keske Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 witam, mam cymę 0.46 z electrick blow back z springiem m150 ,przed awarią wymieniałem batka lipo 3700mah 11.1v 3S 25C ,mosfet,kable niskooporowe w silikonie 1mm,po wymianie wystrzelilem ok 50-80 kulek i w w pewnym momencie naciskam na auto a tu wiertarka -więc jak myślę poszla ktoras zebatka,rof po wymianie o niebo lepszy -pytanie jakie zębatki będa się do tego nadawały żeby wytrzymały i jakie przełożenie? może jakieś większe żeby zmniejszyć nieco rof? jakieś konkrety? zależy mi na wytrzymałości i zarazem na kasie :cool: pozdro Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 ja tam się nie znam ale możliwe ,że zębatki systemy lub ca by były dobre :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Żadne z tych zębatek nie są super extra mega fajne. Keske rozłóż i sprawdź. Jak dla mnie to poszedł tłok - to jest pierwszy element który powinien wysiąść w tej cymce na tym springu. Jeśli tłok, to polecę JBU aluminiowy jeśli zębatki to SHS 18:1 Quote Link to post Share on other sites
keske Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 rozłożyłem-padło 10 zębów tych mniejszych na zębatce tłokowej,tłok,inne zębatki jak i sama ta która padła bez widocznych sladów zużycia,gb do złożenia dam do serwisu,teraz proszę o konkretną propozycję ps.czy blowback mógł się przyczynić do padnięcia zębatki? coś mi się zdaje że to właśnie przez niego Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 He, na tej sprężynie dziwisz się że zębatka poszła. Kto wymieniał części? Jeżeli EBB w tym kałaszu jest taki jak w mp5, to wątpię żeby mógł się do czegoś przyczynić. Quote Link to post Share on other sites
keske Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 nie dziwie się,byłem na to przygotowany,zresztą mniejsza z tym,spring jest o jednostajnym skoku a co do blowbacka to dziala na zasadzie takiej że na tłoku jest ząb który zachacza o jakieś gówno nad gb a to gówno pociąga dalsze mechanizmy aż w końcu dźwigienkę która popycha zamek ot i cała historia czekam nadal na jakąś propozycję co do zębatki,co wybrać jak wspomniałem-mam mocno ograniczone fundusze bo ostatnio już wsadziłem 260zł w elektrykę i nawet an niej nie postrzelałem ;( Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Możesz spróbować na xyz od jg koszt kompletu to jakieś 40złotych. Podobno m140 wytrzymują, może m150 też- ale lepiej doczytaj o nich. Jak już pisałem wątpię aby bb był powodem awarii. W mp5 wyciągałem tego bb i rof praktycznie nie wzrósł. Więc obciążenie duże to nie jest. Quote Link to post Share on other sites
keske Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 czyli coś takiego http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kola_zebate/zestaw_stalowych_zebatek_32_1-high_torque_up_shs-2340.html ogólnie rozglądając się nie ma zbyt dużego wyboru, przelożenie 18:1 albo 32:1 rof mam konkretny i myślę że można by go właściwie zmniejszyć hmm tylko 32 to już zmniejszenie dwukrotne,bo jak sądze wymiana samej tłokowej która się wysypała na niewiele się zda-ta wymieniona mocniejsza wytrzyma a padnie np srodkowa? zresztą to 80zł na komplet mogę wydać i nie umrę z głodu dzięki za porady,jeszcze czekam na propozycje serwisu który będzie mi składał,zobaczymy jakie zęby zaproponują :P Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Tylko kupując zębatki 32:1 weź pod uwage, że do nich trzeba mieć tłok ze zwężanymi zębami. Quote Link to post Share on other sites
keske Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 kolejny wydatek,odpada,tak więc rozwiałeś moje wątpliwości co do wyboru przełożenia,zamiast tłoka wole wymienić gumkę(wiem ze nie z tg) :P wielkie dzięki panowie za porady Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts