Mixon Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Tak, aczkolwiek może się szybciej zużyć, z uwagi na to że CO2 jest 'silniejszy'. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 a to ja zostane przy green gasie :) chłopaki jeszcze mam takie pytanie jak konserwować takiego gaziaka jest sens go czyścić ? smarować ? to moja 1 klamka z blow backiem i nie wiem własnie jak o nią dbać :( Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 a to ja zostane przy green gasie :icon_smile: chłopaki jeszcze mam takie pytanie jak konserwować takiego gaziaka jest sens go czyścić ? smarować ? to moja 1 klamka z blow backiem i nie wiem własnie jak o nią dbać :( Cóż, ja jestem raczej z tych sceptycznych pod względem smarowania. Jeśli nie wytaplasz jej w piasku i błocie, to póki działa to nie naprawiać. Ja swoją, od paru miesięcy właściwie tylko poleruję ściereczką i psikam olejem sylikonowym. Bardzo rzadko nasmaruję jeszcze jakimś smarem, głównie dlatego, że parę lat temu miałem potem dużo chrzanienia się ze szczelnością po takim częstym konserwowaniu :P Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Panowie po wystrzeleniu z 250 kulek stwierdzam tak , że ta klamka ma swoje wady i plusy +plusy -jest dosyć , ćieżka -fajnie leży w dłoni -Blow back dosyć mocny -po jednym nabiciu magazynka oddałem około jak nie więcej 60 strzałow , zdaje mi się ,że to dużo jak na pistolet z blow backiem -minusy -na zwiększonym hop up czy całkowicie skręconym brak stabilnego strzału kulki na 15 m mogę nawet z 2 m lewo lub w prawo strzelić...(być może to kwestia regulacji HU , albo ja tak słabo strzelam z klamki ) - a metal znalowy jak dla mnie daje rade chodz już widać pod zamkiem ,że farba się zdziera już -Bardzo nie poręczne ładowanie magazynka trzeba na siłe paluchami dociskąć kulki do magazynka i także ciężko nabić za 1 razem go GG Podsumowując jako , że to moja 1 replika full metal z blow backiem polecam za 225 zł co jest nie dużo mamy metalowy pistolet z nezłym kopem (do teraz chce mi się strzelać ;p) i najbardziej mi się podoba u niego , że nie pobiera dużo gazu na tyle strzałów, chodz czuje ,że po gwarancji mi się popsuje :D Quote Link to post Share on other sites
ziomekx42 Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 (edited) ja w swoim wystrzeliłem ponad 300 kulek, mam problem z magazynkiem ponieważ gdy go naładuje nadmiar gazu ucieka i zostaje w nim tylko troche gazu co pozwala na oddanie 20 strzałów, można to jakoś naprawić. mam jeszcze pytanie na temat hu czy żeby go wyregulować trzeba rozłożyć pistolet . do zalet i minusów dodam jeszcze: +duży zasięg i celność -ocieka smarem i brudzi ręcę wiecie gdzie można kupić do niego magazynen na greengas Edited September 3, 2013 by ziomekx42 Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 do regualcji Hu tak sie dostajesz po prawej stronie masz jaki kuleczke odciągnij zamek i jakims śrobokrętem wybij ten pin blokady spustu i pod zamkiem maszą taką zębatke jest ona chyba od HU a jak ci łucieka gaz z maga i masz gwarancje reklamuj bo to ona obejmuję Quote Link to post Share on other sites
Miuek Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Idzie do wersji green gas załadować magazynek na CO2? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 (edited) Idzie do wersji green gas załadować magazynek na CO2? To samo pytanie padło dosłownie kilka postów wyżej. , ale trzeba jednak pamiętać, że CO2 w magazynku jest pod dużo większym ciśnieniem, no i wypadałoby co kilka magazynków psiknąć jakiś sprejem silikonowym, bo kapsułki nie zawierają go, w przeciwieństwie do GG. Edited March 2, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
ŁysySiekacz Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Witam. zamówiłem replikę colt 1911 b na green gas w środę i już dzisiaj doszła i jestem pozytywnie zaskoczony, jak na replikę z blow backiem w takiej, db zasięg celność też dobra w miejscu ładowania kulek w magazynku mialem lekkie zadrapanie oraz otwór nie do końca równy ale polecam tą replikę warta tej ceny Quote Link to post Share on other sites
zwirek67 Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Mam i G1911B na Co2 i jestem zadowolony, naprawdę nic lepszego nie znajdziecie za tą cenę. Quote Link to post Share on other sites
robz268 Posted May 2, 2018 Report Share Posted May 2, 2018 Można do wersji na co2 wrzucić magazynek i strzelać z green gas? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts