Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cyma 0.46 vs 0.48

Recommended Posts

Witam, mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby porównać obie te repliki, i polecić którąś z nich?

Używałem opcji szukaj, ale nie znalazłem interesujących mnie informacji, jeśli jednak pominąłem coś istotnego- proszę o link i zamknięcie tematu

Z góry dziękuje

Wersja CM.048 z EBB nosi oznaczenie CM.050, i jest potocznie nazywana rumunem.

tak, ale rumun ma składaną drucianą kolbę...

A czy jest jakieś rozwiązanie, tzn inny kałach z lepszym body i ebb?

Jeśli nie, przełożę jakość nad bajer, którym pomimo tego że mi się strasznie podoba, ebb

Wypowiem się jako osoba, która miał do czynienia z obiema tymi replikami.

Cm.046 (fajne) to jest dziwna konstrukcja. Jest to nic innego jak cm.042 z jakimś dziwnie zmodyfikowanym szkieletem GB + EBB. Czyli ZnAl i jeszcze raz ZnAl + dodatki cholera wie z czego. Komora plastik. Standard TM

Cm.048 (mam od 2 lat) - jedyna replika, która mnie nie zawiedzie, porządne stalowe części, kompatybilność z VFC i częściami ostrymi. To jest chyba jedyna replika na rynku, którą kupiłbym po raz 2. Wytrzymuje katorgi na m150 i lipo 11.1 35c. Jest świetna + komora metal, dobre części wewnętrzne i w ogóle jest smakowita.

Jeśli jarasz się EBB - kup cm.048, jeśli nie to kup cm.048 - dlaczego? W cm.048 masz przygotowanego gearboksa oraz suwadło pod montaż EBB. Wsadzasz odpowiednio wygiętego druta do suwadła, a drugi koniec do GB.

Na niekorzyść cm.046 dochodzi bardzo dziwnie odlany GB - góra szkieletu jest mocno zmodyfikowana i w razie uszkodzenia szkieletu - masz przerąbane.