minus25 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Witam, mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby porównać obie te repliki, i polecić którąś z nich? Używałem opcji szukaj, ale nie znalazłem interesujących mnie informacji, jeśli jednak pominąłem coś istotnego- proszę o link i zamknięcie tematu Z góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 0.46 ma BB, 0.48 nieeee :happy: Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted April 8, 2011 Author Report Share Posted April 8, 2011 Hah, no tyle to i ja wiem;) wiem też że mają inny numer w nazwie, uprzedzam, taki to ze mnie fachowiec;) chodziło mi o bebechy, o sprawność, celność, możliwości tuningu, niezawodność Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Cyma 046 jest to prawdopodobnie 042 z systemem EBB, wybrałbym z pewnością 048. Wersja CM.048 z EBB nosi oznaczenie CM.050, i jest potocznie nazywana rumunem. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Ja bym brał CM.048. Ma stalowe body. CM.046 ma body ze ZnAlu, w dodatku posiada niepotrzebny, prądożerczy blow back. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Wersja CM.048 z EBB nosi oznaczenie CM.050, i jest potocznie nazywana rumunem. tak, ale rumun ma składaną drucianą kolbę... A czy jest jakieś rozwiązanie, tzn inny kałach z lepszym body i ebb? Jeśli nie, przełożę jakość nad bajer, którym pomimo tego że mi się strasznie podoba, ebb Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Wypowiem się jako osoba, która miał do czynienia z obiema tymi replikami. Cm.046 (fajne) to jest dziwna konstrukcja. Jest to nic innego jak cm.042 z jakimś dziwnie zmodyfikowanym szkieletem GB + EBB. Czyli ZnAl i jeszcze raz ZnAl + dodatki cholera wie z czego. Komora plastik. Standard TM Cm.048 (mam od 2 lat) - jedyna replika, która mnie nie zawiedzie, porządne stalowe części, kompatybilność z VFC i częściami ostrymi. To jest chyba jedyna replika na rynku, którą kupiłbym po raz 2. Wytrzymuje katorgi na m150 i lipo 11.1 35c. Jest świetna + komora metal, dobre części wewnętrzne i w ogóle jest smakowita. Jeśli jarasz się EBB - kup cm.048, jeśli nie to kup cm.048 - dlaczego? W cm.048 masz przygotowanego gearboksa oraz suwadło pod montaż EBB. Wsadzasz odpowiednio wygiętego druta do suwadła, a drugi koniec do GB. Na niekorzyść cm.046 dochodzi bardzo dziwnie odlany GB - góra szkieletu jest mocno zmodyfikowana i w razie uszkodzenia szkieletu - masz przerąbane. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Dzieki, to się nazywa fachowa odpowiedź:) Temat można usunąć lub zamknąć, dla potomności:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts