tukan90 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Witam, od ponad miesiąca(około 8k kulek wystrzelone) mam w posiadaniu APS ask201, replika sprawuje się całkiem nieźle, ale ma delikatny problem z celnością. Chcę ją trochę podrasować wymieniając kilka elementów, mianowicie: preclufa (nie wiem jaka nie mogę znaleźć żadnej 500mm) łożyska komora i gumka Hop-UP prowadnica sprężyny Myślałem jeszcze o wymianie tłoku, ale ten jest niestandardowy. Chciałem w przyszłości mieć możliwość zamontować sprężynę m130, ale narazie głównie mi chodzi o wymienienie abs-owych części w GB na metalowe i uzyskanie lepszej celności. Jeżeli ktoś mógłby doradzić co jeszcze można wymienić, byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 lufa 509mm chyba bedzie ok? 0,9mm róznicy nie zrobi. Chyba, ze wszystko jest tak idealnie spasowane ;) Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 w rk03 boyi czyli aks74 mam 509mm i troche wystaje w tłumiku płomienia, ale mi to nie przeszkadza, nawet lepiej wygląda niż taki normalny ;p Quote Link to post Share on other sites
tukan90 Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Ok, czyli sprawa lufy wew załatwiona, dzięki wielkie za informacje. Jeszcze tylko jakby mógł się ktoś wypowiedzieć na temat wymiany bebechów GB. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) a mógłbyś wkleić zdjęcie tłoka? Ciekami mnie jak bardzo on jest niestandartowy :blink: już niektualne bo zobaczyłem to w innym temacie. Z tego co się dopatrzyłem to ten aps'owski ma wycięty kawałem pateriały z górnej części. Nie można kupic normalnego tłoka i dostosować do wyglądy aps'a? Edited January 23, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 a mógłbyś wkleić zdjęcie tłoka? Ciekami mnie jak bardzo on jest niestandartowy :blink: już niektualne bo zobaczyłem to w innym temacie. Z tego co się dopatrzyłem to ten aps'owski ma wycięty kawałem pateriały z górnej części. Nie można kupic normalnego tłoka i dostosować do wyglądy aps'a? Tłok jak tłok, można kupić dowolny i wyciąć dziurę, na wzór APS pozdr Quote Link to post Share on other sites
tukan90 Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 dzięki wszystkim za odpowiedzi. Można powiedzieć, że wszystko już wiem. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Nie mogę edytować przypomniało mi się jeszcze, że dziura na głowicę tłoka w APS jest większa. Po zmianie tłoka albo należy szlifować głowicę (nie polecam) albo kupić nową pozdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts