Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana kabli w ak-47s

Recommended Posts

Jakiś czas temu postanowiłem wymienić kable na niskooporowe jednak mam pewien problem. Nie wiem czy przy wymianie kabli potrzebne są same kable czy coś jeszcze ( nie chodzi mi o narzędzia), patrzyłem na kable na różnych stronach np.: http://www.gunfire.pl/product-pol-1152190264-Zestaw-przewodow-do-AK-S.html .

Na końcu przewodów widać jakieś takie małe czarne urządzenie.

Co to jest?

Czy muszę kupić takie przy wymianie kabli?

Z góry dziękuje.

to czarne to kostka stykowa, to czarne obok to palec. Przy wymianie kabli trzeba rozebrać gb i wymienić stare kable na nowe. W kałachach chińskich jst 99% pewności, że kable na silniku są przylutowane, gdzie normalnie stosuje się nasuwane styki, więc raczej odrazu z silnikiem trzeba by brać.

Jeśli chodzi o GB V3 nie trzeba go rozbierać przy wymianie okablowania jak wyjmiesz z body to wszędzie masz dostęp. A kable do silnika lepiej przylutować aby nie było dodatkowych strat.

Rychu96 chyba nie chcesz kupować tych kabli z linka i jeszcze z wtyczka tamiya? No chyba ze Ci styki padły to GB trzeba rozkręcić.Jeżeli chcesz wymienić same kable to modelarskie 1,5mm^ będą w sam raz i zmień wtyk na typ T a będziesz zadowolony z nowego rofu.

wtyki deansy/t konektory są drogie na tych sklepach asg. Lepiej poszukaj w modelarskich, taniej wyjdzie.

ps. jeśli chodzi o wymianę kabli to moim zdaniem jest lepiej otworzyć gb dla samego przeczyszczenia styków chyba, że ma się mosfet to styków nie pali

Edited by zaki123

wtyki deansy/t konektory są drogie na tych sklepach asg. Lepiej poszukaj w modelarskich, taniej wyjdzie.

ps. jeśli chodzi o wymianę kabli to moim zdaniem jest lepiej otworzyć gb dla samego przeczyszczenia styków chyba, że ma się mosfet to styków nie pali

Czy to tyczy się wszystkich gearboxów?