Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa precyzyjna do mp5

Recommended Posts

Mam takie pytanie. Co jest lepsze bo lufa LayLax Prometheus jest chyba najlepszą lufą jaką bym mógł do mp5 wstawić ale słyszałem że do aeg'ów nie ma po co pchać tej lufy bo madbull wystarczy. Madbull jest gorszy ale tańszy ponad dwa razy i czy duża jest różnica ich jakości? Bo szkoda przepłacać jeśli efekt będzie podobny. Więc którą lufę powinienem według was kupić?

Prometheus to gwarancja jakości. I to bardzo wysokiej. Madbull to loteria.

O ile mp5 będziesz używał w lesie, i fundusze pozwalają Ci na zakup Promyka, to bierz bez wahania. Nie ma porównania do Systemy czy innych luf w podobnej cenie.

Pozdrawiam,

Laokoon

No to źle czytałeś .

Lufy mad bulla tak jak pisze kolega wyżej , możesz trafić na dobrą a możesz trafić na gorszą od stocka .

Pewnie patrzyłeś na lufy " Black Phyton " są one teflonowane ale przy dużym przemiale teflon może zejść :]

Ogólnie najbardziej opłaca się brać lufy z najwyższej półki , są warte swojej ceny :]

Z najwyższą to przesada - PDI i EdGi (i kilka mniej znanych, choć z innymi bywa różnie - PDI i EdGi są pewne i sprawdzone) poza naprawdę podkręconymi snajperkami oraz pistoletami gazowymi to przerost formy nad treścią czy też - aby odpowiednio odnieść się do tej sytuacji - ceny nad oferowanymi osiągami.

Prometheus i KM Head to zdecydowanie najlepszy wybór do replik szturmowych, od których wymaga się sporej precyzji strzału. Podane wyżej lufy z najwyższej półki - owszem, przewyższają je, jednak o ile dana replika nie zalicza się do tych wyżej wymienionych - nie warto.

Możnaby Panów ze specshopu spytać, ile sprzedali luf PDI do nie-pistoletów (wydaje mi się, że tylko oni w Polsce je sprzedawali). O lufie EdGi w Polsce słyszałem, ale tylko jednej i to nie wiem, czy już wtedy były to lufy tak dobrze wykonane, jak wynika z zagranicznych recenzji.

Pozdrawiam,

Laokoon

No tak , troche źle się wyraziłem , chodziło mi o popularne lufy [ takie które dosyć często się spotyka ] .

No i jeszcze oczywiście nie zapomnij o kupnie dobrych kulek [ nie strzelaj z pejotów itp. kup dobre , porządne , markowe kulki ] dadzą dużo więcej niż sama precka :]

Ogólnie do takiej prędkości wylotowej powinno się stosować kulki 0.2 lub 0.23 dla uzyskania najlepszych efektów .

Na 0.25 masz najlepszą celność ale też mniejszy zasięg więc proponuję kupić sobie dobre jakościowo kulki 0.2 , powinny latać dosyć celnie i zasięg będzie dobry ale to i tak kwestia dobrania do konkretnej repliki .

No bez przesady że kilkadziesiąt .

Wzrost fps będzie minimalny , obstawiam co najwyżej 10 fps .

Przy zmianie zjechanego stocka na nową systemę wzrost fps o dosłownie 3 .

Gumka HU nie powinna ci zwiększyć fpsów no chyba że poprawi ci szczelność , systema energy ma lepiej wyprofilowany kołnierz .

Ogółem wzrost fps jakieś 10 - 20 ale za to celność znacznie więc będziesz mógł urzywać lżejszych kulek a przez to ci się zwiększy zasięg :]

Z kulkami trzeba popróbować. Gdzieś już opisywałem, że pistolecik sprężynowy TM (USP) z chyba 210 czy 230fps strzelał całkiem ładnie kuleczkami 0,3g (Biovalami) i to przy ok. -7 stopniach. A m249 z 450fps ładnie na 0,2g pruło i rozrzutu wcale strasznego nie miało.

Pozdrawiam,

Laokoon

• 7 months later...

Ja w swojej emce mam 460-470 fps mierzone, na 0.30g (G&G)jest dobry zasięg, ale chyba jeśli bym się przesiadł na 0.32 to byłoby jeszcze lepiej...tylko nie ma 0.32g dobrej firmy ale widziałem tylko p&j których teraz unikam. Z stąd nie mogę przeporwadzic testu ... także najlepiej dobierac kulasy do poszczególnej giwery...

Inny przykład :

Tuksiak pisał że jego mp5 (bodajże ok 380 fps ) najlepiej wali z 0.28g.....

Przepraszam ze brak c ,, z kreseczką,, ale laptop brata ma cos nie tak....

Małe ot. ktoś widział markowe kulaski 0.32g????

Zwracaj uwagę na datę napisania tematu. Ten ma ponad pół roku. Odnosnie Twojego pytania - polecam dział "Karabiny wyborowe" i temat "Snajperskie kulki". Pozdrawiam. /LgN

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...