serdelq Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Witam czy może ktoś z was ma lub używał taką kuchenkę ? http://blacksword.pl/product-pol-16-Wojskowa-kuchenka-zelowa.html mam zamiar ją zakupić :) a nie wiem czy ona dobra jest więc doświadczonych się pytam. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Tak, to przyzwoity produkt. Będziesz zadowolony. Na allegro rozejrzyj się jeszcze za serbskimi kuchenkami żelowymi - są większe i (IMHO) wydajniejsze. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 O to spoko :D a gdzie taki żel kupię? a czy możesz podesłać mi linka z allegro z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 chyba mnie źle zrozumiałeś. Ta szwajcarska kuchenka, którą wskazałeś to też kuchenka żelowa. W odróżnieniu od serbskich jest mniejsza. Co do samego żelu - możesz się rozejrzeć za żelem do podgrzewaczy (albo kominków) - choćby w makro :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Nigdzie. To jednorazówka. BTW ten żelik naprawdę dobrze nadaje się do rozpalania ognisk. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 ok, dzięki wam ludzie :) temat niech zostanie z czasem się przyda, a na pewno ktoś się będzie chciał w nim udzielić :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 arend nie wprowadzaj w błąd. Żelowany spirytus do podgrzewaczy można na litry kupić. Hasło to bioetanol (np. na allegro). Żel, pasta, co chcesz. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 arend nie wprowadzaj w błąd. Żelowany spirytus do podgrzewaczy można na litry kupić. Hasło to bioetanol (np. na allegro). Żel, pasta, co chcesz. Nie wiedziałem. Ale czy rzeczywiście jest sens kupować. Edyt (jakies 10 minut póżniej): Biorąc pod uwagą cenę litra gluta i cenę nowej puszki rzeczywiście sens jest. Pytanie jest tylko takie ile czasu wytrzyma blacha kuchenki (bo się przyznamże mimo iz kupowałem kuchenki służyły jako żródło gluta do rozpalania ogniska) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 to tylko jeszcze dodam od siebie iż szwajcarska puszka wytrzymuje spokojnie pięciokrotne spalenie zawartości (1 oryginał + 4 napełnienia żelem z makro). Faktem jest, że żel "niewojskowy" wydaje się nieco mniej "kaloryczny" i spala się szybciej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.