Wulcio Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Witam. Jestem posiadaczem Beretty 92F KJW. I mam problem, ładuje magazynek gazem i wszystko jest ok. Ale po kilku strzałach cały gaz ucieka bokiem... co to może być dziękuje z góry za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Syfon? To chyba normalne, gdy się strzela z gaziaka zimą. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Hmmm ale u mnie jest +9 stopni :D więc chyba nie powinno tak być bo podobno przy ujemnych tylko tak się dzieje. Ale jeśli to tego przyczyna to przepraszam temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Postrzelaj troche w domu do poduszki i zobacz czy dzieje sie tak samo jak na dworze, jeśli nie to jest tak jak napisał 50zyt. Jeśli dalej masz kłopot to już będzie Ci musiał pomóc ktoś bardziej doświadczony w gaziakach ode mnie ;D Quote Link to post Share on other sites
Zarandiel Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Mi w scarze zdarzały się syfony przez uszkodzony zawór w magazynku. Sprawdź czy nie jest w jakiś sposób uszkodzony, ew. czy uszczelki są w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
gonzagon Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 jesli gaz jakos lekko ucieka ci z magazynka bez strzelania to temperatura juz sie obniza..pare strzalow i wszystko zamarza - masz syfon Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Ale mi z magazynka gaz nie ucieka. Nic nie ma tylko jest strasznie zimny w domu wszystko jest normalnie. ;/ Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Ale mi z magazynka gaz nie ucieka. Nic nie ma tylko jest strasznie zimny w domu wszystko jest normalnie. ;/ A coś ty wymagał od klamki za parę zł? Z chińszczyzną zawsze tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 A więc dupa blada na zewnatrz z niej nie postrzelam więc jest do wyrzucenia. Dzięki wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Postrzelasz ale nie o tej porze roku. Latem w temperaturach >20 stopni C powinna spisywać się całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
gonzagon Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 mam taka sama berette i strzelam z niej w temp -2 full magazynkami i nie ma problemu, mialem problem z coltem w ktorym z magazynka uciekal mi gaz, wtedy temp sie bardzo obnizala bez strzelania a przy strzelaniu po paru strzalach syfonowal , beretta jest super Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Podłączę się do tematu. Mam taki problem: Ładuję magazynek gazem, oddaję trzy strzały - gaz się kończy. Odkładam klamkę na chwilę, przeładowuję - strzelam raz i syfon. Wina magazynka? Quote Link to post Share on other sites
kalashnikovteam Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Mam tą beretke od KJW, mój znajomy też i wychodzi na to że ten model tak ma. Na początku jest ok ale z czasem gaz ucieka coraz szybciej przez zawór którym nabijamy magazynek. Ja swoją kupiłem urzywką już z rozwalonym magiem w którym grzebał jakiś lokalny makgajwer. Zamówiłem nowy i czekam na kuriera, zobaczymy czy coś z tego będzie. Co do tego zepsutego: gdy go rozmontowałem znalazłem w środku dwa kawałki tektury... i nie wiem czy to robota wspomnianego makgajwera czy chińska myśl techniczna? Quote Link to post Share on other sites
myst7 Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Witam, macie tutaj reckę tej pukawki: Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Mam tą beretke od KJW, mój znajomy też i wychodzi na to że ten model tak ma. Na początku jest ok ale z czasem gaz ucieka coraz szybciej przez zawór którym nabijamy magazynek. Ja swoją kupiłem urzywką już z rozwalonym magiem w którym grzebał jakiś lokalny makgajwer. Zamówiłem nowy i czekam na kuriera, zobaczymy czy coś z tego będzie. Co do tego zepsutego: gdy go rozmontowałem znalazłem w środku dwa kawałki tektury... i nie wiem czy to robota wspomnianego makgajwera czy chińska myśl techniczna? Po pierwsze KJW to firma z Taiwanu a nie Chin. Co do problemu z uciekaniem gazu przez dolny zawor wystarczy wymienic go na nowy.Jesli chodzi o poprawe osiagow w niskich temperaturach to mozna kupic magazynek na co2. Quote Link to post Share on other sites
yeti Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 witam! Mam M9 z KJW, dzisiaj wymieniłem zawór napełniania w magazynku i nadal trochę syczy... Sam pistolet dziwnie działa, bo zamek nie chce zostawać w tylnej pozycji po ostatniej kulce, strzela bez kulek w magu, albo jak one są to pare wystrzeli i nie podaje, so what? Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 witam! Mam M9 z KJW, dzisiaj wymieniłem zawór napełniania w magazynku i nadal trochę syczy... Sam pistolet dziwnie działa, bo zamek nie chce zostawać w tylnej pozycji po ostatniej kulce, strzela bez kulek w magu, albo jak one są to pare wystrzeli i nie podaje, so what? miałem problem identyczny. At first, problem nie wystrzeliwania kulek leży w tłoki moim zdaniem. Śrubka które jest pod zamkiem, nad kurkiem gdy odciągniesz zamek, lubi się luzować i tłok się blokuje. Efektem tego jest to że zamek nie cofa się na tyle żeby załadować kulkę. U mnie po porządnym dokręceniu problem znikną. Dodatkowo warto wymienić sprężynki które cofają tłok po blowbacku. Ja wstawiłem sprężynki od zwykłego, najtańszego długopisu. Jest o wiele lepiej gdyż stare ściskały się tak bardzo że uszczelka ( która jest zamontowana do stelażu przykręconego do zamka za pomocą tej felernej śrubki) wychodziła po za tłok i dużo gazu uciekało. Co do braku blokady zamka po ostatnim strzale to u mnie odpowiedzialny jest za to mag. Mianowicie po ostatniej kulce blokadę podnosi taki plastik w magazynku po lewej strony który jest połączony z "wypychaczem" kulek. U mnie ten plastik stracił już swój kształt i nie dopycha dokładnie blokady. Dodatkowo mag leży dość luźno w rękojeści a co za tym idzie ucieka w przeciwną stronę niż jest blokada. Dodatkowo u mnie pojawił się problem z blokadą spustu :D Metalowe elementy wycierają się jak by były zrobione z masy solnej :D Nie dziwiło by mnie to gdyby nie fakt że nie wystrzelił jeszcze nawet jednej butli GG. Nie ukrywam że przy KJW żeby chwilę postrzelać trzeba sporo się nagrzebać. Jak kto umie i ma iskierkę majsterkowicza to sobie poradzi, jak ktoś jest lewak to szybko się zrazi. Quote Link to post Share on other sites
yeti Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 To jutro się pobawie trochę :) a co zrobić z tym zaworem napełniania w magu, nawet nowy syczy;/ Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Dobrać dobrą uszczeleczkę pod zaworek, stara pewnie już jest zużyta i spłaszczona. Gaz może Ci też uciekać spod stopki magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts