BlazakoV Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Macie jakieś propozycje - albo najlepiej gotowe rozwiązania - jak umieścić rączkę RIS na chwycie przednim w starszej wersji (z małymi otworkami przy lufie gazowej) L85A2, takim jak w G&G? Chodzi mi o coś takiego: (replika ICS z nową wersją chwytu, zdjęcie użytkownika @tafi, może mnie nie zabije za jego wykorzystanie :wink: ) Myślałem żeby użyć dużych podkładek i zwykłych śrub, jakiegoś RISa i przykręcić do tego rączkę, ale nie wiem czy takie proste mocowanie będzie dostatecznie stabilne. Druga kwestia to wybór szyny - musi pasować pod te otwory na dole: Odległości od pierwszego od strony spustu (środek otworu): 33mm, 66mm, 108mm, 144mm (z czego ostatni jest "pełny", tzn musiałbym wiercić, czego chcę uniknąć) Odległość brzegu pierwszego otworu od strony spustu do osłony spustu 10mm Wymiary otworu 13x18mm (owalne) Edited March 16, 2011 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Możesz się zastanowić nad szynami magpula do moe (ale to ktoś musiałby ci podać ich wymiary, bo ja ich nie znam) albo takimi szynami shs - mają otwory na śruby praktycznie wszędzie, więc dopasowanie nie powinno być problematyczne. Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Dzięki, o coś takiego właśnie mi chodziło. Ktoś kto takie coś ma może podać mi wymiary zewnętrzne nakrętek? Chodzi mi o to, czy nie wylecą przez całkiem duże otwory w obudowie chwytu. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 BlazakoV od czego jest blacha ;) Nawet inpost dodaje materiału dużo ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts