Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A3 P&J

Recommended Posts

Witam

Najpierw mały wstęp;

M16A3 ze stajni P&J, kupowane na taiwangunie ok. 2,5 roku temu. Wszystko full metal. Odkupiłem od poprzedniego właściciela po jego rocznym użytkowaniu.

Przez pierwsze kilka miechów wszystko było ok, prócz szybkostrzelności która zawstydziła by nawet zdezelowanego diektarieva. Replika strzelała celnie i daleko.

W ta zime na którejś juz strzelance replika przestała strzelać. Powód nieznany. Oddałem do serwisu, zainkasowali tą stówke i oddali. I co? Przy 20m rozrzut był olbrzymi, kulki leciały gdzie chciały.

Po moim rozebraniu okazało się że pękł szkielet gb.

A więc moje pytanie jest następujące;

Chce z tej emki zrobić karabin szturmowy z prawdziwego zdarzenia. Celny, szybkostrzelny i NIEZAWODNY. Ma to być replika którą mogę zabrać na kilkudniową wyprawę w las czy na jakiś obóz i nic ma nie paść. Proste lecz pewnie nierealne lub jeśli już to bardzo kosztowne.

A wiec proszę podać mi linka do kompletnego gearboxa v.2 do M16 wykonanego W CAŁOŚCI ZE STALI. Zero znalowego szitu pękającego od pstryknięcia palcem. Max. ile mogę wydać to 800zł +/-.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc - sam nie moge znaleźć bo wszędzie piszą "metalowy gearbox" a stopu już nie podadzą ;)

A na ilu fps'ach Ci zalezy? Jeśli cenisz sobie zasięg i celność a fpsy nie są najważniejsze to kup jakiś wzmocniony szkielet GB, sprężynę M100-110, dobrą preckę i gumkę. Do tego dobry serwisant i będziesz miał bardzo zadawalający zasięg i celność przy niezbyt mocnej sprężynie przez co nie zawodność i wytrzymałość wzrośnie.

Chce mieć "efpeesy" w przedziale od 360 do max 400. Więcej nie chce bo właśnie na sprężynie M120 dającej te 430 fps pękł mi szkielet :/

Proszę nie pisać "lufa, gumka, sprezyna MXXX i będziesz zadowolony" bo nie o to mi chodzi. Precki nie chce bo na kulki wydaje minimum i w warunkach w których ja gram trudno o czystą amunicję :P A właśnie wszelkie zacięcia, zatarcia, pęknięcia, zatkania itp. chce wyeliminować z tej repliki (tzn. z jej mechanizmu). Ma być niezawodna jak normalny ostry odpowiednik.

Gumka jest juz wymieniona, komora jest ZnAl-owa.

you-dash m16 p&j w stocku miało bodajże 430fps...A ty podałeś cos na 380-390fps.

I co z tego? Kup sprężynę M100-110 i jeszcze fajnie by było kupić dobrego borka, np. guarder. Daj jakiemuś magikowi to z M100/M110 wyciągnie Ci tyle fps ile sie da. Stockowe części M100/M110 spokojnie wytrzymają