sidor95 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Witam , posiadam replikę karabinu hk416 od AGM Mam w niej zamontowane: Komora CA Precka JBU 363mm 6,03mm Bore UP CA do M4 reszta stock. I oto moje pytanie , gdzie i jak zrobić teflonfixa ? Chce poprawić szczelność repliki , lecz nie mam bladego pojęcia jak i gdzie się coś takiego robi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Taśmą sylikonową doszczelniasz polączenie gumki z lufą lub/albo/i komory z lufą Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Ok to komora , slyszalem ze mozna jeszcze doszczelniac dysze cylinder etc. Nie wiem czy w moim przypadku bedzie to potrzebne , ale napewno nic nie zaszkodzi Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 (edited) Można doszczelnić układ tłok-cylinder, ale tylko wtedy kiedy szczelność jest kiepska, w przeciwnym razie nie trzeba ruszać bo dużo to nie da - rozciągająsz oringa z głowicy tłoka (dajesz go na cylinder i na przemian gorącą i zimną wodą, można na noc zostawić). (Szczelność sprawdzasz zatykając palcem dyszę i wkładasz tłok w cylinder) Jeśli nie ma problemów i powietrze nie ucieka, kulki ładnie lecą to zostaw. edit: no ale oczywiście wiąże się to już z otwieraniem gearboxa Edited March 21, 2011 by screw Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Dzieki za info sprawdze wkrótce . A co do gearboxa to otwieralem juz nie raz : mosfet , BU etc. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Otworzyc i zlozyc, a idealnie uszczelnic i spodkladkowac to roznica jakis 100 otworzen gearboxa ;) Poczytaj jak sie sprawdza czy jest szczelnosc strzykawki - wszystkie kroki. Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted March 22, 2011 Author Report Share Posted March 22, 2011 moglbys linka dac ? Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/48696-efekt-strzykawki-a-optymalna-szczelnosc/ - post #12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts