Andreas Jacques Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 (edited) Witam. Odesłałem "replikę M4 od TanichMilitarii" i planuję wybrać nową broń. AK - mam 2 pozycje. -AK47 Cybergun'a 410FPS (na 0,2) Cyma 028, ten sam sprzedawca Pistolecik boczny - też 2 pozycje, sprężynowe (nie mam zbytnio kaski). Beretta M92FS Israel/Desert Eagle, którego wcześniej planowałem go kupić od tego kolesia. Teraz mam dylemat co wybrać, i czy nie lepiej wziąć jeden z tych dwóch AK, czy z TaiwanGun'a CM028 lub CM028 A (tactical) który ma szyny RIS, dzięki czemu mógłbym podpiąć sobie rączkę czy kolimator... Dziękuję za opinię. Pozdrawiam, Andreas Jacques Edited March 5, 2011 by Andreas Jacques Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Oczywiście Cyma z taiwanguna, bo tańsza i pewniejsza, niż z allegro. Wersja dowolna, byle ze stałą kolbą, bo składane się łamią. CG to to samo, tylko z oznaczeniami, które niestety kosztują. A te pistoleciki to sobie daruj - albo bierz gazową Berettę STTI, albo AEPa CM.030. Quote Link to post Share on other sites
dezerterJunior Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Kolega z grupy ma tego pierwszego kalacha od CG i jest o wiele lepszy od .028 co do broni bocznej odpuść sobie na razie ja tez na początku chciałem kupić wszystko (tzn. koli, tłumik, druma, i kilka innych żeczy) i po pierwszej strzelacne zobaczylem że broń boczna w ogule nie jest poczebna Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Kup CM.028 na Taiwangunie. Boczną odpuść, zamiast tego poproś panów, żeby zrobili ci stabilne 350fps w tym kałaszku. I będzie git. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Kolega z grupy ma tego pierwszego kalacha od CG i jest o wiele lepszy od .028 Bo są dwa "kałachy" CG - rebrandowane 0.28 i 0.48. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Czyli idąc za waszą radą, wybrałem CM.028A (tańsze 5zł :hahaha:) bo jest szyna RIS, a to ta sama broń tylko że inny wygląd :] Jeżeli zaczynam, zmienić coś, dokupić? Włożyć preckę? Gumkę HU? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Ewentualnie gumkę, z precką będziesz potrzebował lepszych kulek, zresztą krakmani nie mają prawdziwych precek. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Teraz kolejne pytanie. Która bateria nada się do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Na początek stokowa starczy, kup raczej dobrą ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Tak jak kolega wyżej ci powiedział kup dobrą ładowarkę. Dobrymi są Imaxb6 oraz Turnigy accucell 6 najniższą ,półką jest ta ładowarka Wicioka ten ak jest rzeczywiście lepszy od 028,na chrono mój miał 410 fps ,więc więcej od cm.028. Co do CG to druga wersja jest rebrandowana do cymy 042 a nie 048. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Co do CG to druga wersja jest rebrandowana do cymy 042 a nie 048. Sry, mój błąd. 0.48 to AKM, 0.42 to zwykłe AK ten ak jest rzeczywiście lepszy od 028,na chrono mój miał 410 fps ,więc więcej od cm.028. Doczytałem. I? To samo, różni się tylko farbą na lufie, ma BAX zamiast zwykłego HU (jak wszystko od CG) i pewnie ma mocniejszą sprężynę. To, że ma więcej fps wcale nie oznacza, że jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Next. Ładowarka/rozładowywarka. Znalazłem rozładowywarkę od Guardera - będzie? Za 100zł ładowarka/(podobno)rozładowywarka. Od MW. Będzie, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Turnigy Accucell/Imax B6 Wyjdzie tyle, jakbyś kupował tamte dwie, a będzie 10razy lepsza. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 (edited) Właśnie tą ładowarkę co ci podałem ,to ona tylko niestety nie ma funkcji rozładowania ,to jest jedyny minus :(. Edited March 6, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 Co do Turnigy Accucell'a, to na allegro jest obrazek, i z boku są takie wejścia. Czy to właśnie tu wepnę baterię? Teraz druga sprawa - którą rozładowywarkę kupić? Bo na Imax'a jako roz/ładowarkę to za wcześnie - za drogi jest :/ Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Razem z ładowarką powinny by kable, z kilkoma końcówkami, które wpinasz w gniazda + -. Jeżeli żadna z końcówek nie będzie pasowała to chyba nie problem wstawic taką która będzie. Imax B6 i Turnigy accucell 6 to w zasadzie to samo, obie mają funkcje rozładowania. Edited March 7, 2011 by Brenten Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts