Magdziorekex Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam wszystkich, moje pytanie jest krótkie : co siądzicie o tym modelu ak47 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_c-42.html . Mam zamiar zakupić ten model ale nie wiem czy warto. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Jako samą replikę warto, jest polecana. Ale osobiście nie chciałbym biegać, z czym coś wygląda jak kałasz, ma risy, jest czarne, uber pro taktyczne, i ma kolbę od emki ;) Prawdopodobnie jest i oryginał tego, ale mi się poprostu nie podoba, sory za OT :) Edit: Zapomniałem dodać, że temat o tym modelu był zakładany co najmniej 10 razy w tym tygodniu, i żebyś użył wyszukiwarki. A co mi szkodzi :) DO koloru czarnego, i ris- UF nic nie mam :biggrin: Edited January 30, 2011 by JaWojteq Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam wszystkich, moje pytanie jest krótkie : co siądzicie o tym modelu ak47 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_c-42.html . Mam zamiar zakupić ten model ale nie wiem czy warto. Jak ci się podoba to bierz. Przeciez jest masa tematów o tej replice i każdy poleca model 028. Ja bym wolał klasyczną wersje bo ta kolba to pasuje w tym kałachu jak pięść do nosa... Quote Link to post Share on other sites
Magdziorekex Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Racja klasyczny ładniejszy, ale jak się chcę dodać szynę to nie wygląda za pięknie ... ;/ Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ile razy już było to wałkowane?! Wystarczy czytać forum lub SZUKAC, kto szuka ten nie błądzi. CM.028 jest to dobra replika, jeśłi nie masz większego budżetu to bierz puki jest. Quote Link to post Share on other sites
perkele666 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Witam, ja posiadam klasycznie AK od Cymy (0.28) i jestem bardzo zadowolony,mój brat posiada Scar'a od boyi (ok. 680zł) i moja replika ma większy zasięg oraz mocniej kopie ale niestety ma dużo gorsze wykonanie. Więc dla początkujących replika wręcz idealna. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Co masz na myśli pisząc: ''mocniej kopie''? Quote Link to post Share on other sites
Pyzdra Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Co masz na myśli pisząc: ''mocniej kopie''? Odrzut hahahaha :hahaha: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Mocno kopie to rozumiem, że "ostry" mosin, ale jak można porównywać odrzut AEGów?? Quote Link to post Share on other sites
Pyzdra Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 To była ironia. Quote Link to post Share on other sites
kocotgrz Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 (edited) brat miał i nie narzekał, ale z kolbą plastikową ... aka podobną ... ja ostatnio kupiłem używaną ... za 120 i bawię się w drewna, CM28 najczęściej jest z body plastikowym ... brat się wyłożył i ak przeistoczyło się w szmelc ... pech ... Edited February 8, 2011 by kocotgrz Quote Link to post Share on other sites
perkele666 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Co masz na myśli pisząc: ''mocniej kopie''? Bardziej ciągnie jak się dostanie... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Ble, kotlet stary i zleżały. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Miałem tą replikę jakiś czas temu, jest dość dobrze wykonana jak na CYMĘ przystało, strzela dobrze. Po wymianie gumki powinna dać radę jako pierwsza replika. Jedyna moja uwaga - rączka uber taktycznie składana szybko idzie w rozsypkę :) Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Ja mam cm.028 tactical z stałą kolbą i jest super zasięg około 50m polecam tą replikę :) Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Tego AK z kolbą od emki nie polecam, bo widziałem 3 egzemplarze i we wszystkich trzech cała kolba miała luz 1-2cm. W replice mojego kolegi kolba po 1.5 miesiąca użytkowania odpadła, bo ułamał się kawałek body. Ja bym szedł w stronę stałej kolby, bo można też tam większą batkę zmieścić. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Również swojego czasu miałem wersje C i eMkowa kolba odpadła po około 6 miechach. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 U mnie kolba nie odpadła, replikę miałem około 10 miesięcy, może chińczyk który to składał dostał więcej ryżu :) Quote Link to post Share on other sites
perkele666 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 ... bo można też tam większą batkę zmieścić. Pozdrawiam. Ja do swojej CM-ki wsadziłem Li-Pol'a Firefox'a 11.1 V poj. 1200 mAh i szybkostrzelność wzrosła prawie dwukrotnie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts