mehow123 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Witam Jak widzicie jestem nowy na forum, i od kilku dni czytam to forum i próbuje znaleźć jakąś EMKE (M4a1) w zakresie około 1000 złotych. W swoim wyborze po przeczytaniu setek stron postów nie mogę się zdecydować pomiędzy dwoma firmami G&P i ICS. Wydaję mi się, że jest dużo zwolenników obu tych firm na tym forum. Na http://asgshop.pl wydaję mi się, że jest bardzo dobra oferta firmy G&P; oferują również tuning repliki i jakby jestem przekonany bardziej do tego sklepu. Pomóżcie bo jestem już całkiem zielony. :icon_confused: Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 (edited) Repliki są zbliżone, niektórzy mówią "tylko ICS, na G&P nawet nie patrz, ICS ma dwudzielne GB", a inni "weź G&P, ICS ma 330 fps w stoku". Co wybierzesz ? Kieruj się tym co ci się bardzie podoba ;) Miałem L85 ICS, byłem zadowolony(tak wiem, nie emka), dziś kupiłem M4 G&P i zobaczymy co życie i listonosz przyniesie ;) Edited February 13, 2011 by wiking126p Quote Link to post Share on other sites
mehow123 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 Spoko poczekam na Twoje odczucia po ;) Quote Link to post Share on other sites
Tarbuł Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Ja morzę pomogę w wybraniu jak napisze o moich doznaniach z repliką G&P Więc: Jeśli chodzi o firmę G&P to szczerze mogę polecić ponieważ sam posiadam replikę tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Więc na pewno masz pewność jakości wszystko świetnie spasowane nic nie lata, mają dobre skupienie niezły zasięg chociaż warto i tak w przyszłości powymieniać parę rzeczy. Więc moim zdaniem bier G&P Quote Link to post Share on other sites
Sasza84 Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Sprawa jest prosta: Repliki G&P pod względem wizualnym lepiej odzwierciedlają prawdziwą broń palną, głównie ze względu na oznaczenia. ICS jest podobno repliką mniej awaryjna niż G&P, więcej Ci "pożyje". Ilością fps nie sugeruj się, bo różnica w tych obu replikach jest praktycznie nieodczuwalna. Obie repliki są bardzo dobre. Wybór należy do Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Nie posiadam repliki ICS'a ani G&P, nawet nie mam M4 (mam AUG'a JG). Ale z tego co wyczytałem an forum to ICS ma bardzo mocne bebechy, podobno wytrzymują springa 140 (nie pamiętam jakiej firmy), do tego mają silnik 3000 Turbo. Jeżeli chodzi o bazę na tuning ICS wydaje mi się lepszy, chodź nie wiem jak wygląda sprawa w przypadku G&P. Do tego dochodzi dwudzielny gearbox, czyli spore ułatwienie w przypadku serwisowania. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Za G&P przemawia: trwałość bebechów, łatwy i stosunkowo ekonomiczny tuning, świetne wykonanie/ Za ICS dwudzielny gearbox (dokupujesz drugi i spokojnie możesz wymieniać las/cqb), dobre wykonanie, dobre bebechy, to że replika "łamie się" jak ostra emka (nie wiem czy nowe emki G&P przypadkiem też nie mają tego "ficzeru"). Najlepiej podjedź do sklepu albo na strzelaniu pomacaj sobie która lepiej Ci leży, bo z obu będziesz bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
mehow123 Posted February 15, 2011 Author Report Share Posted February 15, 2011 Jeszcze ostatnio czytałem i widziałem kilka recenzji emek firmy KWA USA, prezentowały się nieźle. Ktoś coś wie o tejże firmie? Jakieś wrażenia ? Pomóżcie ;] Quote Link to post Share on other sites
mehow123 Posted February 15, 2011 Author Report Share Posted February 15, 2011 Sprecyzowałem się na dwa konkretne modele : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4146 - tutaj mógłbym się skusić na ich tuning level I http://www.casg.pl/product-pol-985-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M4A1-Gen2.html - a ten model mógłby pozostać w stocku Poradźcie coś, który model jest lepszy albo kto je ma niech coś napisze :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Mam dwie repliki G&P, obie eMki. Jedna starsza i wytrzymała 5 lat bez awaryjności, kolejna ma półtorej roku i poszła oś zębatki. Moim zdaniem starsze repliki G&P są lepsze jednak nowe też są dobre.To moje zdanie na temat G&P. Resztę napisali poprzednicy. Quote Link to post Share on other sites
Crandall Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Napiszę co wiem może Ci pomoże. Miałem ICS-a całego w stocku + sprężyna m110 = prawie 6 lat bez serwisu. Teraz mam G&P i jestem zaskoczony jakością wykonania body.. Dodam jeszcze że nowe G&P mają 8mm łożyska co przekłada się na BARDZO wysoki ROF (stock G&P na 7.4V Li-Po 20c strzela szybciej niż ICS z m110 na 9.6V 15C). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
mehow123 Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 Poradziłby ktoś jeszcze ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Co ci tu jeszcze poradzić <robi minę rodem z House MD>? A już wiem! Może zajrzyj do tematu o replikach G&P (54 strony, ale nie musisz czytać całego, wystarczy gdzieś od połowy względnie ostatnie 10-15 stron) oraz do działu o emakch KWA (tutaj jakieś 10-15 stron, więc można przejrzeć cały), a potem cóż-myśląc samodzielnie podejmij decyzję o zakupie repliki. To w końcu Ty będziesz z niej strzelał przez najbliższe lata, nie zaś my. Quote Link to post Share on other sites
mehow123 Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 Czy ktoś może posiada jakąś replikę KWA USA najlepiej tą G2X ? Interesowały by mnie osiągi tych replik i przede wszystkim żywotność. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/page__st__320__p__1464532__hl__kwa+g2x__fromsearch__1#entry1464532 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts