Damian1044 Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Witam, zastanawiam się nad kupnem takiego modelu: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_1911_full_metal_gas_blow_back_pistol_kjw-2093.html Jeżeli nie polecacie go, to czy mógł by mi ktoś podrzucić jakiś link (najlepiej ze sklepu od razu) co byście polecali do tej ceny (około 350zł). Chciałbym aby replika była w pełni z metalu, dobrze by było jakby miała oznaczenia. Zależy mi najbardziej na bezawaryjności i realności. Byłbym szczęśliwy jakby to był Colt 1911A1 lub Glock 17 ( w tym przypadku już nie ful metal, chyba wiadomo dlaczego). Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 (edited) Witam, zastanawiam się nad kupnem takiego modelu: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_1911_full_metal_gas_blow_back_pistol_kjw-2093.html Jeżeli nie polecacie go, to czy mógł by mi ktoś podrzucić jakiś link (najlepiej ze sklepu od razu) co byście polecali do tej ceny (około 350zł). Chciałbym aby replika była w pełni z metalu, dobrze by było jakby miała oznaczenia. Zależy mi najbardziej na bezawaryjności i realności. Byłbym szczęśliwy jakby to był Colt 1911A1 lub Glock 17 ( w tym przypadku już nie ful metal, chyba wiadomo dlaczego). Edit: Chciałbym jeszcze zapytać, czy to ten sam model, który jest w ofercie Cyber Gun. http://www.military.pl/colt-1911-a1full-metal-blow-back_5369t.html (Sorry, że post pod postem, ale inaczej się nie dało.) Edited February 24, 2011 by Damian1044 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Tak to samo rebrandowane przez CG przez co ma licencjonowane oznaczenia... Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 (edited) Tak to samo rebrandowane przez CG przez co ma licencjonowane oznaczenia... Mam perz to rozumieć, że kupując na taiwanie zaoszczędzam ponad stówę, ale replika jest bez oznaczeń, czy tak ? I nie wiem czy oznaczenia są oryginalne, zobacz na zdjęcia, które są umieszczone na Military, po prawej stronie nad spustem jest napisane "6mm" i jest wygrawerowane " MADE IN TAIWAN KJWORKS" (ostatnie zdjęcie) Edit: No i ponawiam pytanie... Warto kupić tą replikę, czy znajdę coś lepszego w tej cenie ? Edited February 24, 2011 by Damian1044 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 No te oznaczenia są jakie są... Replika jest ok, możesz się ewentualnie pokusić o chińczyka (np Tercel lub BELL gen3). Ale cenowo zaoszczędzisz max 50zł więc wg mnie nie warto. Kjw powinno być ok za te pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 Dzięki za odpowiedz, a może ktoś posiada ten model lub innego Colta od KJW. Chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje, jakie am osiągi, co ewentualnie może się popsuć no i co z plastikiem w środku (To czerwone to na zdjęciach to plastik, czy coś jeszcze ?) Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Ja mam Berette M92F od KJW . Dobre osiągi , nigdy mnie nie zawiódł , bardzo prosty w składaniu i rozkładaniu . Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 Planuje kupić tą replikę na dniach, jak ja już dostane postaram się umieścić zdjęcia oraz opisać co nieco. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 opisz, bo bardzo mnie ona interesuje, muszę powiększyć wspólną z Pauliną kolekcję klamek o dobrego armijnego colta. Quote Link to post Share on other sites
Damian1044 Posted February 28, 2011 Author Report Share Posted February 28, 2011 opisz, bo bardzo mnie ona interesuje, muszę powiększyć wspólną z Pauliną kolekcję klamek o dobrego armijnego colta. Niestety muszę cie zmartwić... replika nagle stała się niedostępna gdy chciałem ją zamówić po weekendzie. :sciana: Quote Link to post Share on other sites
IaCobi Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Pytanie: Czy będą jakieś problemy jeśli użyje do colta 1911 KJW magazynków 1911 produkcji WE? Chodzi o green gas rzecz jasna. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Pytanie: Czy będą jakieś problemy jeśli użyje do colta 1911 KJW magazynków 1911 produkcji WE? Chodzi o green gas rzecz jasna. Tak będzie 1, magazynek nie będzie pasował... Tylko magi w standardzie TM/ BELL/ TERCEL/ KJW/ itp Quote Link to post Share on other sites
IaCobi Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Dzięki za info, to rzeczywiście poważny problem :P Czy w takim razie ktoś testował magazynki TM w tym pistolecie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts