revolta017 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 witam. bardzo proszę o pomoc przy wyborze repliki. którą polecacie ? która wytrzymalsza ? od tokyo marui Cymy czy Classic army mam mętlik w głowie i nie wiem czy brać CA czy czekać na TM lub cyme. pomocy Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Nie bierz tej cymy, nawet za darmo- czemu? poczytaj na forum. CA nie są zbyt dobre a kosztują kupę kasy- nie kupuj. Zostaje TM. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 (edited) you-dash, jestem posiadaczem repliki mp5 firmy Cyma, plus mam za sobą chyba wszystkie posty odnosnie tej repliki. Ja swojego zakupu nie żałuje i nie rozumiem dlaczego podchodzisz z takim nastawieniem do niej. Jedyny problem jaki miałem, to pęknięcie szkieletu przy bardzo niskiej temperaturze. Dodatkowo przy lepszej lufie i gumce strzela się celniej i naprawde przyjemnie. Z mojej strony to tylko waga jak na tak krótki pistolet maszynowy może być problemem. Z racji montażu baterii w wersjach ze składaną kolbą, plus samej wadze jest to dość uciążliwe i może męczyć ręke. Jak na chińczyka to moge polecić i to szczerze. Teraz przy wyborze MP5 przeze mnie to brałbym własnie Cyme jako minimum. Wiem, że repliki CA i TM przebijaja swoim wykonaniem Cyme, ale nie widze zbyt wielu wad aby żałować zakupu. Radze przeczytać temat odnosnie tej repliki jeszcze raz, bo wyczytałem tam sporo dobrych opinii i to więcej niż tych opisujących wady i problemy. Faktem jest, że są jak dla każego modelu stałe problemy czy wady, ale temu da się zwykle zaradzić. pozdrawiam. ps. you-dash, jeśli użytkowałeś tą replike to opowiedz co w niej takiego złego. Jeśli tylko odnosisz się do wypowiedzi innych użytkowników i to tylko tych negatywnych, to pisanie czegoś takiego nie jest właściwe. Edited February 16, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 (edited) właśnie miałem na oku TM lub CA. ale najbardziej sie przekonuje do CA. zależy mi tylko na celności i wytrzymałości. oczywiście gumka i prec lufa obowiązkowo. To będzie moja pierwsza markowa replika i potrzebuje poprostu kogoś zdecydowanego. Przeczytałem już sporo tematów o mp5-kach od ICSa CA i TM. każdy miał jakiś problem. więc CA polecacie ? i oczywiscie na wykonaniu samego karabinu mi zależy ;) Edited February 16, 2011 by revolta017 Quote Link to post Share on other sites
Rraptor Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Nie rozumiem po co ten temat ale skoro już jest to powiem krótko - TM. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Podtrzymuję :icon_biggrin: TM ... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Sorki, że teraz odpisuje ale przeoczyłem temat. Infektius: miałeś cm.027 czy cm.041? Niby oba to MP5 Cymy a różnica jest duża. Ta cymka jest dobra na początek, może sporo osób ją polecać ale są to oceny takie jak w przypadku CM.028 niby replika dobra, przez wszystkich polecana ale z czasem i tak wszyscy ją wymieniaja bo jest "za słaba". CM.027 jest dobre na początek ale nie porównujmy jej z MP5 TM ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Ja polecam MP5 CA, lecz mój egzemplarz wymagał trochę pracy ale było warto. Ale na Twoim miejscu spróbowałbym z TM. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Z ostatnich wypowiedzi w kilku tematach wynika ze CYMA z nowej generacji (od 040 w gore) przewyzsza CA. Dlatego majac wybor CA/TM, bral bym TM. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Toss942 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Tak jak poprzednicy, TM powinno spełnić twoje wymogi. CA jak ktoś kiedyś stwierdził, że zatrzymało się w rozwoju i w tym momencie lepszym wyborem od CA byłaby CYMA, która produkuje bardzo udane modele replik, z bardzo dobrymi gearbox'ami. Pozdrawiam :} Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts