Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. właśnie przymierzam się do kupna pistoletu "Desert eagle tokyo marui (chrome) oraz metalowych części Guardera. Ale jest pewien problem po 1 w Polsce owego pistoletu oraz części nigdzie nie ma oraz żadne sklepy nie przyjmują zamówień ze względu na wysoki kurs jena w Japoni (Spec shoop i Asg shop) do Capri nie pisałem gdyż tam ceny są chore a realizacja ich zamówień to 8-12 tygodni więc to odpada... tak więc wymyśliłem że ściągnę sobie wszystko z jakiegoś sklepu za granicą lecz jedyne gdzie go znalazłem w raz z częściami to www.Uncompany.com (HONG KONG) cena w porządku o wiele taniej niż w Polsce. Już miałem kupować Deserta oraz Szkielet guardera i kilka pierdół ale dowiedziałem się o Vacie 23 % i Cle 5 % tak więc cena wychodzi taka sama jak w Polsce a może nawet i drożej. Rozmawiałem ze znajomymi którzy pracują w TNT lecz nie ma sposobu na obejście vatu ani cła. Chyba żeby to wysłać prywatnie ale gdy służba celna będzie podejrzewała że z wartością produktu jest coś nie tak pistolet zostanie cofnięty ;// a kłopotów nie chcę. Wszyscy mi mówią żebym kupił to wszystko gdzieś w Uni europejskiej wtedy ominięty zostanie vat i cło (Dla mnie). Podejrzewam że to jest możliwe ale z pewnością wyjdę na tym tak samo jak kupno w Hong Kongu A nawet jeśli to do tej pory nie mogłem znaleźć żadnego sklepu w na terenie Uni europejskiej który by posiadał Deserta oraz części.

Tak więc teraz pytanie do was drodzy użytkownicy. Czy ktoś może mi poradzić co robić w tej sprawie ?? Gdzie kupić/Co się bardziej opłaca/ czy jest jakiś sklep w Uni Europejskiej gdzie wyjdzie mi taniej i gdzie w ogóle jest ten Desert/ Ogólnie proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie co wy byście zrobili w tej Sprawie

Jeśli temat zamieściłem w złym miejscu proszę pisać gdzie mam w takim razie mam go zamieścić (Jestem nowy)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrówka !!!!