iiimatrixiii Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Witam zastanawiam się nad wyborem gogli GOGLE ESS LAND OPS http://allegro.pl/gogle-ess-striker-land-ops-acu-ucp-nowe-promocja-i1544333080.html a gogli http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_167&products_id=6911&name=MFH_-_Gogle_Thunder_Deluxe_-_Czarny dodam że cena nie gra tu roli więc po prostu które lepsze dodam jeszcze że mam hełm pasgt proszę opisać wytrzymałość pole widzenia wygodę itp plus coś od siebie Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) http://allegro.pl/ess-nvg-fg-gogle-balistyczne-nowe-usa-i1563220560.html Edited April 17, 2011 by CzoRtt Quote Link to post Share on other sites
Then Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Jak cena nie gra roli to nie lepiej Flakjacki? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Jak cena nie gra roli to nie lepiej Flakjacki? A to dobre- kopie za 145zł, gdzie oryginały chodzą po 140- 160zł :cool: Arena Flackjack TAN gogle Taki przykład :icon_razz2: Do wyboru już za te pieniądze: Bolle X800 ESS Land Ops i NVG Arena Flackjack Revision Desert Locust i Wolfspider. Quote Link to post Share on other sites
iiimatrixiii Posted April 20, 2011 Author Report Share Posted April 20, 2011 a mam tkaie pytanie które z tych gogli pasują do hełmu pasgt, kupiłem te mfh thunder deluxe i hełm mi haczy o nie i jest bardzo nie wygodnie dlatego myśle o bolle x800 więc czy one wejdą mi pod hełm? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 To jest to! Syzyfowa praca... Ludzie piszą, doradzają, a koleżka i tak kupi to co uważa za lepsze (więc po co pytać?), później płacz i zgrzytanie zębów. Myślę, że X800 będą grały z Fritz'em. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Albo ESSy NVG :happy: Mati- point. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Land Ops też siądą do PASGT (przynajmniej kontrakta, nie wiem jakie proporcje mają plastiki). Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Bolle X800 ESS Land Ops i NVG Arena Flackjack Revision Desert Locust i Wolfspider. Które polecilibyście do WZ93. Powiem, że o ile wszystkie z wyjątkiem X800 wyglądają tak samo to najbardziej podobają mi się Revision Locust. Ale nie wygląd jest najważniejszy. X800 wyglądają na najmniej parujące, choć opinie są różne z przewagą pozytywnych; czytałem też po przypadku przdostania się kulki pod gogle. Lousty są zachwalane w opisie producenta. Czytałem tez o X1000, a wygląda na to, że Bolle to najbardziej konkurencyjna firma. Które wybrać? Liczy się dla mnie, że żeby kupować już gogle w tej cenie to z fabryczną powłoką antyfogową. Przypomne, że Revisiony mi się najbardziej podobają, ale nie wiem, czy bedą pasować do mojego WZ93. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 ASG to nie rewia mody (chociaż niektórzy uważają inaczej). Chociaż z drugiej strony nie wiem dlaczego miałyby nie pasować? Sam mam od 4 lat bolle X800 i są świetne,chociaż fabryczną powłokę antifog szybko zniszczyłem i musiałem kupić płyn od bolle. Jednemu koledze strasznie Locusty parowały,ale po pozbyciu się części tej gąbki w goglach to już jest lepiej. W dodatku można kupić locusty z dodatkowymi szybkami w cenie X800 lub X1000 ,a czasem nawet taniej (na allegro np.) . Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ja polecam gogle ESS NVG PROFILE :) Są bardzo wygodne, nie zdarłem jeszcze powłoki anti-fog więc jeszcze nie parują. Ogólnie to same plusy choć trochę ta guma, która przylega do twarzy mogłaby być miększa :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts