Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 032a M14 Socom

Recommended Posts

Mam ogromny problem z włożeniem baterii do repliki m14 od cymy. W kolbie nie ma na nią miejsca, wszędzie są jakieś kable. Przy wyciąganiu connectora wyszedł też bezpiecznik(chyba). Czy ktoś może wie, co z tym zrobić? Proszę o pomoc.

Edited by SarKter

Nie przejmuj się inwazyjnością tej metody, która opisałem.

Krótszy kabel + brak bezpiecznika + deansy + (jeśli to możliwe) kable niskooporowe = równa się mniejszy opór stawiany prądu, nie zbyt wielka różnica ale zawsze coś

No i wciśniesz batkę bez problemu ;)

Edited by you-dash

Odkręć całą stopkę włóż i podłącz batkę i dokręć stopkę. Ja chcesz łądować to niestety musisz z całym karabinem

Jeżeli chcesz mieć replikę bez bezpiecznika to musisz mieć 100%-ową pewność że nie będzie zwarcia, czyli w żadnym miejscu , gdzie przepływa prąd nie będzie dotykało jakiegoś materiału przez który możliwy jest przepływ prądu. Krótko mówiąc kable nie mogą dotykać jakiegoś metalu :D A jeżeli w najgorszym wypadku te kable ' stykną ' się z metalem (np. szkieletem GB) to będzie zwarcie które może spowodować spalenie silnika , wtyków itp. :D (silnika w naj. wypadku :p)

Edited by Covi
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Nie przejmuj się inwazyjnością tej metody, która opisałem.

Krótszy kabel + brak bezpiecznika + deansy + (jeśli to możliwe) kable niskooporowe = równa się mniejszy opór stawiany prądu, nie zbyt wielka różnica ale zawsze coś

No i wciśniesz batkę bez problemu ;)

Panowie o jakim mi oporze mówimy? W AEGach jest tak znikomu opór stawiany, że nie robi praktycznie żadnej różnicy... A te całe kable niskooporowe to przeważnie ściema, kolejny sposób na naciągnięcie na kasę. Kable głośnikowe i po sprawie, a bezpiecznik co jak co, ale lepiej zostaw ;) bo już widziałem, akcję jak znajomy sobie bezpiecznik wywalił bo po co. Poszło zwarcie dosyć, że go kopnęło to jeszcze trzeba było replikę naprawiać :P

Pozdrawiam, Turas

Panowie o jakim mi oporze mówimy? W AEGach jest tak znikomu opór stawiany, że nie robi praktycznie żadnej różnicy... A te całe kable niskooporowe to przeważnie ściema, kolejny sposób na naciągnięcie na kasę. Kable głośnikowe i po sprawie, a bezpiecznik co jak co, ale lepiej zostaw ;) bo już widziałem, akcję jak znajomy sobie bezpiecznik wywalił bo po co. Poszło zwarcie dosyć, że go kopnęło to jeszcze trzeba było replikę naprawiać :PPozdrawiam, Turas

Jesteś pewien? Próbowałeś wymienić stockowe kable na niskooporowe i zamontować deansy oraz wywalić bezpiecznik? Ja tak i wiem jaka jest różnica, zwiększa się rof, batka dłużej trzyma i nic się grzeje. Kable niskooporowe modelarskie to koszt 4-5zł za metr, kupujesz 2 metry i za 8-10zł masz okablowanie w replice i spory zapas przewodu.

Może w teorii wymiana kabli, wtyczek itd nie ma sensu ale praktyka mówi co innego.

Wyobraź sobie jeszcze taką akcję, jedziesz na duży zlot, na który czekałeś cały rok. Jest niezła akcja i po 30 minutach spala Ci się bezpiecznik. Co wtedy robisz? Spadasz do domu czy spinasz na krótko? ;)

Jesteś pewien? Próbowałeś wymienić stockowe kable na niskooporowe i zamontować deansy oraz wywalić bezpiecznik? Ja tak i wiem jaka jest różnica, zwiększa się rof, batka dłużej trzyma i nic się grzeje. Kable niskooporowe modelarskie to koszt 4-5zł za metr, kupujesz 2 metry i za 8-10zł masz okablowanie w replice i spory zapas przewodu.

Może w teorii wymiana kabli, wtyczek itd nie ma sensu ale praktyka mówi co innego.

Wyobraź sobie jeszcze taką akcję, jedziesz na duży zlot, na który czekałeś cały rok. Jest niezła akcja i po 30 minutach spala Ci się bezpiecznik. Co wtedy robisz? Spadasz do domu czy spinasz na krótko? ;)

Ja jednak wole mieć bezpiecznik. Jakiś czas temu miałem zwarcie (lut na styku nie wytrzymał pomimo że mam kable modelarskie i poszło na obudowę) i bateria może nie wybuchła ale się spaliła na moich oczach. Jeżeli masz problem ze szklanymi bezpiecznikami bo jest duży i nieporęczny to zamiast niego wstaw sobie 2 konektory (duże wsuwki) i kup parę bezpieczników samochodowych 20A. W jednej z replik mam zamontowane wtyki modelarskie XT60 (a są w stanie bez stratnie podać prąd 60A) + owe kable modelarskie i bezpiecznik samochodowy i nie widzę żadnej różnicy przed i po zamontowaniu nawet po długim czasie strzelania.