Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.028 czy ASR101 [APS]

Recommended Posts

Witam

Jestem nowy na tym forum dlatego prosze o wyrozumialosc ;)

Poniewaz zabieram sie do kupna jakiegos karabinu szturmowego typu AEG. Konkretnie chodzi mi o dwa modele

1. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html

2. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr101_full_metal_ebb_aps-2178.html

Nie znam sie tak bardzo na broniach ASG, procz pistoletu na gaz PowerWin302 nie posiadam zadnej broni ASG, dlatego tez chcialem zaczerpnac rady na tym forum. Chcialbym wiedziec co myslicie o tych broniach, moze ktos z was ma ktoras z nich o moze powiedziec co nieco o niej (zalety, wady)? Potrzebuje po prostu jakiegos namiaru, poniewaz kompletnie nie moge sie zdecydowac. Co od razu widac jest ogromna roznica cenowa (jak dla mnie ogromna xD), ale pytanie czy drozsze znaczy od razu lepsze? Podkreslam ze z ASG nie mialem dotad duzo stycznosci, procz mojej jednej broni. Czy moze odradzacie obydwie bronie i sadzicie ze jakas inna bron nadawala by sie lepiej dla takiego zaawansowanego zoltodzioba jak ja, rowniez w tym momencie musze powiedziec ze jeden z kolegow ma MP5 za ok.600zl itd. i w spocie ASG kreci sie juz dluzej, wiec blagam nie wysylajcie mnie do boju bez porzadnej broni ;P ? Kupuje bron poniewaz z kumplami, bedzie nas ok. 6 osob chcemy raz w tygodniu sie spotykac gdzies w jakiejs odpowiedzniej lokacji i tam rozgrywac mecze.

Bierz cymkę ;) Do 600-700 złotych nie znajdziesz nic porządniejszego. A cymki nie łatwo zajechać. Nawet te z plastikowym body są trudne do zajechania. Już nie raz kumpel się wyłożył podczas biegu z taką cymką i nie pękła ani nic ;) Więc z tych dwóch broni tylko cymka ;) W ogóle poszukaj masz doczepiane tematy typu Replika do 600zł itd. tam czytając znajdziesz potwierdzenie w moich słowach ;)

Pozdrawiam, Turas ;)

Z mojej strony proponuje kupić tą replikę;

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_031-591.html

Jest to ta sama cyma, tyle że wizualnie o niebo lepiej wykonana i jest dużo wygodniejsza w celowaniu (ma lepszy chwyt przedni i ciut dłuższą lufę). Pozatym wszystko jak w cymie - bebechy nie do zajechania, niezawodne i dają replice bardzo dobre osiągi.

APS-a nie bierz, to zwyczajny shit. Bebechy i okablowanie wołają o pomste do nieba, w dodatku kupując tą replikę musisz odrazu przygotować 100zł więcej na nowy akumulator, bo dołączony do zestawu jest bezużytecznym kawałkiem złomu z wystającym kabelkiem ;)

Z mojej strony proponuje kupić tą replikę;

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_031-591.html

Jest to ta sama cyma, tyle że wizualnie o niebo lepiej wykonana i jest dużo wygodniejsza w celowaniu (ma lepszy chwyt przedni i ciut dłuższą lufę). Pozatym wszystko jak w cymie - bebechy nie do zajechania, niezawodne i dają replice bardzo dobre osiągi.

APS-a nie bierz, to zwyczajny shit. Bebechy i okablowanie wołają o pomste do nieba, w dodatku kupując tą replikę musisz odrazu przygotować 100zł więcej na nowy akumulator, bo dołączony do zestawu jest bezużytecznym kawałkiem złomu z wystającym kabelkiem ;)

muszę się zgodzić z przedmówcą...kolega ma tą replikę.Strzelałem,macałem i nie ma co narzekać. Co do APS-ów replika na kilka tygodni,miesięcy bez awarii(jak dobrze pójdzie).Pozdrawiam ROLI.

Jeśli mowa od 600 złotych to bierz cymki od 0.40 w górę. Ze stalowym bodym nie do zajechania. No niemal niezniszczalna broń. Gdzieś był filmik, nie pamiętam gdzie, a nie mogę znaleźć gdzie zakopują chyba CM.048M, a dokładniej zakopują ją pod ziemie na jakiś czas, oblewają wodą, kąpią ją w wannie i nadal strzela. Nie do zajechania broń ;)

Jeśli mowa od 600 złotych to bierz cymki od 0.40 w górę. Ze stalowym bodym nie do zajechania. No niemal niezniszczalna broń. Gdzieś był filmik, nie pamiętam gdzie, a nie mogę znaleźć gdzie zakopują chyba CM.048M, a dokładniej zakopują ją pod ziemie na jakiś czas, oblewają wodą, kąpią ją w wannie i nadal strzela. Nie do zajechania broń ;)

Nie żebym odkopywał, ale o ten Turasowi filmik chodziło ;>

Co rozumiesz przez "pseudo"?? EBB to EBB .... o.0

Sry za oftop ale ta kwestia jest godna wyjaśnienia...

no bo EBB to taki pseudo-blowback, bajer wzięty z gazowców by zapełnić niszę na rynku i ściągnąć potencjalnych kupców.

PS. Doszła własna, niepożyczona cymka 040. Kolejny raz włącznik światła w pokoju do wymiany.

no bo EBB to taki pseudo-blowback, bajer wzięty z gazowców by zapełnić niszę na rynku i ściągnąć potencjalnych kupców.

Co Ty za przeproszeniem per...niczysz? Może w krótkiej, ale nie w długiej, zobacz sobie od kiedy produkuje się eLkę G&G, a ona ma EBB.

Nie pier... mówię prawdę Franz.

mówisz o G&G, a w wątku jest APS - to dwie różne bajki, skończmy tą polemikę bo autor dostał satysfakcjonujące odpowiedzi na interesujące go pytania. Nie neguję markowej produkcji. Po prostu uważam, że średnio udaną imitację ruchu zamka w APS, który potrafi się nie domykać, mogę z czystym sumieniem nazwać pseudo-blow-backiem.

PS. Widziałeś w gazowych emkach niedomykający się zamek? Ja widziałem niedomykającego się APSa i stąd nazwa (:

bajer wzięty z gazowców

Poczytaj sam siebie, później mnie, pomyśl o czym napisałeś i co daje Twój przekaz. Piszesz "zielonym" więc więcej trzymania się faktów, mniej domysłów. EBB był zrobiony bo każdemu brakowało tego "ruchu zamka z prawdziwego" i gazowce nie mają nic do rzeczy. GBB w długich (nie piszemy o pistolcach) późniejsza historia i on dopiero oddaje pełniej działanie broni palnej. Najsensowniej w elektrykach działa system techów z cylinderkiem gazowym, bo i dźwięk ładny i z zamkiem cuda się nie dzieją tak bardzo.

Jeżeli chodzi o porównanie działania G&G i APS - oba są tak samo do 4 liter.

Edited by Tuksiak
  • 2 weeks later...