AsgRPG Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Witam. Mam parę pytań do "starych wyjadaczy", bo ja Jestem Zielony :] Zamierzam kupić tę replikę: http://www.madonion.eu/MP5_A4_ekonomiczne_p27.html A do tego: http://www.madonion.eu/Sprezyna_M130_Guarder_p785.html http://www.madonion.eu/Lufa_precyzyjna_229_mm_Black_Python_603_Madbull_p461.html Ile będę miał po takim upgrade fps? Czy taki zestaw nadaje się do lasu, będę miał "szanse" vs. M4, M16? W końcu to MP5... Powinienem coś jeszcze dokupić? Jaką polecacie batke? Dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Zależy kto to będzie składał. Na SP130 spokojnie 430-450fps idzie wyciągnąć (oczywiście też więcej jeśli ma się więcej wprawy). Taki zestaw jak najbardziej nadaje się do lasu przeciwko M4/M16 i innym. Batkę radzę kupić 9,6V. Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Co masz na myśli pod pojęciem "wprawa"? ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Jak złożysz gb. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Weź lepiej kup MP5 SD6 - kupisz dłuższą preckę (tłumik ją zakryje). Spring taki podałeś i masz dobrą giwerkę do lasu. Co prawda będzie Ci batka szybciej padała. Quote Link to post Share on other sites
flype Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Nie kupuj sprężyny co ma więcej fps'ów niż naturalnie karabin bo szybko ci coś pęknie. Kup sprężyne lepszej jakości i najlepiej, aby dawała tyle fps'ów jak karabin, albo i mniej, lufa precyzyjna, szczelny cylinder i gumke HU, na początek powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
mazur69 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Witam Przepraszam,że się podłączę do tematu ale też mam podobny "problem" odnośnie "piątki".Czy m120 guardera wstawiona do mp5a5 g&g nie przemieli i nie wypluje stockowych bebechów???Dodam że szkielet GB zmieniony na boyowski. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Korpus (body): wykonane z twardego tworzywa Czy to Ciebie nie zniechęciło? Polecam CM.041B, sam mam tą replikę i bardzo ją chwale ;) CM.041B: -Metalowe body -380-390fps -kolba i chwyt z nylonu(jak w prawdziwej broni) -Pewniejszy sklep ;) -5zł tańsze :D Ale ty wybierasz... Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 (edited) Wybrałem dlatego, że to ICS :] Podobno wykonanie tej mp5'tki nawet z tworzywa jest wytrzymałe. Ghost, ja składanie zostawie serwisowi madonion. Kazik, myślę że madonion jest równie pewny co taiwan. Jak włożę do tej mp5'tki M130, to może coś pęknąć? Na stronie pisze, że wytrzymuje do M140 - włącznie Edited April 9, 2011 by AsgRPG Quote Link to post Share on other sites
flype Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 " Zapewnia prędkość wylotową kulki ok. 420 fps " a ta MP5 ma 330 fps. Nie ma sensu zwiększać mocy FPS bo to jedynie powiększy zasięg lotu kulki o 3 m. Ważniejsza jest lufa precyzyjna i szczelny cylinder niż fps'y. Karabin jest przystosowany do 330, a powiększenie do 420 fps może poprowadzic do pęknięcia jakiejś części. Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 TO znaczy że nie powinienem kupować sprężyny? Mógłbyś mi powiedzieć co powinienem kupić żeby mieć dobre osiągi? Bo w stocku nie ma za dużych, jak na walkę w lesie, którą preferuje. Quote Link to post Share on other sites
flype Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Lufe precyzyjną, najlepiej deep fire, sprężyne guardera M100 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_132_407&products_id=3372&name=Guarder_-_Sprezyna_SP100 , szczelny cylinder deep fire, guarder, ale to musisz sam dostosować do repliki i gumke HU. I dobrze by było kupić ładowarke mikroprocesową i lepszy akumulator. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Lufe precyzyjną, najlepiej deep fire Dlaczego? Dlaczgo też ma wymieniać cylinder ICSa. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
flype Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Z cylindrem się troche zapędziłem sory mój błąd. Wymiana lufy na deep fire nie jest konieczna, ale powinien mieć lepsze osiągi jak ja dostosuje. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 OK, rozumiem ale napisałeś, żeby zainwestował w lufe precyzyjną, najlepiej Deep Fire a moje pytanie brzmi: dlaczego najlepiej Deep Fire? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 Chciałbym zauważyć, że "jestem zielony"m i nie za bardzo wiem jak samemu takie rzeczy dostosować. Naj lufą myślałem Madbull, MK-Head, i jak bedzie kasa to prometheus. Ze sprężyną M100 + wymiana tych części, i jaki będę miał skuteczny zasięg w lesie? Dopiero zaczynam zabawę w tym sporcie, ale sprężyna M100 wydaje mi sie strasznie za słaba. Quote Link to post Share on other sites
flype Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) Lambert- znowu mój błąd, musze napierw pomyślec zanim coś napisze, chodzi mi bardziej o Na przykład deep fire. Ogólnie to deep fire to znana ceniona firma. Edited April 9, 2011 by flype Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Flype, masz rację ale tylko w pierwszej części zdania. Deep Fire to średniak. @AsgRPG: Mam MP5 ICSa tylko trochę innego. Ogólnie to dość przyzwoita replika. Ja na Twoim miejscu nie wstawiałbym jednak sprężyny 130, tym bardzie SP130 Guardera ( w Madonionie źle opisałi jako M130 ). M120 ( np. Systemy ) podniesie osiągi do około 390 fps. Lufa precyzyjna to dobry pomysł bo w stocku jest lipna. KMH zdecydowanie lepsza od Deep Fire - ale droga. Przy wymianie lufy warto zmienić gumke HU - tu najlepsza jest Systemy lub przezroczysty Guarder. Reszty nie ruszaj. Powinno wytrzymać. Pozdrawiam, Lambert jeśli ulepszysz fps o 100 to moze da ci to większy zasieg o 3-4 m. Spreżyna wystarczy o sile takiej jaka jest tylko lepszej jakości, aby po połowie roku z tych 330 fps nie zrobiło ci się np. 250. Ehmm, nie wiem czy sam to wymyślasz czy gdzieś wyczytałeś ale skasuj proszę bo nie chce mnie się tego korygować, ok? :dry: Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 I do lasu wystarczy to w zupełności? Moi kumple mają repliki po 450 fps (chinole). Lambert, to jaką powinienem kupić sprężynę? Jak myślisz, jaki pędzie skuteczny zasięg repliki po wymianie lufy gumki HU i ew. sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 [...] Czy taki zestaw nadaje się do lasu, będę miał "szanse" vs. M4, M16? W końcu to MP5... Powinienem coś jeszcze dokupić? Jaką polecacie batke? Dziękuje za odpowiedzi Mam jedno pytanie: Czemu wszyscy uważają, że mp5 tym że są krótsze, od razu na starcie tracą do innych replik? Wiem, chodzi pewnie tu o długość lufy, hę. Może znawcą markowych replik nie jestem, i na razie nie chcę być po ostatnich jazdach z mp5 od tm. Ale porównując mp5 od cymy z innymi chińczykami, dużo (o ile w ogóle) do nich nie traci. Mimo swojej krótszej ,,precyzyjnej,, lufy. Sory za OT. Bronię swojej repliki w kwestii lasu :) Nie mówię, już o podejściach nińdży które w asg odgrywają najważniejszą rolę, a replika to rzecz drugoplanowa ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Chłopaku... Dobrze złożony gearboź ze sprężyną sp120 guardera w środku daje ok 420 fps do tego bateria co najmniej 9,6v lub lipo i porządna ładowarka (są różne do lipo i do nimh) Możesz pomyśleć o mosfecie no i prec lufa... O lufie się nie będę wypowiadał, bo każdy chwali coś innego, jak masz kasę to prometheus, km head też daje radę, nie wiem czy warto pchać się w alu lufy pokryte teflonem (madbull, jbu). No mp5 rzeczywiście ma trochę przykrótką lufę i nikt mi nie przemówi, że długość nie ma znaczenia :cool: Wiec może przy wymianie lufy pokusić się o zakup dłuższej +tłumik?? Powyżej 400fps możesz śmiało z kolegami już konkurować... Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Może i nie traci, ale ja wolę i tak ICS'a ;) Wymienię lufę: http://www.madonion.eu/Lufa_precyzyjna_229_mm_Prometheus_do_MP5_p1169.html Gumke HU: http://www.madonion.eu/Gumka_HopUp_Systema_p430.html Sprężynę: http://www.madonion.eu/Sprezyna_M120_ICS_p283.html (tylko guardery są na madonion) Coś jeszcze powinienem wymienić? Mam w zapasie jeszcze parę groszy i może coś jeszcze by się przydało aby zwiększyć osiągi? :] Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Mp5- lufa 229mm. Mój SIG- ledwie 2cm więcej ale już jest repliką karabinka to w lesie się nikt nie dziwi... To troszkę niepoważne podejście ale tak jest :D. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Może i nie traci, ale ja wolę i tak ICS'a ;) Wymienię lufę: http://www.madonion.eu/Lufa_precyzyjna_229_mm_Prometheus_do_MP5_p1169.html Gumke HU: http://www.madonion.eu/Gumka_HopUp_Systema_p430.html Sprężynę: http://www.madonion.eu/Sprezyna_M120_ICS_p283.html (tylko guardery są na madonion) Coś jeszcze powinienem wymienić? Mam w zapasie jeszcze parę groszy i może coś jeszcze by się przydało aby zwiększyć osiągi? :] Jak sprężyna to guarder, gumiak hopa systema albo zielony g&g. Quote Link to post Share on other sites
AsgRPG Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 I tak mam zamiar dokupić tłumik, i tu się pojawia pytanie. Czy jeśli kupie długi tłumik, może on sprawować funkcję przedłużenia lufy i poprawi osiągi? Czy lepiej kupić dłuższą precke, i zakryć tańszym tłumikiem? Bo słyszałem że tłumik założony na preckę traci właściwość tłumiącą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts