i kup już coś porządnego,dobrym chinolem jest np : cm.045 lub 0.40 i wszystkie powyżej 0.40 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 @ patryk97 - ty tylko widzisz fps'y i cyferki zwiazane z fps'ami oraz widzisz to co chcesz widziec. Nawet nie pofatygowales sie o to, aby przeczytac zalaczone linki. W takim ukladznie nie jest mi ciebie szkoda. Robta co chceta Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 @ patryk97 - ty tylko widzisz fps'y i cyferki zwiazane z fps'ami oraz widzisz to co chcesz widziec. Nawet nie pofatygowales sie o to, aby przeczytac zalaczone linki. W takim ukladznie nie jest mi ciebie szkoda. Robta co chceta skąd wiesz że nie przeczytałem linków? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) skąd wiesz że nie przeczytałem linków? Bo gdybys przeczytal przeczytal ich zawartosc , to nie zadawalbys takich pytan. Edited January 21, 2011 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Patryk to po prostu nie ma sensu w tej replice robić tuningu, ona się dosłownie rozpadnie. Wez sprzedaj tą replikę dołóż kasę i kup już coś porządnego,dobrym chinolem jest np : cm.045 lub 0.40 i wszystkie powyżej 0.40 ale co sie w niej rozpadnie po tuningu? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 ale co sie w niej rozpadnie po tuningu? - GB - kola zebate - glowica cylindra - korpus. Jak widzisz -z calej repliki zostanie ci tylko: - wycior - instrukcja olsbsugi - pudelko - folia bombelkowa - styropian - kable - magazynek Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 - GB - kola zebate - glowica cylindra - korpus. Jak widzisz -z calej repliki zostanie ci tylko: - wycior - instrukcja olsbsugi - pudelko - folia bombelkowa - styropian - kable - magazynek a co dokładnie w gb się rozpadnie? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Wszystko. Quote Link to post Share on other sites
nocek123 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 (edited) a co dokładnie w gb się rozpadnie? Czego ty nie rozumiesz w tym co oni piszą? Przekaz wygląda mniej więcej tak: - tam się może zepsuć wszystko od body po wnętrze GB (całe) - jeżeli to kupisz i wsadzisz tyle kasy będziesz baaaardzo niezadowolony (delikatnie mówiąc) Wniosek: Nie kupować, nie tuningować i w ogóle 3m kijem zawiniętym w szmatę nie tykać (tekst podłapany gdzieś z forum, ale nie pamiętam autora, wybacz). Edited January 21, 2011 by nocek123 Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Czego ty nie rozumiesz w tym co oni piszą? Przekaz wygląda mniej więcej tak: - tam się może zepsuć wszystko od body po wnętrze GB (całe) - jeżeli to kupisz i wsadzisz tyle kasy będziesz baaaardzo niezadowolony (delikatnie mówiąc) Wniosek: Nie kupować, nie tuningować i w ogóle 3m kijem zawiniętym w szmatę nie tykać (tekst podłapany gdzieś z forum, ale nie pamiętam autora, wybacz). Nocek,Brzeziny z województwa lubelskiego? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 a co dokładnie w gb się rozpadnie? Peknie ci tam gdzie znajduje sie glowica cylindra. Jest to de-fakto najslabsze miejsce w calym GB jak i we wszystkich GB. Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Peknie ci tam gdzie znajduje sie glowica cylindra. Jest to de-fakto najslabsze miejsce w calym GB jak i we wszystkich GB. m4 od boyi czy g36 jg? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts