myszekmyszek Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Witam. Jestem właścicielem baterii Li-Po firmy Power Bran 7.4V oraz ładowarki SkyRC E3. Normalnie wszystko działało, aż do czasu rozładowania się baterii. Replika wyrzucała z siebie kulki raz na 5 metrów, raz na więcej, a raz w ogóle nie naciągała sprężyny. No więc hop do domciu, podłączam batkę do ładowarki i ku mojemu zdziwieniu... pierwsza dioda miga. No nic. Batkę zostawiłem na 1,5, może 2 godziny. Odłączam, ładowarkę chowam (ciągle świeciła się jedna dioda, a na jej górze migało czerwone światełko). I co? No to samo co przed naładowaniem... ROF tragiczny, raz na 5m, raz na więcej... Co zrobić? Czego to może być przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Używasz do Li-po miernika napięcia? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Za mocno rozładowałeś jedno z ogniw. Nie używałeś balancera przy ładowaniu? Ani nie sprawdzałeś miernikiem czy pakiet nie jest bliski rozładowania? W tej chwili już raczej nic nie zrobisz jeśli napięcie zbyt spadło, co najwyżej batka spuchnie i przestanie się nadawać do czegokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Nie używałem nic z w/w rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts