Mig-27 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Witam Pojawił się u mnie problem z bardzo słabym zasięgiem, a mianowicie po 20m(na minimalnym hop-up, im więcej tym gorzej) kulka spada w dół. Tak dla wyjaśnienia zdjęcie: CZERWONE- tam kulki dolatywały uderzając o ścianę tak, że jeszcze się odbijały i wracały z 5-10m ZIELONE- Teraz kulki spadają na ziemię przed tą budką, albo w najlepszym wypadku na jej dach W replice był wymieniany szkielet lecz to się działo od chwili gdy poprzedni pękł. To co mnie zastanawia to to: Żeby wsadzić pin, trzeba trochę podnieść chwyt pistoletowy, chociaż nie mam pojęcia czy tak nie było wcześniej. Myślę, że jest to wina gumki HU i chcę ją wymienić na przezroczystego Guardera. Ale wcześniej chciałem zapytać znawców czy to na pewno to, bo nie chcę kupować w ciemno ;) Do tego replika ma spręzynę m100, a orginalnie jest m120 i może stockowa gumka jest za twarda? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 Nikt nie ma żadnych pomysłów? :) Quote Link to post Share on other sites
kuba23 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Ostatnio miałem tak w scarze, przeczyściłem lufę na jej początku i teraz jest już dobrze. Spróbuj tak zrobić może zadziała Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 (edited) a czym czyścisz? ;) Spotykałem się z różnymi wersjami: jedni suchą szmatką inni cifem inni olejkiem silikonowym... EDIT: Cifem ponoć czyści się lufę po ściągnięciu gumki HU, ale czy przez to lufa nie będzie chropowata, albo nierówna? Edited March 3, 2011 by Mig-27 Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Najlepiej to by wyjąć lufę i zanurzyć w kwasie szczawiowym :P Oczywiście jeżeli lufa jest z mosiądzu. Wtedy wszystko zostanie zjedzone ^^ Ale kończymy to Science Fiction i do rzeczy. Nie wiem jaki jest skład CIFu i jeżeli znajdzie się tam coś reagującego z miedzią albo cynkiem to faktycznie, może być niemiło. Ja bym nie ryzykował, tym bardziej, że nawet jak zrobisz HU na minimum i tak coś się do niego dostanie. Lufa musiałaby być wyjęta. Jeżeli chcesz się pobawić, bez wyjmowania lufy, to tak (mój sposób): - HU na minimum - teraz dobry byłby wycior do wiatrówek jaki ja mam (śr. 5,5mm z nakręcaną końcówką) - na początek nakładam końcówkę z elastycznymi włóknami, jednak stosunkowo twardymi (nie na tyle aby porysować) - przepycham to zeskrobując wszystkie paprochy - potem biorę inna końcówkę z materiałowymi kłakami (:D) i (ew.) z kropelką olejku silikonowego doczyszczam Jeśli masz ten wycior standardowy, możesz po prostu przetknąć skrawek chusteczki przez końcówkę i dać kropelkę olejku. Edited March 3, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Niestety już wczesniej wyjąłem lufę ;) Umyłem ją płynem do naczyć, poczekałem, aż wyschnie, przeczyściłem szmatką, potem chusteczką, a potem chusteczką z olejem silikonowym. Zostawie na noc niech się to wszystko uleży(i tak w nocy nie zobacze jak kulki latają) i jutro zdam sprawozdanie ;) Chociaż wątpie czy bez wymiany gumki się obejdzie. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 I jak tam mp5 śmiga? :) Czy dalej to samo? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Przeczyść lufę, sprawdź stan gumy hopa... mogła ulec uszkodzeniu i nie podkręca kulek. Lufę wystarczy przeciorać pręcikiem z nawiniętym płótnem lub ręcznikiem papierowym. Quote Link to post Share on other sites
Mig-27 Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Porozmawiałem wczoraj z jednym znawcą na gg, prawdopodobnie źle założona gumka HU to robiła(trochę się zsunęła). Teraz niby jest ok, tyle że raz poleci dalej, a raz bliżej. To chyba wina HU już zamówiłem guardera przezroczystego i zobaczę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts