BragA Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Witam, moglbym ktos poradzic bateryjke do modelu KWA defendera m4 ? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1272 dzieki wielkie z gory Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 LiPo 7.4V 25-30 c przykładowo Turnigy Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 20, 2011 Author Report Share Posted April 20, 2011 jestem w tym troche zielony ale dlaczego akurat 7v a nie np 11v ? ?nie byloby lepiej ? Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Zależy Ci na nieziemskim rof? Bierz 11.1 ale pamiętaj że replika krócej posłuży i szybciej się części zużyją. Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 20, 2011 Author Report Share Posted April 20, 2011 Zależy Ci na nieziemskim rof? Bierz 11.1 ale pamiętaj że replika krócej posłuży i szybciej się części zużyją. Mhmm.. a na takiej 7v nie bedzie troche za wolno to wszystko smigalo ? moze jakas po srodku np 9v ? co z wielkoscia takich baterii, zmiesci mi sie do tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Koledzy doradzają ci lipo które napięcia ma 7,4 i 11,1V. Jak chcesz coś pomiędzy to tylko NiCd które IMHO jest nieopłacalne już. Pożycz od kogoś na moment jakieś fajne lipo 7,4V i zobacz jak śmiga :) Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 20, 2011 Author Report Share Posted April 20, 2011 Koledzy doradzają ci lipo które napięcia ma 7,4 i 11,1V. Jak chcesz coś pomiędzy to tylko NiCd które IMHO jest nieopłacalne już. Pożycz od kogoś na moment jakieś fajne lipo 7,4V i zobacz jak śmiga :) no dobra przekonaliscie mnie w takim razie, biore jakas lipo 7,4 teraz kwestia jakiej firmy, widzialem duzo jakis ale nie mam pojecia ktore sa ok, jakies sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Firma Turnigy z allegro, tanie i dobre, wszelkie 7.4v 25C ciągną do M130 na rofie ok 10 w zależności od komponentów. Zwróć tylko uwagę ile masz miejsca w replice i na wymiary baterii. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 A tak w ogóle to podobno repliki KWA są LiPo ready a to oznacza przystosowane do użytkowania 3 ogniwowych pakietów. Nie wiem tylko czy wszystkie modele. Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Miałem 11,1 teraz mam 7,4 i wielkiej różnicy nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 25, 2011 Author Report Share Posted April 25, 2011 No wlasnie widzialem ze moja ktora chce kupic jest LiPo ready, tylko boje sie o wymiary tej baterii bo nigdzie w opisach repliki nie ma napisane jaka bateria ani co tam moze wejsc, wiec nie wiem :( Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 No to zakupisz replikę, pożyczysz od kogoś jakiegoś Nimha i przypasuj go tam. Później zmierz baterie a na oko sprawdź ile jest miejsca jeszcze. NiMh mini 9,6v ma 115mm długości, 34mm szerokości i 18mm grubości. 8,4v jest troche krótsza, więc powinieneś szukać baterii LiPo o podobnych wymiarach. Zazwyczaj 11v nie mają mniejszej grubości niż ~25mm i nie wszędzie się je wciśnie chyba, że są rozdzielone na dwie/trzy części, zazwyczaj jednak są to lipo do asg i kosztują 2,5 raza tyle co modelarskie. Sądzę, że 1800mAh - 2200mAh 7,4v spokojnie wejdą do chwytu, moja ma bardzo podobne wymiary do 9,6v za wyjątkiem długości (krótsza o 1/4). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts