niec Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 witam mam problem z wyborem colta chodzi mi o jak najbliższe podobieństwo do oryginału Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było Interpunkcja, ortografia... :blink: pj Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Colt Tm z zestawem szkieletu i zamka od Guarder'a, w Polsce wydatek ok 400zł na samą konwersję + replika. Jeśli budżet do 500zł to nic lepszego nie kupisz niż chińskie Colty np Tercel Bell Army... Najlepsze są te z Bell'a 3 generacja. Poczytaj na forum jest pełno informacji... Socom Gear jest zbyt awaryjny (pękające zamki itp) i ma słabe pokrycie farby (odpada płatami). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ja mam socom gear i z wyglądu to jestem zachwycony, bardzo ładne wykonanie i odziwo że to gg to w zime nim na szczelance szczelałem :icon_biggrin: -10 stopni było Facek ile cię można prosic o to żebyś pisał poprawnie po polsku. Prosisz się o urlop. Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 A ja powiem tak :D Jeśli cena nie gra roli to pidzejfat ma rację - TM + konwersja Guardera. Jeśli cena jednak gra swoją rolę to rzeczywiście najtańszą opcją będą budżetówki - klony TM takie jak Bell, Trecel, Army. Bell ma najładniejszą klasyczną M1911A1, Army ma najładniejsze MEU a Trecel... hm taką sobie 1911 z kiepskimi oznaczeniami Osobiście używam 1911'stek od WE i jestem bardzo zadowolony - co prawda mają złą opinię (w większości) ale nigdy nie miałem żadnych problemów z tymi replikami :icon_biggrin: Socom Gear i WE to dokładnie to samo, różnica polega na jakości farby we wcześniejszych modelach (w WE farba potrafiła odpadać płatami przez pocenie się ręki) jednak w replikach nowszej produkcji czerń przylega tak jak powinna :icon_biggrin: Niestety SG dodaje zawsze swoje 'socomgear.com' bądź 'made in taiwan' co hm, kiepsko wygląda... wiadomo :icon_razz2: Piszesz, że chodzi Ci o "jak najbliższe podobieństwo do oryginału" więc ponownie TM, Bell i Army - system pinów kurka i ogólna konstrukcja jest lepiej odwzorowana względem oryginału niż w WE i SG (aby rozłożyć zespół kurka musimy wyjąć kawałek szkieletu...) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Gazowe -> Pistolety, rewolwery i pistolety maszynowe -> Problemy i serwis" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Gazowe -> Pistolety, rewolwery i pistolety maszynowe -> Opisy i informacje". Quote Link to post Share on other sites
Tona Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Jakiej firmy colt 1911 jest najładniejszy Ten z pewnością jest najładniejszy, lecz po pierwsze jeszcze nigdzie nie jest w sprzedaży, a po drugie jak już będzie to najprędzej na red wolf'ie więc jeżeli nie 'pali się' no to możesz poczekać i sobie sprowadzić jak już będzie (a będzie w tym roku na pewno :P ). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts