smuleee Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Przymierzam się do zakupu cm.045 i mam mały problem - co odrazu wymienić tak żeby replika działała jak najdłużej (bez zwiększania mocy) .Wymiana okablowania by starczyla? Podobno gumka jest w tej wersji dobra. Jaką ładowarke polecacie (do 50 zł)? Coś jeszcze potrzeba? Chciałbym żeby części były z Taiwangunu - odrazu miałbym gotowe i zamontowane. Z góry thx za odpowiedz . Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 ja bym, jeśli tak na odrazu, to wymienił jednak gumke hu (nie ważne jaka ona jest i tak bym to zrobił) i kable z jednoczesnym wywaleniem bezpiecznika i jeszcze pozbył się tych walonych wtyków i zamontował t konektory. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Wymień kable na niskooporowe i kup oraz zamontuj mosfet, będziesz miał większą szybkostrzelność. Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Tych konektorów nie ma na taiwanie, gdzie moge je znaleźć? Co z ładowarką? Ten bezpiecznik na pewno wywalać? - co on mi właściwie da jak go wywale ? Edited January 24, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 ja bym, jeśli tak na odrazu, to wymienił jednak gumke hu (nie ważne jaka ona jest i tak bym to zrobił) i kable z jednoczesnym wywaleniem bezpiecznika i jeszcze pozbył się tych walonych wtyków i zamontował t konektory. Z Taiwana nigdy nie bierze się gumek. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) konektory najtańsze sa w modelarskich a ładowarke mikroprocesorową ale nie betimexa, bo to złom jest. PS. dlaczego gumek nie brać z taiwanguna? Edited January 24, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Do 50 zł nie znajdzie się ładowarka? Mimo wszystko szkoda mi tych stu złotych na ładowarkę. Jak już trzeba może być ta? - http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_ladowarki/ladowarka_rozladowywarka_procesorowa_do_akumulatorow_o_napieciu_od_2_4v_do_12v_mw-689.html Co do akumulatora to wystarczyłby taki http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_8_4v/akumulator_nimh_8_4v_1500mah_typ_stick_firefox-540.html ? PS co z tym bezpiecznikiem ? da coś wywalenie? I jeszcze jedno - ten mosfet to trzeba kupować do tych kabli niskooporowych? Na stronce przeczytałem, że to tylko szybkostrzelność zwiększa. Nie mam za dużo kasy na tuning, więc wolałbym sobie te mniej ważne rzeczy odpuścić. Najbardziej zależy mi na żywotności repliki - rof może być mniejszy, celność również nie musi być jakaś idealna (choć bez przesady), najbardziej zależy mi na tym żeby replika trzymała jak najdłużej. Edited January 24, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 konektory najtańsze sa w modelarskich a ładowarke mikroprocesorową ale nie betimexa, bo to złom jest. PS. dlaczego gumek nie brać z taiwanguna? Jest o tym na forum, poszukaj. Sam kiedyś popełniłem ten błąd (tzn. kupiłem tam gumkę) i już nigdy więcej tego nie zrobię. Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 (edited) Gdybym znalazł odpowiedz ma moje pytanie takiego tematu by nie było ."Jest na forum, poszukaj" można napisać przy prawie, że każdym temacie :> Edited January 25, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 jeśli chodzi o bezpiecznik to bez prawie 100% rozwalenia elektryki i silnika nie spalisz go, bo to niemożliwe. U mnie w kałachu by 250V25A czyli takim można zabezpieczyć 6,25KW przy czym mi po tuningu ciągnie ze 0,2KW. Takie bezpieczniki można se do domowej instalacji wkładać jak się ma jeszcze "topiki". A do rzeczy. Bezpiecznik niepotrzebny opór instalacji, który zmniejsza szybkostrzelność Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Gdybym znalazł odpowiedz ma moje pytanie takiego tematu by nie było ."Jest na forum, poszukaj" można napisać przy prawie, że każdym temacie :> Ty chyba sobie jakieś żarty stroisz :bialaflaga: Na cały Twój post z pytaniami masz odpowiedź na forum, wystarczy wpisać w szukajkę. Może Ci jeszcze linki podać, leniu? Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 (edited) świetnie, już sobie odpowiedź na temat baterii znalazłem i ... to na tyle. to, że jest taka opcja jak szukaj to wiem od dawna, ale po prostu nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie ... jeśli twoja odpowiedź nic nie wnosi do tematu to po prostu daj sobie z tym spokój. skoro nie chcesz pomoc to odpusc sobie swoje nie wnoszące do tematu nic nie warte komentarze. na pewno nie zalozylem tematu po to zeby uslyszec "znajdz na forum". rozmiem ze chcesz nabic sobie posty i w ogole, ale nie tędy droga ;-) pozdrawiam Edited January 26, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 na pewno nie zalozylem tematu po to zeby uslyszec "znajdz na forum" Ale jak nie poszukałeś wcześniej, a wiemy, że jest, to dostaniesz takie odpowiedzi! Lenistwo nie jest tolerowane, bo się spam robi. Tematy, które wielu by pomogły, idą do piachu przez ten cały spam... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 nie chcecie nie pomagajcie, sam sobie je znajdę temat do zamkniecia Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 sam sobie je znajdę No i czemu nie było widać takiej postawy od początku? Quote Link to post Share on other sites
jowiszgaming Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Panowie, takie pytanie. Jak tam można zmieścić mosfet? W kolbie się nie da, bo to stalowa i składana, a pod deklem nie ma miejsca... chciałem sobie zamontować ten system i jestem ciekawy, jak wy to zrobiliście. Quote Link to post Share on other sites
nocaster Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Panowie, takie pytanie. Jak tam można zmieścić mosfet? W kolbie się nie da, bo to stalowa i składana, a pod deklem nie ma miejsca... chciałem sobie zamontować ten system i jestem ciekawy, jak wy to zrobiliście. Pięknie się mieści mosfet pod deklem, tylko trzeba kable odmierzyć tak, żeby nie było nadmiaru i nie plątały się tam niepotrzebnie. Mosfet umieszczony z tyłu gearboxa, bateria stick w atrapie rury. U mnie siedzi ten Gate podstawowy, ale zmieściłby się bez problemu i ten największy. Byle tylko go ładnie ułożyć przed zamknięciem dekla, żeby kabli nie przyciąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts