Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

L85A2 ICS +Granatnik AG-80

Recommended Posts

Cel jaki mi przyświeca to przerobienie ICSa tak, by można było zainstalować w nim granatnik AG80 produkcji STARA. Lufa musi zostać docięta, a ponieważ już sobie ją sprawiłem potrzebuję w miarę dokładnych wymiarów, jak to powinno wyglądać. Jestem też ciekawy, czy na końcu lufy zewnętrznej w starze jest miejsce na wkręcenie śruby, która będzie ją tam trzymać (w dołączonej muszce przygotowanej pod AG80 jest miejsce na śrubę, pytanie tylko, czy jest gwintowany utwór w samej lufie czy po prostu śruba ma ją dociskać). Z góry dzięki za pomoc.

• 2 months later...

Panowie ktoś pomoże??

Ja sobie hasam od czasu do czasu z granatnikiem w ICSie. Jeśli chcesz mogę na PW dokładniej wyjaśnić ale w skrócie: trzeba dorobić nową lufę (KicpA pewnie podesłał Ci już wymiary), w granatniku wyrzeźbić (czym chcesz, plastik cholernie twardy ale wysoką temperaturą poradzisz sobie bez problemu, od biedy-> pilnik, nóż, lutownica(!)) odpowiedni prostopadłościenny kształt, w który będzie wchodził metalowy ząb mocowania chwytu przedniego. Reszta jest już prosta. Jedyny problem to taki, ze niestety by powrocić do ustawienia bez granatnika trzeba odkręcić lufę zewnętrzną (dwie śrubki) i włożyć oryginalną.

Osobiście nie bawiłem się w dorabianie lufy i kupiłem nową, którą dostępnie uciąłem (badziewny metal, idzie jak masło) i wyprofilowałem.

Edited by smookie