Evelish Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Witam, Ostatnio rozkręcając G3 firmy BE zauważyłem że szkielet Gearboxa jest pęknięty z przodu. http://zapodaj.net/d99a6496d2c0.jpg.html I mam problem otóż chce kupić nowy szkielet bo ten się nie nadaje, jednak nie mogę takiego znaleźć. Poniżej zdjęcia: http://zapodaj.net/390f25d304a9.jpg.html http://zapodaj.net/eb9669d71623.jpg.html ------------------------------------------------------------------ Widać że jest to nietypowy gearbox z koszyczkiem. Znalazłem podobny lecz różni się łączeniami z silnikiem. Liczę na pomoc w znalezieniu , ewentualnie porad nad zmianą podobnego gearboxa tylko z modyfikacją koszyczka etc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Jak masz kogoś znajomego kto ma obrabiarkę do stali CNC to daj im gearboxa i niech Ci ze stali CNC zrobią to już nie pęknie ;) Quote Link to post Share on other sites
Evelish Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 Właśnie nie mam nikogo takiego ale poszukuje bo to chyba ostania szansa. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 A szukałeś na zagranicznych stronach, albo na allegro? Quote Link to post Share on other sites
Evelish Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 Właśnie szukam i piszę do różnych firm. A nie ma kogoś czasem na wmasg kto posiada taki sprzęt i dorabia takie rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 A to nie jest delikatnie zmodyfikowany V2 z koszykiem z silnikiem ? Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Pewnie tak... Widocznie producent tego G3 lubi wprowadzać swoje rozwiązania :/ Quote Link to post Share on other sites
Evelish Posted February 9, 2011 Author Report Share Posted February 9, 2011 znacie moze sklepy gdzie mozna kupic takie nietypowe gearboxy. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 A patrzyłeś u producenta? Bo coś czuję, że jeśli już to tylko tam znajdziesz ;/ Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Pozostanie Ci chyba jednak do zwykłego v2 dorobić ręcznie mocowanie koszyczka i tyle. GB wygląda jak v2 tylko z koszyczkiem. Dorwij od jakiegoś kolegi do porównania i jeżeli wymiarowo będą się zgadzać, to pozostanie Ci dorobić te nieszczęsne mocowanie koszyczka. Szczerze wątpię, żebyś gdziekolwiek znalazł takie cudo, a od producenta to możesz na gwiazdkę czasem dostać odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 E-e... Z kolegą pomierzyliśmy GB, dół jest bardzo niestandardowy, różni się o dobry centymetr. Trzeba by było ciąć dół GB. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 No to kicha... Może to sklejcie jakoś? ;x Nie wiem... Ale chyba najłatwiejszym i najlepszym rozwiązaniem będzie nowa replika ;x Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Można wrzucić wzmocnienia specjalne, ale to proces dość ryzykowny, trzeba nawiercać GB. Dużo osób tak robiło, osobiście nie jestem za takimi rozwiązaniami. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 No można. Ale szczerze mówiąc co Ci szkodzi? I tak jest problem i prawdopodobnie nie znajdziesz takie GB chyba, że jak mówiłem szkielet zrobisz na obrabiarce CNC :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts