Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

To prawda, jedynie prawdopodobnie to problem cylindra. Możesz to sprawdzić nawet bez rozkładania gnata. Odciągnij zamek i zerknij czy ułamało się to

dysza.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jesli ten cycek się nie ułamał- szukać trzeba gdzieś indziej. Zrób tak jak kolega radzi tylko przede wszystkim nie pryskaj nigdzie sylikonem w sprayu. Gnata musisz wyczyścić PRZEDE wszystkim z nadmiaru smaru.

Aaa jeszcze jedno. W hi capie WE to się często trafia a to jest w zasadzie WE a 1911 to w zasadzie hi capa... Dobra, zamotałem. Ale wiesz o co chodzi? A więc sprawdź czy zamek nie blokuje się na kurku. Dolna powierzchnia zamka ma taki garbek który ma napinać kurek (tuż pod imbusem który widac pod kurkiem). Czasami on jest zbyt wysoki i na nim kurek się blokuje.

Na zdjęciu http://img196.imageshack.us/i/p0802112034.jpg/ widać jak zamek zatrzymuje się na kurku - porównałem do mojego MEU.

Mówisz że bez magazynka leci dalej ładnie, ale pewnie dlatego ze z impetem przeciągasz zamek i z cała mocą sprężyny powrotnej ucieka do przodu. Ale jak powoli spuścisz go to zatrzyma się ponownie na tym miejscu jak na zdjęciu.

Jeżeli "cycek" jest cały i zdrowy, sprawa z magiem nie powinna być problemem.

Dzisiaj go rozbiorę i zobaczę dokładnie. Jeżeli bez maga naciągam i bardzo powoli i kontroluje powrót zamka to i tak wraca on do końca, a przy magazynku nawet jak szarpnę to zatrzymuje się w połowie i nie jest to wina kurka: http://img37.imageshack.us/i/p110211120001.jpg/ i http://img822.imageshack.us/i/p1102111201.jpg/

EDIT:

Drogą dedukcji i obserwacji: Cycek zatrzymuje się na kulce! Jeżeli magazynek jest załadowany, to jeszcze nie tak źle, wystarczy lekko pociągnąć z powrotem zamek i zaskakuje, ale jak magazynek jest pusty, to ta kulka wypychająca BB's zatrzymuje "cycka". Może potrzeba mocniejszej sprężyny powrotnej?

Edited by TomusRKP

Witam,

ja mam podobny problem w 1911 od Belll'a po wymianie cylindra gazowego na element'a(przed wymiana strzelał bez problemu). z magazynkami czy bez nie ma problemu. Wg mnie problem leży albo w głowicy cylindra albo w prowadnicach po których suwa się cylinder-w moim przypadku. I tu pytanie wymiana głowicy na inna pomoże?

• 1 month later...

Witam.

Mam problem z moim coltem Socom Gear.

Na dzisiejszej strzelance (defacto pierwszej na której go używałem) po wystrzeleniu kilku magazynków, mag zaczął chyba podawac za dużo gazu.

Objawia się to tak że blowback jest trochę mocniejszy i - co najważniejsze - na jednym nabiciu magazynka, gazu starcza na 6-8 strzałów (normalnie starczało na ok 30). Nie jestem w stanie sprawdzic czy to wina maga czy repliki bo mam narazie jeden magazynek.

W czym tkwi problem?