maciekqtno Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Witam! Mam problem z repliką M4S (BI-3381) gdyż nie chce strzelać wogole, podłączam batkę, słychać silnik pracuje, ale zero reakcji. Czy to wina czegoś w GB? Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Jest takie tykanie od silnik jakby nie mógł ruszyć czy może cały czas tak jakby coś się obracało ( oś silnika, zebatki) ? Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 8, 2011 Author Report Share Posted April 8, 2011 Słychać cyk cyk jak łączy się z gb a jak się nie łączy z gb to normalnie silnik sie kręci Quote Link to post Share on other sites
kuba23 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 (edited) Miałem tak samo w Scarze AGM'a, u mnie problemem była kulka która dostała się do wnętrza GB. Pozdrawiam Edited April 8, 2011 by kuba23 Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Sprawdziłeś na innej batce? U mnie podobne objawy miało zdychanie bateri. Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 8, 2011 Author Report Share Posted April 8, 2011 Sprawdzałem na 3 innych batkach Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Mi ostatnio się tak zrobiło gdy ząb tłoka wpadł między zębatki i je zablokował. Tak czy siak trzeba rozebrać :) Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Wszystko w GB w porządku. Czy to może być wina, że zęby są niespodkładkowane? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Na pewno, nigdzie nie ma ubytków na ząbkach?? Przyjrzyj się tym zębatkom, po kolei, tłokowi też, To nowa replika, od kiedy ją masz, wcześniej było wszystko w porządku? Ja stawiam na zacinke :P Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Replikę kupiłem bardzo mało używaną. Problem pojawił się nagle, podłaczyłem batkę, strzeliło parę razy, naglę zwolniło i przestało. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Na pewno, nigdzie nie ma ubytków na ząbkach?? Przyjrzyj się tym zębatkom, po kolei, tłokowi też, To nowa replika, od kiedy ją masz, wcześniej było wszystko w porządku? Ja stawiam na zacinke :P Pzdr. Replikę kupiłem bardzo mało używaną. Problem pojawił się nagle, podłaczyłem batkę, strzeliło parę razy, naglę zwolniło i przestało. Poprosiłem o konkretne odpowiedzi, staraj się na nie odpowiedzieć to pomoże mi w tym, aby znaleźć usterkę. Kupiłeś używaną ok. kiedy? miesiąc temu dwa trzy? rok? Chce wiedzieć ile używałeś Ty replikę zanim się "zacieła" GB był rozbierany? Jeśli tak stawiam na złe złożenie ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Kupiłem ją w styczniu. Wszystko było sprawnę, żyleta normalnie. Znajomy mówi, że to wina zębatek które mają za luźno i sie przezuwają bo podkładek nie mają Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) Kolega miał tak samo w m4 casv, też od boyia. Okazało się, że za mocno skręcił śrubę silnikową i tak docisnął silnik do gb, że zębatki się zakleszczyły. Edited April 9, 2011 by konri8 Quote Link to post Share on other sites
maciekqtno Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Replika strzela strzela strzela a potem przestaje. Odkrecam tam gdzie silniczek, poprawiam kabelki, ruszam nim troche i działa znowu i znowu tak samo Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Odkręć klapkę silnika, i dociśnij wsuwki na silniku, zamknij klapke, jeżeli wsuwki będą dale wypadały chwyć kombinerki jak masz, i delikatnie je zaciśnij, aby w silnik wchodziły ciaśniej i same nie wypadały ;) Koniec filozofii :D Edited April 10, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Replika strzela strzela strzela a potem przestaje. Odkrecam tam gdzie silniczek, poprawiam kabelki, ruszam nim troche i działa znowu i znowu tak samo Sprawdzałeś czy zębatka na osi silnika jest dobrze przykręcona i nie suwa się po osi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts