Rafał95 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Witam jako że jestem nowy na forum, chciałbym się przywitać. Przymierzam się do kupna repliki i prawdopodobnie będzie to ta z tematu. Słyszałem o sytuacjach gdzie skladana kolba tej repliki poprostu się dołamywała. Czy to częsty przypadek? Czy w razie takiej awarii można wstawić drewnianą kolbę? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Prawdopodobnie zatrzask, wykonany z kiepskiego metalu. Jak będziesz uważał - nic się nie stanie. Nie wyważaj nią drzwi, nie wybijaj okien i nie kop w ziemi - będzie ok ;) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 A nie lepiej od razu kupić ze stałą kolbą ? Quote Link to post Share on other sites
Rafał95 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 Po prostu mam okazje kupić go za 200zł Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 No to chyba trochę za tanio, uważaj, żebyś nie nabył trupa. Ale co do tych kolb, to są całkiem ok, nie spotkałem jeszcze nikogo, kto by ją zepsuł przy zwykłym używaniu (czyt. nie walił o drzewa, framugi itp) Quote Link to post Share on other sites
Rafał95 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 Dzieki ale spóźniłem się trochę z ofertą i zostałsprzedany. Zastanawiam się nad mp5 sd5 i mp5 sd6 JG. mp5 sd5 http://allegro.pl/mp5-m5-s5-jg-od-1-zl-bcm-i1452865639.html mp5 sd6 http://allegro.pl/mp5sd6-jg-na-gwarancji-i1459285437.html Są jakieś różnice oprócz kolby, i która kolba jest trwalsza. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Bierz tą ze stałą kolbą, większa batka się zmieści. Quote Link to post Share on other sites
Rafał95 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 (edited) Nie będe musiał martwić się o tą plastikową kolbę. Miałem sprężynową replikę z kolbą z kosmicznego ABS-u która w czasie składania się do strzału poprostu się rozpadła. Czy jest możliwość dokupienia metalowych części zewnętrznych by go trochę wzmocnić?? Edited February 13, 2011 by Rafał95 Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 ja bym brał ze składaną kolbą ale to kwestia gustu Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Sam mam replike pistoletu maszynowego MP5 i szczerze radze ci zakup tej ze stałą kolbą. Mam produkt Cymy, który jest cięższy przez co dodatkowy ciężar baterii w gripie mnie dobijal(wcześniej posiadałem kolbe składaną na bok). Po przerzuceniu się na stałą czuje się pewniej podczas gry i mogę sobie dowolnie dociążać kolbe jak mam w niej miejsce. Nawet jeśli masz wysportowane łapy to po jakimś czasie mogą ci się zmęczyć od noszenia większości ciężaru w jednej z rąk. Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Sam mam replike pistoletu maszynowego MP5 i szczerze radze ci zakup tej ze stałą kolbą. Mam produkt Cymy, który jest cięższy przez co dodatkowy ciężar baterii w gripie mnie dobijal(wcześniej posiadałem kolbe składaną na bok). Po przerzuceniu się na stałą czuje się pewniej podczas gry i mogę sobie dowolnie dociążać kolbe jak mam w niej miejsce. Nawet jeśli masz wysportowane łapy to po jakimś czasie mogą ci się zmęczyć od noszenia większości ciężaru w jednej z rąk. Witam. Bez przesady. MP5 jest leciutkie, a że naturę ma czarną (do budynków) brałbym ze składaną kolbą. Odkąd są dostępne baterie LiPo wielkość baterii to nie problem (akumulatory polimerowe są malutkie i lekkie). Z resztą nawet ze standardowymi NiMh jest luzik. Co do kolby - składana jest wygodniejsza. Można ją schować przy przenoszeniu repliki (wejdzie do plecaka), jak i strzelaniu w ciasnych pomieszczeniach lub gęstym lesie, co jest bardzo dużym plusem. Do standardowego celowania spokojnie się nadaje, choć stała pod tym względem jest wygodniejsza, ale minimalnie. Przy rozłożonej kolbie środek ciężkości w obu replikach jest mniej-więcej w tym samym miejscu (składana jest metalowa, stała z plastiku). Posiadałem repliki MP5A3 TLF Classic Army, MP5A5 CYMA, MP5K Galaxy i MP5PDW Galaxy. Macałem także MP5SD5 i MP5SD6. Więc jakieś tam pojęcie o MP5tkach mam. Nie ma szans by "wysportowane łapy" zmęczyły się od noszenia MP5 Cymy, chyba że są to łapy 5-latka. Biegałem już z M16A3 M203 G&P które ważyło 8 kilo i dało się wytrzymać, a prawie cały ciężar repliki był z przodu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts