preussen Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Witam. Staram się o przyjęcie do grupy asg. Mam do wydania 1000 zł. Chcę stylizować się na waffen ss. Zamierzam kupić mp40 firmy agm do tego hełm z laminatu ( do niego pokrowiec maskujący ) bluze maskującą z allegro za 200zł ( liść dębu A Sturma ). Może dodać coś jeszcze ? Posiadam już taki oto komplet: http://img96.imageshack.us/i/1014902.jpg/ http://img821.imageshack.us/i/1014901.jpg/ Edited April 7, 2011 by preussen Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Ochroń Swoje Oczy! Pominę już stylizację... Quote Link to post Share on other sites
GoRg Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 kup lepirj STG lepiej wygląda ale zacznij od ochrony oczu bo one nie odrastaja waffen ss to byli chłopcy od czarnej roboty i nie latali po lesie w kamuflarzu:P Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 za 1000 złotych to się nie da zrobić czegokolwiek co mogłoby być chociaż lekko nawiązywać do Waffen SS - a na pewno nie syfem z allegro Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Wiadomo że okulary to podstawa. A ten mundur który mam ? Quote Link to post Share on other sites
mr_doctor Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 za 1000 złotych to się nie da zrobić czegokolwiek co mogłoby być chociaż lekko nawiązywać do Waffen SS - a na pewno nie syfem z allegro Ochrona oczu to podstawa. Do tego powinieneś mieć dobre buty, bo w tenisówkach nie pobiegasz. Co do repliki, polecałbym bardziej STG .44 jak mój przedmówca. Tutaj masz link do Komisu WMASG i oferty z STG. Co do hełmu - wyjdzie Cię drogo i na razie polecał bym zwykłą czapkę, bo jest wygodniejsza a wygląda równie dobrze. Link do przykładu : http://weikert.istore.pl/pl,product,930677,niemiecka,czapka,maskujca,tarnmutze,dwustronna,kamuflaz,debowy,w,wersjach,letniej,i,jesienno,wiosennej.html PS : Jak uzbierasz już najpotrzebniejsze rzeczy to poszperaj na targach/jarmarkach. Dziadki mają czasami do sprzedania prawdziwe skarby, typu manierki, odznaczenia i naszywki. Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Zapomniałem. Czapę już mam ;). Buty no właśnie tylko jakie ? Quote Link to post Share on other sites
mr_doctor Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Zapomniałem. Czapę już mam ;). Buty no właśnie tylko jakie ? To zależy jaki masz budżet przeznaczony na samo obuwie. Niemieckie Bundespolizei 2000 chodzą po 70~150 używane, przy czym nowe to wydatek rzędu 300 zł. Innych niemieckich nie znam, ale powiem Ci, że najważniejsze rzeczy to mundur, replika i ochrona oczu. W miarę upływu czasu napotkasz wiele naprawdę ciekawych okazji i będziesz mógł powoli ale stopniowo dokładać do swojego ubioru. Pośpiech nie ma sensu, a na najpotrzebniejsze rzeczy 1000 zł powinno spokojnie wystarczyć. Ponawiam propozycję chodzenia po jarmarkach, bo naprawdę idzie ustrzelić wiele tanich perełek, których nigdzie indziej nie dostaniesz : ). [EDIT] : Ach ta klawiatura... Edited April 7, 2011 by mr_doctor Quote Link to post Share on other sites
piotr3k Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Zieloni zielonym... Zastanów się, czy stylizacja/reko historyczna to to, co chcesz w Airsofcie robić, bo 1000 będzie mało i to tylko początek wydatków. Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Moja stylizacja ( lekka ) to : Bluza i spodnie i czapka które już mam. Potrzebna mi jeszcze bluza http://allegro.pl/bluza-kamuflazowa-waffen-ss-eichenlaub-b-i-i1529595806.html buty i okulary. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Nigdy nie stylizowałbym się na waffen ss. Dosyć ludzi wymordowali w tym część mojej rodziny Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Ten temat nie dotyczy tego co byś zrobił a czego nie. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Ani w ogóle nie znajduje się w odpowiednim dziale. Czytaj podfora w dziale "rekonstrukcja i stylizacja". Quote Link to post Share on other sites
mr_doctor Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Nigdy nie stylizowałbym się na waffen ss. Dosyć ludzi wymordowali w tym część mojej rodziny Tak samo robią do dziś amerykanie, rosjanie i inne nacje. Tu nie chodzi o popieranie ideologii nazistowskich, paradowanie ze swastykami czy głoszenie chwały rzeszy po poligonach, lecz odwzorowanie walk i klimatu tamtych czasów. Bo gdyby faktycznie było by to takie "fe" i złe to nie organizowano chyba tylu rekonstrukcji z II WŚ i nikt nie produkował by replik z tamtej epoki. PS Od siebie : Dziwnym mi się wydaje, że Amerykanie wtargnęli do Iraku i Wietnamu i jakoś nikt nie mówi, że wymordowali xxx osób i zniszczyli xxx miast pod pretekstem "collateral damage". Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 kup lepirj STG lepiej wygląda ale zacznij od ochrony oczu bo one nie odrastaja waffen ss to byli chłopcy od czarnej roboty i nie latali po lesie w kamuflarzu:P 1. Estetyka 2. Literówki 3. Głupota 4. Nikogo nie obchodzi, jaką replikę wolisz, jaką nie 5. Co do faktów historycznych, nie wymądrzaj się jak nic nie wiesz 6. :google: Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Krótka piłka która lepsza ? http://allegro.pl/mp40-agm-bcm-5-magazynkow-ladownice-dodatki-i1539601285.html http://wmasg.pl/pl/consignment/show/116443 Dodam że do mp40 brakuje baterii ( trzeba by było dokupić wraz z ładowarką) Do stg44 brakuje za to ładowarki. Dodatkowe magazynki to też koszt. Czy te ładownice by pasowały do nich ? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_ladownice/ladownica_na_magazynki_ak_rpk_flecktarn_a_c_m-1911.html Chodzi mi o bardziej przyszłościowe myślenie. Kupie replike raz. Nie bd już zmieniana. Edited April 7, 2011 by preussen Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Ładowarkę i tak dokupisz. Baterię też, ale tylko w tej aukcji z alledrogo, bo firefox dobra firma jest Co do replik, nie będę się wypowiadał, bo nie znam żadnej z nich. PS: Ładownice do AK, do magazynków MP40/STG44? Ambitne. Edited April 7, 2011 by NinjaDude Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Ambitne ? Tanie. Liczy się funkjonalność. To tylko na początek. Może ktoś inny się także wypowie. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) To i ja dorzucę swój grosz. Wybór zależy od Ciebie ale pamiętaj, że Stg.44 wprowadzono w roku 1943/44. Jeżeli chcesz być "super reko" (widziałem gości, którzy do mundurów Afrika Korps nosili wspomniane Stg - niby nic wielkiego ale trochę raziło w oczy) to ekwipunek i bron dobieraj "rocznikowo", bo kroje mundurów były inne na początku wojny niż pod koniec. O tyle Mp40 jest uniwersalne bo pasować będzie na lata '42 jak i '44. Jeśli chodzi o repliki to wyczytałem, że Mp40 ma V.3 a Stg V.2 więc jeśli chciałbyś coś przerobić to chyba (moim skromnym zdaniem) lepsze jest mp. Pozdrawiam. A i tu masz ładownice. Powiem, że drogo ale jeśli chcesz. http://allegro.pl/ladownice-do-stg-44-stg-44-replika-i1538902704.html Edited April 7, 2011 by Azot174 Quote Link to post Share on other sites
preussen Posted April 7, 2011 Author Report Share Posted April 7, 2011 Nie jestem jakiś tam reko. Chcę lekko nawiązać bo nie podobają mi się mundury współczesne a camo ss za to bardzo, do tego interesuje się okresem 2WŚ. Replika nie bd przerabiana bo nie bawie się w takie rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 A zajrzałeś do działu rekonstrukcyjnego. Sądzę że tam znajdziesz więcej info na temat stylizacji niż w dziale dla zielonych. Szczególnie takich zielonych co mają blade pojęcie w temacie. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 A zajrzałeś do działu rekonstrukcyjnego. Sądzę że tam znajdziesz więcej info na temat stylizacji niż w dziale dla zielonych. Szczególnie takich zielonych co mają blade pojęcie w temacie. Już o tym pisałem pół tematu temu ale jak zwykle zieloni mają w d*pie co się do nich pisze... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Wiem ,czytałem. Ale może łagodną perswazją da się osiągnąć pozytywne rezultaty ;p Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 jeśli chciałbyś coś przerobić to chyba (moim skromnym zdaniem) lepsze jest mp. Jesteś pewien, że mp40 jest łatwiejsze w tuningu? Jak dla mnie, to jest to trzeci raz gdy pierdy wypisujesz. Tam jest masa niestandardowych części, zresztą zapraszam choćby tu - http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/109930-mp40-agm/ błagam, nie kompromituj się... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts