Spoon8 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Wyczytałem ostatnio że w wielu replikach na początku trzeba wymienić kilka części... Chcę się zapytać o to zanim kupię replikę; co powinienem wymienić i ile to będzie kosztowało Odrazu piszę że nie chodzi mi o zwiększenie fps'ów tylko o przedłużenie życia repliki, no do dzieła: Gómka Hu Komora wzmocniona Hu Trochę słabsza sprężyna i słyszałem jeszcze od podkłakowaniu ale nie wiem do końco o co w tym chodzi :happy: Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Pomożecie? Pomożemy! Najogólniej rzecz ujmując, życie repliki wydłuża wszelkiego rodzaju odciążanie części. Słabsza sprężyna, rozsądny ROF, dbanie o zębatki, odpowiednie dokręcenie silnika, no i cały temat akumulatora... Liczą się również szczegóły, jak nie zostawianie repliki ze ściśniętą sprężyną (po każdym strzelaniu na auto strzel raz na pojedynczym). Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Jeśli chodzi o podkładkowanie ; zębatek rzecz jasna , warto zrobić coś takiego bo będą one miały dłuższą żywotność niż zwykle. Oczywiście jeśli podkładkowanie jest zrobione dobrze ;) No i smarowanie GB - z rozsądkiem i umiarem i przeznaczonym do tego smarem ;D Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 dziala- nie grzebac. prosta regula. wzmocniona komora hu - wtf ??? w jaki sposob jest ona wzmocniona ? poprzez idiotyczna zmiane nazwy i wieksza cene ?? Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 dziala- nie grzebac. prosta regula. Jak nie umie , to tym bardziej ;) Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 22, 2011 Author Report Share Posted April 22, 2011 - wtf ??? w jaki sposob jest ona wzmocniona ? poprzez idiotyczna zmiane nazwy i wieksza cene ?? Od razu pełn bulwers-jestem zielony, kurna, nie wiem czym się różni zwykły hu od 'wzmocnionego'...może np. jest bardziej szczelny czy coś, ja przepisałem nazwę z gunfire i to wszystko Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Najlepiej napisałbyś jaką masz replikę?:) łatwiej byłoby cokolwiek powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 (edited) W miarę możliwości, używać trybu SEMI, nie AUTO. Przed odłożeniem repliki strzelić raz na SEMI. W zimę tylko SEMI albo i wcale nie strzelać. Podkładkowania nie ruszać, jeśli GB pracuje kulturalnie i bateria trzyma długo. Dbać o baterię (najlepiej zaopatrzyć się w mikroładowarkę z funkcją rozładowywania). Kupić walizkę lub futerał do transportu (bezpieczeństwo + ochrona repliki z zewnątrz). Uważać z HiCapami przy czołganiu, by nie dostał się piach do pokrętła służącego do nakręcania. Nie psikać nigdzie smarem silikonowym. Uważać na chwyt pistoletowy - nie dopuścić by dostał się tam piach lub woda (niektóre repliki, chodzi o silnik). Włożyć słabszą sprężynę można, ale osobiście wolałbym założyć wzmocniony GB (szczególnie do V.2 - ale to zależy od repliki i producenta). Założyć mosfet z AB. Szanować replikę (nie używać jako saperki, używać mózgu i zdrowego rozsądku - replika nie lubi wody, ognia, piachu, błota i upadać). Tyle w skrócie, daruj sobie wymianę gumek i komory - lepiej w ogóle nie grzebać póki działa. Jedyne sensowne upgrade to założenie mosfetu i wzmocnionego GB (chociaż i to nie jest konieczne). I oczywiście, dużo jeszcze zależy od tego jaką masz replikę. Każdy model może mieć inne słabe punkty. Edited April 22, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Nie no z gumką to trochę przesada. Wydaje mi się że sylikonowa guma Hu to podstawa ;) Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Gómka Hu - Zielona g&g na specshopie znajdziesz za 30zł Komora Hu - Możesz walnąć na początek firmy element za 50zł :) na blacksword.pl jest Trochę słabsza sprężyna - też elementa z pół roku na niej pociągniesz, kosztuje 20zł :D Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 (edited) W tej 'wzmocnionej komorze' chodzi o to że jest szczelniejsza? Edited April 23, 2011 by Spoon8 Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Tak i bierz elementa bo jest na początek polecana albo king armsa ze specshopa ale nie maja jej teraz na stanie :( koszt to 110 zł Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 to? http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152190055-DropZone-Wzmocniona-komora-Hop-Up-do-M16-M4.html Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 no mniej więcej, o tą komorę mi chodzi http://blacksword.pl/product-pol-103-Komora-Hop-Up-M4-M16-.html jaka tania jak ja kupowałem to 50zł kosztowałą ; oo jak jest okazja to bierz :D Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 po kiego ma wymieniać komore? w jaki sposób wpłynie to na żywotność repliki? Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 no na nic ale z czasem jak chcę zmienić precyzję to się mu przyda np ja w swoim wymieniłem na początku tak dysza guardera cylinder guarder i chińskie głowice, gumka HU czerwona madbull i jeszcze wstawiam springa m125, prowadnice i tłok. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 ale ja nie mam zbytnio kasy, na tuning, a mi chodzi tylko, żebym teraz wydał +40/80 zł do ceny repliki żeby chodziła mniej awaryjnie na osi czasu, zmniejszając/usuwając wydatki związane z naprawą repliki np.100zł Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 hmm kurde ja nie wiem co za 100zł można wzmocnić :D ludzie pomóżcie chłopakowi :D Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Spoon8 zmien gumke hopupa i kup ladowarke mikroprocesorowa, dbaj o replike, nie grzeb w niej bez potrzeby i uzywaj dobrych kulek. Nie strzelaj też za długo serią. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 czy nie wspomniałem że nie chcę pr0 części do repliki za 1/2k zł? To będzie moja pierwsza replika za 500zł od a&k....myślałem że 100zł wystarczy, jeśli nie to ile musiał bym wydać na te części? Quote Link to post Share on other sites
Barry Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Z tego co wyczytałem to nie masz jeszcze repliki. Zamów serwisowo podkładkowanie i wymiane sprężyny na słabszą. Nie bierz elementa, bo stockowa sprężyna wytrzyma ci dłużej niż cokolwiek z elementa<tylko silniki mają oki>. Sprężynę weź 90 albo 100 w zależności co siedzi w replice. Nie bierz Guardera, bo ponoć mają zaniżone podane moce i 90=100-110. Jeśli nie masz tam łożysk metalowych ślizgowych to zamów takie. Najlepiej gdyby w replice były to 8/9mm. Prostsza rada. Kup G36 firmy JG i go nie ruszaj. Kup rozładowywarkę do aku i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 (edited) G36...wszyscy piszą że jest dobre, kurcze nie mogę się jakoś przekonać do g36...Jakaś inna niezawodna replika ? Czy jak bym kupił m4cqb od a&k będę tego żałował? Edited April 23, 2011 by Spoon8 Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 (edited) Sprężynę weź 90 albo 100 w zależności co siedzi w replice. Nie bierz Guardera, bo ponoć mają zaniżone podane moce i 90=100-110. Jeśli nie masz tam łożysk metalowych ślizgowych to zamów takie. Najlepiej gdyby w replice były to 8/9mm. Słyszałeś że mówiąc takie rzeczy rozsiewasz bezsensowne plotki. (sprężyna) moja stara m100 jakoś nie oszukiwała. Prostsza rada. Kup G36 firmy JG i go nie ruszaj. Kup rozładowywarkę do aku i tyle. A po co? I teraz ode mnie kup replikę i nic nie rób, za te 100zł dokup baterię. I to będzie najlepsze wydane 100zł w twoim przypadku. ------------------------------------------------------------------------------------ G36...wszyscy piszą że jest dobre, kurcze nie mogę się jakoś przekonać do g36...Jakaś inna niezawodna replika ? Czy jak bym kupił m4cqb od a&k będę tego żałował? AK CYMY niezniszczalne i niezawodne... Edited April 23, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 A cyma ma tylko g36c? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Nie... Również całą serię niezniszczalnych AK 47 Ak74 (...) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts