Kenning Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Czytałem trochę, i zastanawiam się nad wyborem repliki, dużo osób chwali CM.031 (i ogólnie te AK od Cymy) jako dobry wybór na początek, CM.032 też nie jest jakoś strasznie jechane, no ale czytałem o słabej baterii i konieczności modernizacji. Jeśli ktoś miał obie dłużej w rękach i może jakieś krótkie porównanie zrobić, to byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 obie repliki są ok na początek. cm031 to świetny wybór - w stocku osiągi przyzwoite, konfiguracja bardzo wytrzymała i nic nie powinno się samo z siebie rozsypac. cm032 również nadaje się na start, o bateri nic złego nie słyszałem - każdą baterię trzeba szanowac to posłuży naprawdę dłuugo. (sam używam na ten moment ponad rocznych stockowych akumulatorów i trzymają się git - ładowane oczywiście odpowiednią, stockową ładowarką). Co do "modernizacji" bardzo przydatna jest na start wymiana gumki hop up. Poprawi zasięg w znaczny sposób naprawdę niewielkimi kosztami (około 35zł i darmowa wymiana w większości sklepów gdy kupujesz u nich replikę) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ja posiadam cm.031 od 3 lat i zero problemów,a ostatnio został przerobiony na karabinek wyborowy.Naprawdę super replika.No i gearbox V.3 do którego jest masa części a do V.7 nieco gorzej. Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Posiadam cm.032a i jeszcze nie miałem z nią problemów. O baterie trzeba dbać a problemów z nią nie będzie. ogólnie polecam!! a cm.031 ma mój kolega, upuścił ją kilka razy na beton i padła :D Quote Link to post Share on other sites
Kenning Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 No dobrze, więc wezmę CM.032a, i startowo chciałbym wymienić tam gumkę i sprężynę, moglibyście podać modele? Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) Gumka guardera/systema powinna być dobra. Co do sprężyny pamiętaj że mocniejsza sprężyna ma wpływ na żywotność gearboxa i ogółem części. Z wymiana sprężyny muszą iść w parze inne modyfikacje: na przykład wymiana tłoka, łożysk itd[więcej informacji o tuningu znajdziesz w dziale tuning]. Pozdrawiam Edited March 26, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Kenning Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Ok, dzięki wszystkim za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts