Prezes_____ Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Witam, mam małe pytanko. Nie potrafiłem się nigdzie doczytać jakich butów używają amerykanie, więc pytam, jakie buty pustynne byłyby najlepsze do rekonstrukcji? Znalazłem to: http://allegro.pl/nowe-buty-pustynnnne-us-army-9-5-r-altama-i1419468869.html Ale coś za tanio na oryginalny sprzęt. Doradzcie :) Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Ja się spytam co chcesz rekonstruować. Jaką jednostkę. Jaki przedział czasowy itp. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 21, 2011 Author Report Share Posted January 21, 2011 Rangersów zasadniczo, ale i do zwykłych marines musiało by pasować. Jaki jest podstawowy but us army? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Matko... Jaki przedział czasowy? Rangersi nie mają nic wspólnego z USMC, używają innych butów. Rangersi to elita, Tier 2 (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę), używają różnych butów. Jeny. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Na początek poczytaj o rekonstrukcji. Reko to nie tylko szpej, ale przede wszystkim wiedza. A pytając o tak podstawową rzecz w odniesieniu do rekonstrukcji to tak jakbyś na forum motoryzacyjnym zadał pytanie jakie paliwo lać do diesla. :wink: Poczytaj o interesującej Cię gałęzi sił zbrojnych, wybierz jednostkę. Zbieraj o niej info i szukaj fotek. Określ okres i dopiero zadawaj pytania. Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 To ja się podłącze do tematu. Mam buty takie jak w linku z 1# postu mam ich około roku narazie jest z nimi wszystko w porządku ale czy mam ich czymś zaimpregnować oczyścić bo nic z nimi nie robiłem od nowości a chcę żeby posłużyły mi jak najdłużej. (Buty są lekko obtarte z tyłu i na czubach ale nie złochane jak będzie trzeba mogę dać zdjęcia proszę tylko napisać) z góry Dzięki wszystkim za pomoc :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Kup szczotkę gumową do zamszu/nubuku plus jakiś spray odżywiający do tego typu skór. Psiknij co 3 miesiące lub każde przemoczenie i wysuszenie. Wszystko. W każdym obuwniczym. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 A jeśli chodzi o większy brud jak np. błoto to najlepiej szczotka z miękkim włosiem i woda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts